CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Çopur ve partili üyelerince Altunhisar kavşağında karşılanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ve heyeti ilk önce CHP Bor İlçe Başkanlığına ziyarette bulundu. CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Fahri Yıldırım, CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda partili toplantıda hazır bulundular.

 

CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Çopur, CHP Genel Başkan yardımcısı Yakup Akkaya’ ya bölgede yaşanan sorunları ve hedef çalışmaları hakkında bilgiler sundu.CHP Genel Başkan yardımcısı Akkaya’ ya CHP Bor İlçe Başkanlığını ziyaretleri anısına Başkan Çopur’dan Atatürk dokuma halı hediye edildi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, ziyaretin amacını belirten açıklamalarının ardından son günlerde ülke sorunlarını ve partisinin çalışmalarını dile getirdi.

 

CHP’li Akkaya, konuşmasında; sosyal devlet olma anlayışından uzak bir anlayışla ülkenin sorunlarını çözmenin mümkün olmadığını, hayatın engellerle dolu olduğunu söyledi. İlkini Mersin'de düzenleyecekleri "Akdeniz Bölgesi 1.Engelli Çalıştayı” hakkında bilgiler vererek engelli vatandaşların sorun ve talepleri değerlendirerek Meclis'e yasa önerisi olarak sunacaklarını bildirdi.

 

'Her şey insan için ve bizim kıblemiz insandır'

 

İktidarın politikalarının yüzü insana dönük değil. Vatandaşı müşteri gibi gören bir anlayışla ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Dolayısıyla toplumun her kesimindeki sorunlara karlılık-zararlılık olarak bakıyorlar. Sosyal devlet olma anlayışından uzak bir anlayışla, başta engellilerimiz olmak üzere bu ülkenin sorunlarını çözmek mümkün değil. Onun için CHP olarak yüzü emeğe, engelliye, işçiye, emekliye dönük, ezilenden yana bir politikayla yola çıktık. Yüzümüz insana dönük olduğu için, 'Her şey insan için ve bizim kıblemiz insandır' diyoruz.

Nerede bir vatandaşımızın sorunu, problemi varsa, kendi sorunumuz gibi yardımına koşuyoruz." 

Türkiye nüfusunun yüzde 13'ünün engelli olduğunu belirten Akkaya, sorunlarının çözümü için engellilerin örgütlenmesi, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini de kaydetti.

 

“Emek Büroları” Hayata geçiyor.

 

Akkaya, bu bürolarda işçiler, memurlar, işsizler, ev kadınları, emekliler, meslek kuruluşları ve STK’lar ile CHP arasında organik bağ kurulacağını kaydetti.

 

CHP tarafından şu ana kadar 30 Vilayette “Emek Büroları” hayata geçti. Diğer il ve ilçelerimizde de hayata geçiriyoruz. Emek Büroları bulunduğu şehrin, bölgenin sorunlarını tespit ederek, diğer kurum ve kuruluşlarla bütünleşerek birlikte çözüm üretmek üzere yola çıkarak çalışmalarda bulunuyor. Niğde’de de bunu başlatıyoruz.

 

Akkaya, çalışmalarında toplumsal örgütlenmeyi dikkate aldıklarını söyledi. Ülke’deki sivil toplum kuruluşlarının ve sendikaların örgütlenmesini sağlayarak sorunları ortaklaştırmayı amaçladıklarını ifade eden Akkaya, şunları söyledi;"Örgütlü bir toplumun karşısında kimse duramaz. Örgütlü toplum, üreten toplumdur. Bizim en büyük sıkıntımız örgütlü toplum olmamamızdır. Dünyanın hiçbir yerinde tek bir parti iktidarıyla demokrasiyi getirmemiştir. Ancak getirirse totaliter rejimi getirir, diktayı getirir. Toplumsal mutabakatla yapılacak çalışmalar demokrasiyi güçlendirir, kuvvetlendirir. Bu da örgütlü toplumda olur. Ancak ülkemizde örgütlü toplum olmamanın eksikliğini yaşıyoruz." Dedi.

