MH’nin Niğde’yi yönetmeye talip kadrosu yemekli toplantıda ilk değerlendirmesini yaptı.

 

Milliyetçi Hareket Partisi belediye başkan adayı Fikret ÇITIRGI, belirlenen İl genel meclisi adayları, belediye meclis üyesi adayları ve parti yöneticileri ile yemekli toplantıda bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu. Mhp il başkanı Bayram GÜÇ , Mhp Kadın Kolları başkanı Tuba Ersöz ve Mhp Merkez ilçe başkanı İmdat YAĞMUR’UN da katıldığı toplantı, adeta seçim sonrası Niğde belediyesini yönetmeye hazırlık havasında geçti.

                Katılımcıların tamamının dilek ve temennilerini aktardığı toplantının ardından Fikret ÇITIRGI bir değerlendirmede bulundu. “Niğde’miz için gece uyumadan, gündüz yorulmadan hep birlikte çalışacağız.” Diyen ÇITIRGI “Seçimleri geçim malzemesine dönüştüren, sağlam koltuklarının sallanmaması için kutsal olan bütün değerleri zırh edinen riyakarlardan hesap soracağız.” Dedi.

                Önümüzdeki günlerde tertipleyecekleri büyük bir programla projelerini Niğde halkı ile paylaşacaklarını belirten Fikret ÇITIRGI, “Üretken bir belediyecilik anlayışı ile yerinden ve doğrudan halkla yönetimi ortaya koyacağız. Biz kimsesizlerin sesi olacağız. Bu ses gönlü, yüreği Niğde sevdasıyla atacak ve bu güçlü kadrolar ilkeli, dürüst, ahlaklı, cesaretli, azimli ve kararlı yol arkadaşlarımla hedefini bulacaktır.” Dedi.

Daha sonra BÜTÜN PLANLAMALARINI NİĞDE’Yİ GELİŞTİRMEK üzerine hazırladıklarını belirten Fikret ÇITIRGI şu görüşlere yer verdi:

“Hatırlayınız! Devlet Planlama Teşkilatının resmi kayıtlarına bakıldığında; 81 ilin kamu yatırımlarından aldığı pay sıralamasında, Niğde 2002 yılında 62. Sırada iken 2012 yılında 71. Sıraya gerilemiştir. Tek başına bu resmi veriler bile göstermektedir ki;  Niğde, 11 yıllık AKP iktidarı döneminde;  gelişmeyi, kalkınmayı bırakın, mevcut durumunu dahi koruyamamış ve geri gitmiştir.

“İktidarla el ele” sloganlarıyla yönetime gelenler, memleketin derdine çare olamamış, yetersiz kalmış, başarısız olmuşlardır. Şehrin gelişimine katkı sağlayacak hiçbir büyük projeyi hayata geçirememişlerdir. Bir şey yapamamanın mahcubiyeti içerisinde, belediyenin rutin işlerini, boy boy afişlerle büyük projeler gibi takdim etmeye kalkmışlardır.

Niğde halkı artık şunu görmektedir. Kalkınma ve gelişme boş vaadlerle, boş laflarla olmamaktadır. Bu iş vizyon işidir, kapasite ve kadro işidir. Niğde’ye sevdalı olmayı gerektirir.

Bizler, donanımlı, alanlarında uzman pırıl pırıl  bir ekip ile, Niğde’ye çağ atlatacak, yeni ufuklar açacağız.  Bunu yaparken de, hiçbir gayrimeşruluğa izin vermeyecek, yalnızca Allah’ın ve Halkın rızasını hedefleyeceğiz.

Belediyenin görevleri içerisindeki ;

Ticari atılımı,

Enerji ve su kaynaklarının doğru değerlendirilmesini,

 Bayanlara yönelik istihdam ve kültür- spor merkezlerini,

 Çöp ve katı atık ile ilgili yapılanmaları,

 İmar uygulamasındaki haksızlık ve çarpıklıkların çözümünü,

Riskli bölgelerin yapılandırmasını,

Turizm atılımını,

Eğitim ortamlarının standartlarına katkı sağlanmasını,

 Trafik keşmekeşliğine çözümü,

Niğde’yi Türkiye’de ve Dünya’da tanıtacak ciddi bir fuar organizasyonunu,

Şehrin üç tarafından şehre yakışır üç ana kapıyı,

 Yeşil alanın nasıl uygulanmasına yönelik projelendirmelerimizi hayata geçirmek için gün sayıyoruz.”

 

Unutmayın ki, talip olunan görevin kutsiyetini bilmeyenler, bu görevin gereğini de yerine getiremezler.”

 




Editör: TE Bilişim