Niğde Milletvekili Doğan Şafak Bor ilçesini ziyaret etti. CHP Bor ilçe Başkanlığında partililer ve vatandaşlarla bir toplantı da bir araya gelen Milletvekili Doğan Şafak, önemli açıklamalarda bulundu.



Niğde Milletvekili Doğan Şafak ve CHP Bor Belediye Başkan adayı Ekrem Soylu esnafların sorunlarını dinledi. Niğde’nin ve Bor’un sorunlarını bildiğini ve çözmek için hazır olduklarını belirten Milletvekili Doğan Şafak, esnaf ve halkımızın sorunlarının çözülmesi için aralıksız çalışmalarımızı sürdürüyoruz. CHP olarak Meclislerde ki toplantılarda kişilerin çıkarlarını değil, esnafın, çiftçinin, memurun, işçinin, öğrencinin, üretici herkesin sorunlarını gündeme taşıyıp çözümlerini istiyoruz. CHP herkes için. İktidar sahiplerinden ülke sorunlarına herkes çözüm üretmelerini bekliyorken maalesef, gelinen son süreçte de yaşananlar ortada, anlaşılıyor ki vatandaşı ne dinleyen nede bakan var. Kendi geleceklerini kurtarma gayretleri içerisinde oldukları ortada, vatandaşların dillerinden de görüldüğü gibi hiç düşmüyorlar.


Abbas Yolcudur, Yolcu…


Hiçbir parti ebediyen iktidarda değildir, bunlar için de yol gözükmüştür. Bunlar da gidicidir”


Şafak, siyasetin bir yenilenme, bir değişme olduğunu ifade ederek,“Hiçbir parti ebediyen iktidarda değildir bunlar için de yol gözükmüştür. Bunlar da artık gidicidir. Abbas yolcudur yolcu... Onları uğurlarsak bu onlar için de iyi olacak, milletimiz için de iyi olacak. Demokrasinin gereği budur. Bunu hep beraber sağlayalım. AKP İktidara 3 Y ile geldiler 3 Y ile iktidardan iniyorlar. Maskeleri düştü. Kral çıplak. Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk olayına ilişkin belge ve bulgular bir bir ortaya dökülüyor. Türkiye’de bakanların, bakan çocuklarının, belediye başkanları ve üst düzey daha birçok görevlinin, inşaat sektöründe faaliyet gösteren bazı işadamlarının adının karıştığı üçayaklı yolsuzluğun gerçek boyutunun ise tam milyarlarca euro’yu bulduğu iddia ediliyor. Esnaf siftahsız dükkan kapatıyor. Çiftçi ürününü ucuza üretemiyor, Mazot pahalı, tohum pahalı, zirai ilaç pahalı, elektrik pahalı, rekabet edemiyor, üretse de borcunu ödeyemiyor, zarar ediyor, bankalara tefecilere borçlular. İşçinin, köylünün, memurun ve vatandaşın durumu ortada çözüm bekliyor. Üretici çiftçiye destek yerine köstek olmaya devam ediliyor. Ülke tarihinde ilk kez saman ithal ettirdiler. Son günlerde dile getirdiğimiz patates üreticilerin sorununu kulak ardı etmeye devam ediliyorlar. Şimdi fiyatların yüksekliğinden bahsediliyor. Halbuki bu yıl ekim az oldu. Bunu açıklamak istemiyorlar. Üretim iç piyasa talebini karşılamıyor. Bunların hesabı bu kadar.Çiftçinin cebine üç beş kuruş fazla girdiğine sevinmesi gerekirken yöneticiler fiyatlardan şikayetçi oluyorlar. Zaten çiftçinin elinde bilindiği kadar hasadı yok. Ellerindeki depolarda tohumluk için beklettikleri tohumların büyük bir kısmı da ekim gününe kadar çürüyor. Kalanı da ellerinden çıkaracak olsalar yeni tohum alacak ne paraları nede malları var. Her şeyleri ipotekli. Bu yıl su sıkıntısı yaşanacağı belirtiliyor. Vatandaşlar şimdi yağmur duasına çıktı. Rahmet yağması için. Mevla’mız bunları görüyor. İşimiz Allah’a kaldı. Bu iktidar halkına karşı uygulamalarıyla zulüm ediyor. Yandaşlarına kaynakları yağdırıyor.


En yoksul kesimlerin oyunu alarak iktidara gelen Tayyip Erdoğan ve partisi O günden bugüne de, giderek daha çok sermayenin ihtiyaçlarına duyarlılığını artıran, iç ve dış büyük sermaye çevrelerinin taleplerine özel önem veren bir hükümet oldu. Yoksulların içinden çıktığını iddia edip, işsizliğe ve yoksulluğa sor verme vaadiyle oy alan bir hükümet, geçen yıllar içinde, sadece sermayenin taleplerine kulağını açarken; işçiyle, memurla, çiftçisiyle, köylüyle, öğrencisiyle, emekliyle kavgalı hale geldi. Ülkeyi yönetenleri gördük ki dünyanın zenginleri arasına girdiler. Bunun nasıl bir çelişki olduğu ortada. Şimdi mağdur edebiyatına soyundular. Kendilerine darbe yapıldığı söyleniyor. Yolsuzluk yapıldığını söyleyen yok. Bunu artık kimse yemez.


Yalan ve talanla ülkeyi soyup soğana çeviren AKP’nin ipliği pazara çıktı. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları önleyeceğini öne süren AKP 3 Y ile iktidara geldi ama bugün rekor üstüne rekor kırdığı 3 Y ile iktidardan iniyor” dedi.


CHP’liler Esnafın Yanında


CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ile birlikte Bor’un ana caddeleri olan Belediye Caddesi, İstasyon Caddesi, Adana Caddesi, Karaköprü Caddelerindeki esnafları ziyaret eden CHP Bor Belediye Başkan Adayı Ekrem Soylu, kendisini tanıtarak hem broşür dağıttı, hem de CHP programını anlattı.


Ziyaretlerde vatandaşlar ve esnaflarından yoğun ilgi gören Ekrem Soylu, Bor 'da belediye başkanı olması halinde gerek esnafın, gerekse de vatandaşların tüm sorunlarıyla yakından ilgileneceğini, ilçede herkesin bildiği kronik sorunlara çözüm olacak projeleri de ortak akılla çözeceklerinin sözünü verdi. Bor’u daha da yaşanılabilir bir ilçe haline getirme gayretiyle çalışacaklarının kaydeden Soylu, özellikle gençlere, kadınlara, çocuklara ve engelli vatandaşlara yönelik kültürel ve sosyal yaşam alanlarına sahip planlı büyüyen bir Bor’un hazırlığı içerisinde olduklarını söyledi.



Editör: TE Bilişim