 

Akkaya, hükümetin istihdam stratejisine sendikaların sessizliğini eleştirerek, “CHP iktidar olsaydı yer yerinden oynardı. Korku toplumu yaratıldı.”

Hükümetin açıkladığı 25 milyonluk istihdamın yüzde 41’inin kayıt dışı olduğunu belirterek, “Türkiye’nin Çin’leştirilmesi için emek sömürüsü yapılıyor. Hükümet yoksulluğu bitirmek değil yönetmek istiyor” diye konuştu.

 

"Açılım Politikalarıyla İnsanların Kafaları Başka Yerlere Çekiliyor"

Akkaya, CHP Bor İlçe ziyaret toplantısında, iktidarın kendi oluşturduğu suni gündemle halkı meşgul ettiğini, insanların gözüne perde çekerek, artan olumsuzlukların halktan saklandığını söyledi. Türkiye’de işsizliğin üst sınırlarda olduğunu ama ortaya pembe tablo konulduğunu söyleyen Akkaya, şöyle devam etti:

 

"Hükümetin açılım politikalarıyla sözde barış söylemleriyle insanların kafaları başka yerlere çekilmektedir. Bizlerin asıl sorunu işsizliktir, aşsızlıktır, üretmemektir. Esnaf siftahsızlıktan yakınıyor. Bu durup durduğu yerde olan şeyler değil. Bizler komşularımızla sorun istemiyoruz. Hangi politikalarla Türkiye bu hale getirilmek isteniyor. Yazık günah değil mi? Bizim müdahale edebilmemiz için orada savaş olması lazım kan akması lazım bizler bunlara 'dur' demek için müdahale edebiliriz. Ama şuan yapılan şey orada olan olayları körüklemektir."

"Şuan tek sorunumuz hukuksuzluktur" diyen Akkaya, "Yargı ilk önce yalanlarla ve dolanlarla kuşatıldı. Daha sonra esir alındı ve şuanda da yüksek yargı organlarıyla gayri resmi olaylar meşrulaştırılıyor. Şuan en büyük sıkıntımız budur" dedi.

 

Ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçiyor. CHP olarak bunun farkındayız.Toplumumuzu ayrıştırmadan kucaklayıp, demokrasiyi tüm organlarıyla harekete geçirme durumundayız. İşçi,memur, esnaf ve toplumun her kesimi kalkınmak için üretici olmak zorundadır.Doğulusuyla batısıyla hep birlikte ortak bayrağımıza, vatanımıza, cumhuriyetimize, demokrasimize ve kazanımlarımıza sahip çıkma durumundayız CHP olarak; Ülkenin bölünmesine asla müsamaha gösteremeyiz.Herkesi aynı düşünce ve mücadele içerisinde birliğe çağırıyoruz.Şeklinde açıklamada bulundu.

Akkaya, beraberindeki heyetle, Bor Şeker Fabrikası Müdürü Niyazi Develi’ye makamında nezaket ziyaretinde bulundu. Fabrikanın çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Fabrika Müdürü Develi ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Akkaya’ ya çalışmalarında başarılar diledi.

Şeker-İş Sendikası Bor Şubesi işyeri temsilciliğini ziyaret eden Akkaya, sendika temsilcileri ve işçilerle temaslarda bulundu. Akkaya, fabrikalarda özelleştirmenin Başbakanca durdurulsun açıklamasının önemli olduğuna değinerek, işçilerin hem uluslararası hem de ulusal düzeyde yeniden dayanışmayı ve mücadeleyi örgütlemeleri gerektiğini belirtti. 

 

İşçiler Dayanışmayı Örgütlemeli!

 

Toplantıda; Türkiye'de sendikal hak ihlallerinin arttığını ve sendikal örgütlenmeye yönelik saldırılarının yoğunlaştığını savunan Akkaya, bunun sorumlusunun ise iktidar partisi olduğunu ileri sürdü.

