Türk Siyasi Tarihinin en uzun soluklu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi tüm yurtta olduğu gibi Niğde’de kuruluş yıldönümü kutlandı. CHP’li Kurmayların hazır bulunduğu tören dün saat 11:00’da Atatürk Anıtı’nın önünde başladı.
 
9 Eylül 1923 yılında Halk Fıkrası olarak kurulan, Cumhuriyetin ilanından sonra Cumhuriyet Halk Fıkrası ismiyle faaliyet gösteren Türk Siyasi tarihinin ilk ve en uzun soluklu partisi dün 88. Yaşını kutladı.
Niğde’de Atatürk anıtı önünde başlayan kutlamalara, İl Başkanı Mehmet Özkan, Milletvekili Doğan Şafak, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, parti yöneticileri ile birlikte partili üyeler katıldı.
Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı söylendi.
Çelenk koyma töreninden sonra İl Başkanı Mehmet Özkan kısa bir konuşma yaparak günün anlam ve önemini belirtti. Özkan; “Partimiz 6 temel ilk etrafında, Cumhuriyeti kurmanın onurunu taşıyarak, geleceğe umutla bakan bir partidir. Türkiye’nin en eski, dünyanın en köklü siyasi partisidir. Sizlerin de bildiği gibi çok partili hayata geçtikten bu yana nice partiler geldi ve yok olup gittiler” diyerek Türk Siyasi yaşamında kaybolan ve kapanan partilere atıfta bulundu.
Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ta kısa bir açıklama yaparak partinin kuruluş yıldönümünü kutladı. CHP’li Şafak açıklamasında “Partimiz 88 yıl önce kurulduğunda, dişi ile tırnağı ile bu cumhuriyeti kurdu. Çaldırtmadı, soydurmadı! Ama görüyorsunuz ki 8 yıllık bir iktidar ülkeyi satmaktan başka bir iş yapmadı. Partimiz Kuvay-i Milliye geleneğini omuzlarında taşırken, yurtta sulh, dünyada sulh ilkesini benimsedi. Oysa şimdikiler ise herkese düşman oldu. Partimiz 6 ilke etrafında çağdaş Türkiye hedefine ilerlemekten asla yorulmadı. Laik Cumhuriyetin teminatı olan partimiz, Cumhuriyet var olduğu sürece var olacaktır. Partimiz tarihin bütün sorumlulukları altında bedel ödemekten, bu ülke için her şeyini feda etmekten hiç kaçınmamıştır” dedi.
Basın açıklamasından sonra partililer, CHP İl Binasına giderek, kuruluş yıldönümlerini kutladılar.


Editör: TE Bilişim