Grup adına açıklama yapan Gençlik Kolları Başkanı Ozan Sakarya ve yönetim kurulu üyeleri, İl Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ile beraber Adliye önünde basın açıklamasından sonra suç duyurusunda bulundu.

Niğde Adliyesinde suç duyurusu yapan CHP heyeti adına Adliye önünde açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Ozan Sakarya; "Herkesin bildiği gibi 13 Mart Pazar günü Birgün Gazetesi’nde yayınlanan özel bir haberde; Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği olan KAİMDER’e yakın kişilerin kiraladığı evlerde kaldıkları bilinen 9-10 yaşlarında 45 çocuğa cinsel istismarda bulunulduğu açığa çıktı.

 

Bu çocuklara cinsel istismarda bulunan ise kendi öğretmenleriydi. Evet, bugün öğretmen cinsel istismar iddiasıyla tutuklu yargılanıyor. Ancak 13 Mart’tan bu yana memleketimizde cereyan eden gelişmeler Karaman’da yaşanan bu olayın üzerinin örtbas edilmeye çalışıldığını gösteriyor. Ensar Vakfı’nda ortaya çıkan çocuk tecavüzlerinin haberlerine yayın yasağı getirildi. Yetmedi, dosyaya gizlilik kararı kondu, hemen akabinde savcı değişitirildi “demokrat” olduğunu iddia eden ancak son aylarda iktidarın gözüne girmek için bin bir takla atan Ahmet Hakan ise bu durumun “istisna” olduğunu, Ensar Vakfı’nın kapatılmasının doğru bir talep olmadığını yazdı, hemen arkasından da vakfın başkanıyla röportaj yaptı. Daha da vahimi, bu olayın yaşandığı evlerin, yurt adı altında olmasına rağmen ne Milli Eğitim Bakanlığı ne de devletin başka bir kuruma bağlı olmadığı ortaya çıktı.

 

Çocukları tecavüze uğrayan 45 aileden 30’nun vazgeçtiği haberleri ise söylenti düzeyinde olsa da yayılıyor. Peki,nedir Ensar Vakfı, nereden çıkmıştır, nasıl kurulmuştur ,hep birlikte bir hatırlayalım. Erenköy Cemaati ile bağı olduğu belirtilen Ensar Vakfı’nın iktidarın fetvacısı olarak bilinen Hayrettin Karaman’ın himayesinde olduğunu biliyoruz. Ensar Vakfı,2012 de Bakanlar Kurulu kararı ile Kamu Yararına Çalışan Vakıf sayıldı. AKP’ye göre “kamu yararı ”taşıyan bu vakıf Soma Katliamı’ndan sonra bölgedeki çocuklara “Değerler Eğitimi” adı altında “kadercilik” empoze etmeye çalışarak Tayyip Erdoğan’ın izinden gitti, vakfa göre Soma katliamında ölen işçilerin fıtratında bu vardı, çocukları da bunu kabul etmeliydi.

 

 Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bilgilendirme platformunda “9 yaşındaki öz kızına şehvet duyulabilir” fetvasına yükselen tepkilere de “Diyanet bizim değerimizdir, yanındayız” şeklinde açıklamalarda bulunarak Diyanet’in arkasında durmuştu. Ey Ensar Vakfı Yöneticileri, Mütevelli Heyeti, Destekçileri ve özellikle bu vakfın bünyesinde bulunan ya da destek verenler! Çocuklarımızın gözlerinde ki ışıltıyı, masumluğu, merakı, sorgulamayı söndürmek isteyenlere fırsat vermeyeniz.

Editör: TE Bilişim