Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Çavdarlı sorunlarını TBMM’de dile getirdi.

Mecliste yaptığı konuşmada Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şunları söyledi:“Niğde İli Çavdarlı yerleşmesi tarihte "Zamzama" olarak bilinen önemli bir merkezdir. Tarihî doku kaya mezarları ne yazık ki turizme kazandırılamamıştır. Çavdarlı'da halk geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır. Başta patates olmak üzere ürettiğiyle geçinemeyen halk göç ettiği için nüfusu 2.200'den 1.400'e düşmüştür. Köyde sulama kooperatifi borçlarından dolayı bazı sulama koyları kapatılmıştır. Dar gelirli çiftçi kullandığı bu kuyular kapanınca şahıslara ait kuyulardan su temin etmek durumunda kalmaktadır. Sulama amaçlı bu kuyuların yeniden faal kılınması beklenmektedir. Köyde imar değişikliği, tapuların verilmesiyle ilgili mağduriyetler vardır. Bu konuda yerinde tespit yapılarak uygulama yapılması istenmektedir. Çavdarlı tarihi değer bulmalı, anıt eserleri tanıtılmalı, ürünleri ve sulama suyuyla ilgili sorunlarına kalıcı çözümler getirilmesi istenmektedir.Çavdarlı yerleşmemizde ilk ve ortaokul istinat duvarları, çatıları, olukları, kömürlüğü onarım beklemektedir, iç ve dış boya ihtiyacı vardır. Bu okul ve bazı okullarda engelli girişi yoktur” dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer verdiği yazılı soru önergesinde de  Çavdarlı kaya mezarlarının ve tarihinin de tanıtılması gerektiğini ifade etti.
   
 
Editör: TE Bilişim