CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında, milletvekilleri ve parti meclis üyelerinden oluşan CHP Esnaf Masası Heyeti, Niğde’de esnaflarla görüştü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle 30'un üzerinde milletvekiliyle kente geldiklerini, merkezde, ilçe ve köylerde esnafı dinleyeceklerini söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun iktidar olduklarında Türkiye'ye ait 13 uçağı satacaklarını söylediğini kaydeden Ağbaba, "Dış seyahatlere itibardan tasarruf olmaz' deniliyor. Maalesef iktidar tanımlayacak olsak ya da en çok bildikleri nedir diye soracak olursak, hiç kuşkusuz saray ve uçaktır. Avrupa'nın birinci, dünyanın dördüncü ülkesini yöneten Almanya Başbakanı Merkel tarifeli uçakla gidiyor. Yine makam aracı kullanmayan, makamına bisikletle gelip giden Hollanda başbakanı var. Maalesef bir israf düzeniyle, şatafat düzeniyle karşı karşıyayız. Bir ülkenin itibarı, kişi başına düşen milli gelir ile ölçülür. Bir ülkenin itibarı çiftçisinin, esnafının zenginliği ile ölçülür. ABD'nin uçağına bakın, Fransa devlet başkanının uçağına bakın, Merkel'in uçağına bakın, bir de bizimkinin uçağına bakın, kim itibarlı bir bakın. İktidara geldiğimizde uçakları satacağız" diye konuştu.

Başkan Özdemir’den İş Bekleyen Gençlere Müjde Başkan Özdemir’den İş Bekleyen Gençlere Müjde

Enflasyonun 20 aydan beri çift hanede olduğunu dile getiren Ağbaba, "Sadece temmuz ayında elektriğe yüzde 15, doğal gaza yüzde 12, ekmeğe yüzde 16 zam geldi. Peki memura ve emekliye verilen zam oranı nedir?' Yüzde 8,45. Enflasyon 20 aydan beri çift haneli ama memurun ve emeklinin zam oranı tek haneli." ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Eski Sanayi bölgesinde esnafın sorunlarını dinleyen Ağbaba ve beraberindekiler, Kemerhisar beldesinde de vatandaşlarla bir araya geldi.

Öte yandan CHP İzmir Milletvekili ve TGF eski başkanı Atilla Sertel, İstanbul Milletvekili Mahsur Yüksel ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakır gazeteleri  ziyaret ederek gazete çalışanlarımızla bir araya geldi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Tasarruf Genelgesi’yle kamu kurumlarında günlük gazete alımının yasaklanmasına tepki göstererek gazetemizde yaptığı açıklamada, "Saraylar için milyonlar harcanırken 50 kuruşluk, 1 liralık gazete alımının yasaklanması ve buna ‘tasarruf yapıyoruz’ denilmesi trajikomik. İtibardan tasarruf olmuyor da kültürden, okumaktan mı oluyor. CHP olarak iktidara geldiğimizde Yerel gazete ve Televizyonlara destek vereceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim