Aktaş kasabasında düzenlenen programa CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur, Kemerhisar Belediye Başkanı Beyytullah Kirazcı, CHP Niğde Kadın Kolları başkanı Nevriye Sayın kadınlar ve Aktaş’lı vatandaşlar katıldı.

Programa katılan kadınlara çiçek ve plaket hediye edilirken Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur bir konuşma yaptı. Çamur, kadınlar Gününü beldelerinde ilk defa kutladıklarını ve bundan sonra ki yıllarda daha coşkulu kutlayacaklarını söyledi.

Çamur konuşmasının devamında şunları söyledi; “Sabahları televizyonları açtığımız zaman eşimle beraber duygusal anlar yaşıyoruz. Bir kadın kocası tarafından darp ediliyor, işkence görüyor. Bizim kadınlarımız özgürce güzel bir yaşam için mücadele vermeliyiz. Benim kasabamın kadınları için biz burada başlatıyoruz” dedi.

CHP Niğde Kadın Kolları Başkanı Nevriye Sayın ise, "CHP Kadın kolları olarak Aktaş kasabasını seçmemizde ki neden günün anlam ve önemini anlatmak. Kadın olarak değerlerimizi bilmek, haklarımızı korumak ve bizlere yapılan haksızlıkları gözler önüne sermektir. Hayatımıza renk katan, yokluğunda yas tuttuğumuz ve sevgisini esirgediğimiz kadınlar, ve kadınlar yeri geldiğinde erkekten daha çok savaş veren kadındır.” diye konuştu.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem ise Kadının haklarıyla kadın olduğunu söyledi. Kadınlara yaptığı konuşmada, “Bugün tarih boyunca özgürlükleri başta olmak üzere emeği için verdiği mücadelelerle kitaplara sığmayan kadınların günüdür. Unutulmaması gerekir ki Kadın haklarıyla kadındır. Hakları hiçe sayılan kadın kadınlık bilinci ve erdemi çürütülmüş bir toplumu meydana getirir. Günümüzde şiddete uğramalarına rağmen hükümetten caydırıcı yasalar çıkmamaktadır.” ifadelerini kullandı. 

Konuşmalardan sonra katılımcı kadınlara plaket ve çiçek hediye edildi.
Editör: TE Bilişim