 

Harb-İş Sendikası Bor Şubesini ziyaret eden Akkaya, Sendika Başkanı Ali İhsan Daş ve yönetim üyeleriyle bir araya geldi. İşçi temsilcileriyle temaslarda bulundu. Sendikaların evrensel bir değer ve yapısı olduğuna değinen Akkaya, sendikalar sadece işçilerin alacağı ücretleri belirleme mücadelesi ile sınırlı bir yapıda görevi yoktur. Toplumun sorunlarını tespit ve çözüm aşamasında üzerlerine büyük sorumluluk görevi düşmektedir. Sendika yöneticileri üyeleriyle birlikte bilinçli biçimde örgütlü demokratik haklarını yerinde kullanmalıdırlar. Aynı zamanda toplumun gelişmesinde yön vermek durumundalar. Sendikalar siyasi partileri güdümünde olmaz, olmamalıdır. Bu davranışlar topluma, demokrasiye insan haklarına zarar getirir. Bu konuda bilinçli olmak gerekiyor. Dedi.

 

Bor esnaflarını ziyaret eden Akkaya, onların sorunlarını dinledi. Esnaflar, siftahsız dükkan kapattıklarını dile getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin, hükümetin bütün baskılarına rağmen iktidar yürüyüşüne devam ettiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya “Niğde’ye hayat veren fabrikalar tek tek kapanırken, patates üreticileri elektrik parasını ödeyemediği için toprağını kaybetme tehlikesiyle mücadele ederken, hükümetin Afrika’da tarım arazisi kiralaması, Türk çiftçisini yok etmek demektir.” dedi.

 

Esnaflara biraz daha sabırlı olmaları gerektiğini dile getiren Akkaya,hükümetin 10 yıllık iktidarında ürettiği ekonomik  politikalar,işçiyi memuru,çiftçiyi ve küçük esnafları ve üreticileri bankalara borçlandırarak mağdur etmiştir.Sayın Başbakanımız  yatıp-yalkıp başkanlık sistemini gündeme getiriyor.halkın sorunlarını unutmuş gözüküyor. Bunun çözümü ilk seçimlerde Ülkemizi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün kazanımları ve Cumhuriyetimizin değerleri, tam bağımsızlık ve demokrasiyi özümseyen yurttaşlarımız hangi görüşten olursa olsun ülkenin kurtuluşu için CHP’de birleşerek bir araya gelmek durumundayız. Çözüm; bu taşeron iktidarı sizin vereceğiniz oylarla göndermekle olacaktır. Herkese, hayırlı işler ve bol kazançlar diliyorum. Şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

CHP'li Akkaya'dan Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Düzgün’e ziyaret

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, bir dizi parti programı için Niğde ziyaretinin bir ayağında Gazeteciler Cemiyeti Niğde Şube Başkanı Alpaslan Düzgün’e ziyarette bulundu.

 

CHP’li Akkaya, “ Gazetecilerin çalışma koşullarının aslında herkes tarafından bilindiğini ifade ederek, Gazeteciler halkın gözü, kulağı, toplumun gür sesi sesi olmaya devam ediyor. Halkın bilinçlendirilmesinde üzerinize düşen görevi tarafsızca yürütmüş gazeteciler olarak sizleri kutluyor. Görevlerinizde başarılar diliyorum.Dedi.

 

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Borun Sesi Gazetesi sahibi Alpaslan Düzgün ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gazeteciler olarak Niğde’de de toplumumuzu derinden ilgilendiren konulara parmak basıyoruz. Ülkemizin ve toplumumuzun gelişmesi aydınlanması ilerlemesi için üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye uğraş veriyoruz. Gazetecilik ilkeleri ve yasal sorumluluğumuz doğrultusunda çalışmalarımıza ödün vermeden devam ettik ve bundan sonrada devam ettiriyoruz. Biz herkese aynı mesafedeyiz. Hiçbir kurum, kuruluş ve kişilerle küslüğümüz yoktur.Nerde yanlış varsa dile getirir,başarı varsa kutlarız.Gazetecilik sorumluluğumuz bunu gerektirir.Biz bundan mutluyuz." dedi.  




















Editör: TE Bilişim