Parti binasındü düzenlenen basın açıklamasında İl Başkanı Adem'in yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Kadın Kolları Başkanı Nevriye Sayın ve parti üyeleri bulundu.

CHP Niğde İl Binasında gerçekleşen ve partililerinde yer altığı basın toplantısında Adem, “Bizim içişleri bakanımız ne iş yapar, bizim MİT ne iş yapar, sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu ne iş yapar” diye sordu.
Adem açıklamasını şu şekilde sürdürdü:“Ankara’nın göbeğinde bomba patlatıldı ve bir çok masum vatandaşımız hayatını kaybetti.

Başkentte ilk saldırı 10 Ekim saat 10:04 de yaşandı. STK’lar ve siyasi partilerin Ankara garında düzenlediği barış mitingine bombalı saldırı düzenlendi. Bu patlamada resmi kayıtlara göre 103 vatandaşımız hayatını kaybederken 450 vatandaşımız yaralandı. Ankara da ki 2. Saldırı 17 Şubat tarihinde Genel Kurmay Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı yakınında askeri servis araçlarının geçişi sırasında saat 18:30 da bomba yüklü araç patlatıldı, bu patlama sırasında 29 vatandaşımız hayatını yitirdi 61 vatandaşımız yaralandı. 13 Mart saat 18:45 te Güven park karşısında otobüs durağında evine gitmek için bekleyen masum vatandaşlarımız dan 37 kişi hayatını kay bert 175 vatandaşımız da yaralandı. Şimdi biz Sn. Cumhur Başkanına şunu sormak istiyoruz, Fransa da meydana gelen terör olayından sonra Fransa Cumhurbaşkanına şöyle sesleniyordu, sizin istihbarat örgütünüz yok mu? Siz bu teröristleri takip etmiyor musunuz? Diyordu. Biz de size sesleniyoruz. Bizim iç İşleri Bakanımız ne iş yapar, bizim MİT ne iş yapar, sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu ne iş yapar, siz bu durumda ne yapıyorsunuz?

Sayın İçişleri Bakanı Efkan Ala çıkıp bomba yüklü araç patlatıldı diyerek çok sığ bir açıklama yaparak sanki vatandaşlarımızla dalga geçmektedir. Hükümetin görevi bu bombalar patlatılmadan önce teröristleri yakalamak değil midir? Neden Amerikalılar bir bombanın patlatılacağını bizden önce vatandaşlarına duyuruyor? Bu bombaların patlamasının nedeni AKP Hükümetinin dış politikalarındaki basiretsizliğinden kaynaklanmaktadır. Başkentimizin güvenliğini sağlayamayan, masum vatandaşlarımızın ölümüne neden olan, halkı korku ve paniğe sürükleyen AKP Hükümetinin derhal istifa etmesi gerekmektedir. Masum halkımızın öldürülmesine, teröre kurban edilmesine göz yummaya hiç kimsenin hakkı yoktur.

7 Haziran seçimlerinden sonra ülkeyi kaos ortamına sürükleyip tek başına iktidar vermez iseniz terör olayları devam eder diyenler, 1 Kasım da iktidara gelmelerine rağmen patlayan bombaları neden önleyemediniz? Bundan dolayıdır ki 14 yıldır ülkemizi yöneten AKP Hükümetinin sonu gelmiştir. Ülkeyi yönetemez durumdadır. Ankara Kızılay semtinde alçakça ve hunharca gerçekleştirilen menfur terör saldırısını şiddetle lanetliyor, bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah tan rahmet, acılı ailelerine ve yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Sözlerime son vermeden önce şunu da söylemek istiyorum, Karaman da Ensar vakfı yurdunda yaşanan, yaşları 8 ile 10 arasında olan erkek öğrencilerine tecavüz eden öğretmeni şiddetle kınıyor Allah’a havale ediyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim