Niğde CHP Çiftlik İlçe Örgütü TBMM’de CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.  CHP İlçe Başkanı Turgay Yıldız başkanlığında İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette Çiftlik İlçesi sorunları konuşuldu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde İlinin sorunları yanında Çiftlik İlçesinde önemli bölümü çiftçi olan ve bu yıl patates ürününden zarar gören üreticiler için yaptıkları çalışmaları anlattı. Geçimini topraktan sağlayan bölgede çiftçinin mağdur olduğuna vurgu yapan Gürer, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçların ertelenmesi gerektiğini, çiftçinin mağduriyetini giderici hükümetin önlem almasının şart olduğunu ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

“Niğde İlinin her sorununu Bakanlık düzeyinde gündeme taşıyoruz” ve “TBMM’deki konuşmalarımızda dile getiriyoruz” diyen Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer,  Niğde İline Havaalanı yapılması, Tıp Fakültesi açılması, hızlı tren gelmesi gibi bekleyen ve söz verilen yatırımların yanısıra Aladağlardan çıkan ve Akdeniz’e akıp giden Ecemiş suyunun Niğde İli ovalarına akıtılmasının gerekliliğine değindi.

Niğde’nin yer altı suyunu elektrik ile kullandığını ve bunun maliyet yanında yer altı sularının tükenmesine neden olduğunu ifade eden Gürer, “Niğde sulama suyu sorununun dahi çözülememesi ne kadar ihmal edildiğinin de göstergesi. 14 yılda AKP hükümeti Niğde’nin can alıcı bir sorununu çözememiştir” dedi. Don nedeni ile mağdur olan çiftçilerin de sorunlarının destekleme ile çözülmesini istedi.

CHP Grup toplantısına katılan CHP Çiftlik heyeti daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kabul edildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu tek tek ellerini sıkıp hal hatır sorduğu heyete patatesin bu yıl değer bulmaması ile çiftçinin mağdur edildiğine değindi ve hükümetin çiftçi sorunlarına eğilmediğini ifade etti.  Sorunları Milletvekilinin sık sık gündeme taşıdığına vurgu yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  “Örgütlerimiz daha çok çalışıp CHP’nin iktidar olmasını sağladığında herkesin sıkıntıları bitecek, barış ve huzur içinde  bir yaşam  ülkemize gelecek” dedi.

CHP Çiftlik İlçe Başkanı Turgay Yıldız “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Milletvekilimiz Ömer Fethi Gürer ile ilçe sorunlarımızı görüştük ve bizlerin sorunları ile yakından ilgilendiler. Örgütümüz adına teşekkür ediyoruz” dedi.



 
Editör: TE Bilişim