31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleşecek olan Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkan Aday adaylığı müracaatında bulunan Çağdaş Özmen Niğde Gündem Gazetesini  ziyaret ederek Gazete ortaklarından Bekir Mumcu ile görüştü.

 CHP Niğde belediye Başkan Aday Adayı Çağdaş Özmen, Projeleri ve hedefleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

PROJELER- HEDEFLER
 Modern bir kent, yaşayan bir insan gibidir. Kentin yolları omurgası, kaldırımları kemikleri, binaları kasları, alt yapısı damarları, ağaçları ciğerleridir.
 Yollarında ,kaldırımlarında dört bir yana gidip gelen insanları kentin kanıdır canıdır.

Bir Belediye Başkanının öncelikli görevi tabiki kentin fiziki sağlığını kusursuz bir hale getirmektir, ama görev bununla bitmez.

Nasıl bir insan hem fiziksel sağlığı hem de ruhsal sağlığı iyi olmadan mutlu yaşayamazsa, bir kent de fiziksel ve ruhsal sağlığı kusursuz olmadan mutlu ve huzurlu bir yer olamaz. Kentin ruhunu kültür ve sanat tedavi eder.

Bir yandan yıllarca plansız kuralsız ve imarsız yapılaşma ile büyük zararlar görmüş olan Niğde’nin fiziki sağlığını mühendis kimliğimle çözerken, diğer yandan her türlü kültür ve sanat etkinliğinden mahrum müziksiz, konsersiz, tiyatrosuz, sinemasız, festivalsız, sergisiz, panelsiz, seminersiz kalmış Niğde'nin mutsuz ruhunu sanatçı kimliğimle tedavi edeceğim.

ÇAĞDAŞ ÖZMEN KİMDİR?
Çağdaş Özmen 1977 yılında Niğde’de doğdu. Babası Niğde Belediyesi eski Başkanlarından Ahmet Oğuz Özmen, annesi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurucu başkanı ve Çağdaş Eğitim Vakfı kurucu üyesi emekli öğretmen Suna Özmen’dir.

Niğde İnönü İlkokulu ve Niğde Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesine girmiş 2001 yılında İnşaat Mühendisi olarak mezun olmuştur.

Üniversiteden sonra Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles kentinde Musicians Institute’a kabul edilmiş ve burada Guitar Institute Technology ile Recording Institute Technology bölümlerinden mezun olmuştur. 2005 yılında yurda dönmüş aynı yıl askerliğini Erzincan’da yapmıştır.
İnşaat Mühendisliği görevinin yanı sıra tarım alanında da faaliyet gösteren Özmen Misli ovasında çiftçilik yapmaktadır. Özellikle Tıbbi ve Aromatik Bitkiler yetiştiriciliğinde öncü çalışmalarda bulunmaktadır.

Sanatçı ve Akademisyen yönü de bulunan Çağdaş Özmen, Kadir Has Üniversitesi ve Modern Müzik Akademisinde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.
 
Editör: TE Bilişim