T.B.M.M. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Covid-19 pandemi sürecindeki güncel durum, destekleme ve yardımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

“Büyük ve Güçlü Türkiye”

Koronavirüs salgınından güçlü bir devlet olarak çıkmayı başaran bir ülkeyiz diyen Milletvekili Gültekin: “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de güçlü devlet güçlü liderlik gerektirir. Kutlu yürüyüşümüz de Cumhur ittifakı ile yönetimimizi daha güçlü hale getirdik. Ülkemize yapılan hiçbir saldırı ya da oyun bu milli birlikteliği bozmaya yetmeyecektir. Cumhur ittifakı olarak milletimizin ve ülkemizin tüm çıkarlarını korumaya devam edeceğiz. Demokrasi ve hukuk sınırları içerisinde milletimizden istedikleri desteği bulamayanların darbelere, ekonomik saldırılara ya da dış müdahalelere bel bağlaması akıntıya karşı kürek çekmekten başka bir şey değildir. Yurt dışındaki finansal kuruluşları kullanarak ekonomimizi çökerteceklerini, ayaklarımıza prangalar vuracaklarını düşünenleri hüsrana uğratmaya devam edeceğiz. Şunu net olarak bilmeleri gerekir ki; ardında milletin desteği olmayan hiçbir hareket menzile varamaz. Biz milletimizden aldığımız güçle ülkemize ve milletimize hizmet etmeye, Güçlü ve Büyük Türkiye yolunda milli iradeyle bir bütün halinde yürümeye devam edeceğiz. Türkiye; Güçlü Liderimizin öncülüğünde tüm dünya da dengeleri alt üst eden Covid-19 pandemisinin etkilerinden güçlü bir devlet olarak çıkmayı başaran ülke konumuna gelmiştir.” Dedi.

“İnsanlık Adına Tüm Ülkelere Yardımlarımız Devam Edecek”

TBMM Türkiye- Peru Dostluk Grubu Başkanı ve Niğde Milletvekili Ecz. Selim Gültekin tüm dünyayı etkisi altına alan koronovirüs salgınına karşı ülkemizde göstermiş olduğumuz başarılı mücadelenin yanında, ihtiyaç sahibi ülkelere de yapmış olduğumuz tıbbi yardım desteği tüm dünyada takdirle karşılanıyor. Büyük medeniyetimizin izinde, insanlık adına yardımlarımız devam etmektedir, bundan sonrada devam edecektir. Bir kez daha, Türkiye Cumhuriyeti’nin büyüklüğünü dünyaya ispatlayan Liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın öncülüğünde 65 ülkeye tıbbi ürün desteğinde bulunduk. Her bir ülkede sağlık sistemi birer birer iflas ederken ülkemizdeki sağlık sistemimizde hiçbir aksamama olmamış ve üzerine yeni hastaneler ve yeni projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz.

Türkiye nere… Peru nere…

Dünyanın önde gelen gelişmiş ülkelerinin yanı sıra diğer ülkelere de dostluk elimizi uzatıyoruz. Bu kapsamda T.B.M.M. de dostluk gurubu başkanı olarak iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek adına sürekli görüşme ve çalışmalarda bulunduğum, bizden 12 bin 338 km uzaklıktaki, 33 milyon nüfusa sahip dost ve kardeş ülke Peru Cumhuriyeti’ne de tıbbi yardımlarımızı teslim ettik. Yoğun bakım ve yataklı hizmetlerde kullanılacak olan tıbbi ürünlerimizi kardeşlerimize ulaştırmanın mutluluğunu ayrıca yaşıyorum. Peru’ya dost elini uzatan Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere Dış İlişkiler Bakanımız Sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU’na ayrıca TİKA’ya da teşekkür ediyorum.

“Koronavirüs salgını nedeniyle Niğde’mizde de Destekler Devam Ediyor”

Koronavirüs pandemisi nedeni ile ekonomik akışın yavaşlamasına engel olmak, ihtiyaç sahibi hemşerilerimizi desteklemek adına şehrimizde de çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda yapılan Sosyal Destek Programı kapsamında 1. 2. ve 3.Faz yardım paketlerine başvuruda bulunan  23 bin 279 ailemiz 1.000 TL’lik nakdi yardımdan faydalanmıştır. Ayrıca üç Kamu bankamız tarafından 10 bin TL‘ye kadar verilen “Temel İhtiyaç desteği Kredisi” paketinden 13 bin 850 kişi faydalanmış bulunmaktadır. Ayrıca Niğde İl ve İlçe belediyelerimizce vatandaşlarımıza 177 bin TL değerinde ‘’Nakit Destek Yardım Kartı’’ dağıtıldı. Yine il ve ilçe belediyelerimizce vatandaşlarımıza; 63 bin 650’si 65 yaş üstü olmak üzere 753 bin 650 adet koruyucu maske ve kolonya ile 10.487 adet gıda paketi yardımı yapıldı. Ticari hayatın sekteye uğramaması için oluşturulan çözüm paketlerinden; çalışma ödeneğine başvuran 1050 firmamızdaki 6 bin çalışanımız ödenekten faydalanmış olup kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan veya ücretsiz izne çıkarılmış olan çalışanlarımıza verilen 1.170 TL’lik yardımdan da 2 bin 870 kişi yararlanmıştır. Yine tüm esnaflarımızın yararlanabileceği 25 bin TL limitli finansman desteğinden 4 bin 731 esnafımız, kurumsal ve ticari ölçekteki firmalarımıza verilen işe devam kredisinden 76 işletmemiz, Halkbank tarafından küçük işletmelere verilen 6 ay geri ödemesiz işe devam desteği küçük işletme can suyu kredisi’nden 59 işletmemiz faydalanmış ayrıca tüm vatandaşlarımız için mevcut kredi ve kredi kartı borçlarına da erteleme hakkı tanınmıştır. Yine Mayıs ve Haziran vadeli Hazine Destekli faizsiz kredi kapsamında 3 bin 750 çiftçimizin borcu 6 ay ertelenmiştir. Bu dönemde ayrıca ücretli öğretmenlerimiz ve usta öğreticilerimizden de ek ders ücreti ödeme olanağından 657 kişi faydalanmıştır. Niğde’mize verilen bu destekler nedeniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ile Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat ALBAYRAK’a tüm hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.

 “Koronavirüs mücadelesinde Türkiye dünyaya örnek olmuştur”

Büyük ve Güçlü Devletimiz her zaman olduğu gibi bu zorlu süreçte de tüm kurumlarıyla esnafından işçisine, gencinden yaşlısına milletinin yanında olmuş ve olmaya da devam edecektir. Şu anda dünya genelinde bu başarıyı gösteren başka bir devlet yok. Bu devlet ve millet bütünleşmesinin bir sonucu. Bu süreci hep birlikte el ele vererek atlatacağımızdan hemşerilerimizin asla şüphesi olmasın. Pandemi sonrası daha güzel günler bizi beklemekte. Unutmayalım; her zaman olduğu gibi bugünde yarın da ihtiyaç sahibi her işletmemizin arkasında Türkiye Cumhuriyeti ve onun Hazinesi vardır. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Güçlü liderliğinde hem sağlık, hem de ekonomik tedbirlerimizi hayata geçirerek salgınla mücadelede dünyanın gıpta ile izlediği en başarılı ülkelerden birisi olmayı başarmıştır.” İfadeleri kullandı.

Editör: TE Bilişim