AK Parti 25. Dönem Niğde Milletvekilliği Aday Adayı Fatma Büyükakkaş Niğde Zıraat Odası Başkanı Veli Kenar’ı ziyaret etti. Büyükakkaş, ziraat odası başkanlığına seçilen Kenar’ı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Ziraat Odası Başkanı Vali Kenar da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Milletvekilliği Aday Adayı Büyükakkaş’a başarılar diledi.

Milletvekilliği Aday Adayı Büyükakkaş ziyareti esnasında yaptığı değerlendirmesinde Niğde’nin tarım kenti olduğunun altını çizdi ve tarım konusunda birim alandan alınan ürünün kesinlikle ve kesinlikle yükseltilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı. Milletvekili Aday Adayı Fatma Büyükakkaş yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi;

“Niğde ilinde Tarım, halkımızın önemli geçim kaynağını teşkil eden bir sektördür. Tarımın ilimiz ekonomisindeki katkısı % 38'dir. Sanayi sektörünün katkısı %12, hizmet sektörününki ise %49'dur.

Görüldüğü üzere tarım topraklarımınız daha verimli hale getirmek temel gayemiz olacaktır. İlimizde patates, elma, lahana, kiraz ve birçok ürün yetişiyor. Burada uygulayacağımız projeler birim alandan alının ürünün verimin ve hasılasını yükseltmek yönünde olacaktır.

Ayrıca klasik tarım metotlarından kurtulup modern tarıma ve endüstriyel tarıma kapı açmamız gerektiği aşikardır. Bu bağlamda projeler üreterek ilimizin de içinde bulunduğu fon merkezlerini kullanarak üreticimizin daha fazla kazanması ve refah seviyesinin gelişmesi temel gayemiz olacaktır.



Editör: TE Bilişim