AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, belediye sınırları içinde oluşan çevre kirliliğinin giderilerek halk sağlığının korunması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 9 belediyeye şartlı nakdi yardım sağlandığını söyledi.


 

 Kavaklıoğlu, Niğde Belediyesine katı atık bertaraf tesisleri için 250 Bin TL, Altunhisar, Sazlıca, Çömlekçi, Elmalı, Çayırlı, Azatlı, Değirmenli ve Kayırlı belediyelerine de 40 ile 25’er Bin TL arasında değişen bedellerde yaklaşık 500 Bin TL’lik nakdi yardım sağlandığını bilgisini verdi.


Kavaklıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Çevre dostu belediyecilik uygulamalarına büyük önem veriyoruz. Katı ve sıvı atıkların gereği gibi kontrol altına alınmasına yönelik olarak belediyelerimize bir destek seferberliği başlatmıştık. Çünkü atıklardan oluşan kirlilik, derelerimizi ve yer altı sularımızı kirletmekte, tarım ve hayvancılığı etkilemekte ve bölgede yaşayan insanlarımızın sağlığı için tehdit oluşturabilmektedir.  Bu destek, gerekli araç gereç ve ekipmanın sağlanması, bakım onarımların yapılması ve ihtiyaç duyulan tesislerin kurularak olumsuzlukların giderilmesi yoluyla çevre kirliliğinin giderilerek modern bir yerleşim birimi haline gelmesine katkı sağlayacaktır”. 






Editör: TE Bilişim