Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı,  Başkan Yardımcısı  Faruk Kabadayı ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Niğde Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyarete devam ediyor.

 

CHP Merkez İlçe yönetimi Terziler Odası Başkanı Alim Yeşil'i makamında ziyaret etti. Terziler Oda Başkanı Alim Yeşil, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığının yapmış olduğu bu ziyaretten çok memnun ve mutlu olduklarını belirterek CHP heyetine teşekkürlerini belirtti.

 

Terziler Odası Başkanı Alim Yeşil, Oda Başkanlığına bağlı meslek mensuplarının her geçen gün ve zaman içerisinde artacağı yerde zor ekonomik koşullar nedeniyle azaldığını İlimizde bu mesleği yürüten  10 ila 15 terzinin kaldığını yeni neslin  bu işe heves etmediğini belirterek hükümetin küçük esnafa tanımış olduğu kredi koşullarının da ağır koşullar taşıması nedeniyle konu ile ilğili olarak sayın vekilimizin TBMM dile getirmesini, önerge vererek tüm ülkemizdeki küçük esnafın derdine çare olabileceğini belirtti.

 

Alim Yeşil; Çok uzun yıllardır, iğne, makas ve iplikle yaşamlarını devam ettirmeye çalışan bu meslek mensuplarının işyerleri kiralarının artması, konfeksiyon işçiliğinin yoğunlaşması kullanabileceği bir kredinin alınmasının önündeki zor şartların kaldırılması bizleri memnun edecektir dedi.

 

Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı  daha önce Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanımız Fahri beyle yaptığımız görüşmelerde küçük esnafa verecekleri krediden istenilen şartların kendileri tarafından belirlenmediğini konunun hassasiyeti bakımından gerekli çalışmaları yapacağımızdan da küçük esnafımızın endişelenmemesini belirtmişti” dedi

 

 

Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı; “Belirtilen hassasiyetini gerekli yerlere ulaştıracağız.  Cumhuriyet Halk Parti teşkilatlarının bu konularla ilgili bilgisi var, çok kısa süre içerisinde de meclis gündeminde olacak.

İlimizde yapmış olduğumuz çalışmalar meslek mensuplarını kapsıyor. Bugüne kadar on kadar esnaf ve sanatkar odasını ziyarettik. Onların sorunlarını dinledik, beraber çözüm önerileri getirdik. Onların yaşam şartlarında olabilecek aksaklıkları kamuoyu ile paylaşmak gerekli mercilere ulaştırmak onların yaralarına merhem olmak istiyoruz. Ayrıca bizlere  göstermiş olduğunuz bu samimi davranışınıza sonsuz teşekkür ederiz” dedi 

Editör: TE Bilişim