Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün öğleden sonra Niğde'ye geldi. 

Haber; Selim GÖKEL
Video: Fatih ÖZATA
Foto: Enes Can ÖZMEN




Öğleden sonra Nevşehir Havaalanından Niğde'ye hareket eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Niğde'de Yeşilgölcük Kasabasında karşılandı. Partililerin ve vatandaşların yoğun sevgisi arasında Yeşilgölcük kasabasından Çiftlik İlçesine geçen Kemal Kılıçdaroğlu burada mini bir miting yaptı. 

Yağmurlu bir havada Partililere konuşan Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması  Borhaber.net sitemizden canlı olarak yayınlandı. 

HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİLER

Yolda yoğun ilgiden dolayı Çiftlik İlçesine 17:15 sıralarında ulaşabilen CHP Lideri Çiftlik ilçesinde seçim otobüsü üzerinden yaptığı konuşmasında, hükümetin ekonomi ve dış politikasını eleştirdi. Seçimin yenilenmesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tuttu. 

CHP Genel Başkanı 
Kemal KılıçdaroğluNiğde'nin Çiftlik ilçesinde yağmur altında halka hitap etti. Kılıçdaroglu, "Bütün amacım şu güzel ülkede çiftçiye ektiği ürünün karşılığını alsın, her akşam herkes ekmeğini yesin, bütün amacım herkes kardeşçe yaşasın." diye konuştu. 

DAVUTOĞLU SARAY İÇİN, BEN HALK İÇİN ÇALIŞIRIM

Ramazan ve Kurban Bayramları'nda emeklilere birer ikramiye vaatlerini tekrarlayan
Kılıçdaroğlu, "Asgari ücreti 1.500 lira yapmaya hazır mıyız? Hiçbir ailenin geliri 720 TL altında olmayacak, hiçbir aile ben yoksulum demeyecek." diye konuştu. CHP'nin 7 Haziran seçim vaatlerini şimdi iktidarın kopyaladığını ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Bir şeyi yapacağız, size sözüm söz; bu ülkeye barışı ve huzuru getireceğim. Bakın dış politikada yanlış yapıyorlar, sanki bizimkiler iş buldu şimdi onlara iş buluyoruz. İş garantileyeceğiz. Bütün bunların tamamını CHP yapacak. Bunları yapabilmemiz için yetki vereceksiniz. Sevgili gençler, sizi olağan şüpheli olarak görüyorlar ama ben siziTürkiye'nin ileri gençleri olarak görüyorum ve sizin için bütün yasakları kaldıracağım. Su bulmak için kuyular kazıyorsunuz, elektrik fiyatlarını siz benden daha iyi biliyorsunuz çiftçiyi borç batağından kurtaracağım. Ürünün karşılığını almanız için size her imkanı sağlayacağım. Toprak var mı, var, çiftçi var mı, var. Çalışacak insanımız var mı, o da var. Sizi seviyorum, sizlere inanıyorum, sizler için çalışıyorum. Kul hakkı yemedik, Allah nasip etmesin. Her zaman doğru söyleyeceğim. Sizden 400 milletvekili istemiyorum, sizden sadece ve sadece yetki istiyorum. Bunu sakın unutmayın. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroglu halk için çalışır." dedi.


Kemal Kılıçdaroğlu'na Çiftlik mitingi sonrasında İl Başkanı Erhan Adem bir çuval patates hediye etti.... Barışı simgeleyen beyaz güvercinler uçuruldu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Niğde ziyaretine  CHP Niğde Milletvekili Adayları Ömer Fethi Gürer, Sevgi Özbek ve Ramazan Ertan, 24. Dönem Milletvekili Doğan Şafak, İl Başkanı Erhan Adem, başta Kemarhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı olmak üzere CHP'li Belediye başkanları, İl Genel ve Meclis üyeleri, partililer ve kalabalık bir Çiftlikli vatandaşlar katıldı. 

Kemal Kılıçdaroğlu, Çiftlik programının ardından Altunhisar İlçesi üzerinden Niğde'ye geçti. CHP'li gençlerin meşalelerle karşıladığı Kılıçdaroğlu Niğde Yeni Çarşı önünde toplanan partililere kısa bir konuşma yaptı. 

HAZIR MISINIZ?

CHP lideri Kılıçdaroğlu; "Ramazan ve Kurban bayramında 1'er maaş ikramiye hazır mısınız? Asgari ücretin 1.500 lira net olmasına hazır mısınız? 800 bin taşeron işçisinin kadroya alınmasına hazır mısınız? Yoksulluğu Anadolu topraklarından atmaya hazır mısınız? Çiftçiye mazotu 1.080 kuruştan verelim hazır mısınız? Esnafın emekli aylığından kesilen sosyal destek primini kaldırmaya hazır mısınız? " şeklinde alanda bulunan kalabalığa hitap ederek... " Siz hazırsanız vallahi billahi bende hazırım. Hiç endişe etmeyin. Sevgili gençler onlar sizi bu ülkenin olağan şüphelisi olarak görüyorlar. Ben ise sizleri bu ülkenin geleceği ve umudu  olarak görüyorum. Aynı havayı tAtanamayan öğretmenler var onu da bitireceğim. Sevgili anneler sizlere bir sözümüz var. Onları da yerine getireceğim. Artık beslenme çantası olmayacak. Tam gün eğitim olacak. Çocuklarımız sabah gidecekler akşam döneecekler. Çocuklarımız öğle yemeklerini öğretmenleri ile beraber hiç bir ücret ödemeden yiyecekler ve evlerine dönecekler. Bir şeyi sakın unutmayın. Davutoğlu saray için Kılıçdaroğlu halk için çalışır " dedi. 


Niğde merkezde akşam saatlerinde ve yoğun yağmurda yaptığı konuşmasının ardından Ulukışla İlçesine geçti.
 


http://www.borhaber.net/siyaset/chp-genel-baskani-kilicdaroglu-nigde-de-h18249.html

Posted by Bor Haber on 22 Ekim 2015 Perşembe
Editör: TE Bilişim