Fetullah Gülen Cemaatine yakınlığı ile bilinen Rota haber İnternet Sitesi Cemaatin 30 Martta hangi İlde kimi destekleyeceğini açıkladı. Niğde’de MHP’nin adayı Fikret Çıtırgı en güçlü aday belirlenerek destekleme kararı alındı.


30 Mart Yerel Seçimlerinde heyecan giderek artıyor. Siyasi Partilerin çalışmalarının yanında dini grupların oyları belirleyici bir etken olarak ön plana çıkıyor. ‘Rota Haber özel’ başlığı ile duyurulan habere göre, Türkiye’de geniş bir kitleye sahip olan Fethullah Gülen Cemaati ile Ak Parti arasındaki gerginlik Cemaatin Yerel seçimlerde İlk defa açık bir şekilde başka parti adaylarını destekleme kararı almasına sebep oldu.


Başbakan Erdoğan’ın açık suçlamaları nedeni ile Ak Partiye oy vermeme kararı aldığı bilinen Cemaatin hangi İlde hangi adayı destekleyeceği belli oldu. Geniş bir saha çalışması yapan Fethullah Gülen Cemaati en güçlü adayın hangi partiden olduğunu belirledi. İllere göre oy verilecek partiler CHP, MHP, Saadet Partisi ve BBP olarak belirlendi. Niğde’de MHP’nin adayı Fikret Çıtırgı en güçlü aday belirlenerek destekleme kararı alındı. Araştırmacılar tarafından oy oranının yüzde 8 ile 10 arasında olduğu ifade edilen cemaatin etkileyici gücününde olduğu belirtiliyor.


Bu çalışmaya göre cemaat CHP’den 27 il, MHP’den 37 il, Saadet Partisi’nden 5 il, BBP’ den ise sadece 1 ildeki adaya destek verecek. Bu tabloya bakıldığında Cemaat ile AK Parti arasındaki kavgadan en karlı çıkan partinin MHP olduğu da ortaya çıktı.


Yine sosyal medyada Başbakan Erdoğan’ın yakınında biri olarak izlenim veren ve özel bilgiler içeren Twetler atan Tweter’ın gizemli kullanıcı hesabı Fuat Avni, geçtiğimiz günlerde Ak Parti tarafından yaptırıldığını iddia ettiği anket sonuçlarında Niğde’de MHP’nin oy oranını yüzde 35,39 olarak göstermişti. Fuat Avni’nin verdiği anket sonuçları ile Cemaatin destekleme kararı aldığı adayların birbirleri ile örtüşmesi dikkat çekiyor.


Editör: TE Bilişim