CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  CHP Bor İlçe Başkanı  Erdal Gevrekçi ve  yöneticiler ile Bor’da esnaf ziyaretlerinde bulundu. Vatandaşlarla sohbet etti. Çevre felaketi Akkaya Barajı ile ilgili meclis araştırmasının reddedilmesi nedeni ile sorunun devam ettiğini bu bağlamda mücadeleye devam edeceğini söyledi. Tren kazasında yaşamını yitiren işçilerin  ailelerini de evlerinde ziyaret ederek başsağlığı diledi.

BORLULAR AKKAYA'NIN ZEHİRLİ SULARINI VEKİLE SORDULAR

Vatandaşların, Akkaya Barajının önemli bir sorun olarak tehlikeli durumunun devam ettiğini ifade etmeleri ve kokudan duydukları rahatsızlığı  dile getirmeleri  üzerine konuşan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  “Akkaya Barajı çok ciddi bir çevre sorunu hatta felaketi. Bu konuda  milletvekili olmadan çok sayıda köşe yazısı yazdım. Yetkililerle durumu görüştüm. Milletvekili olduktan sonra da  sorunu TBMM’ye taşıdım. Orman ve Su İşleri Bakanı sorunun Niğde Belediyesi arıtma tesisinin düzenli çalışmamasından kaynaklandığını söyledi. Bu konuda çalışma da başlatıldı ancak sorunun kalıcı çözümü bu arıtma ile sağlanamaz. Akkaya  Barajına  Niğde ve çevre yerleşmelerin atıkları akıyor. Baraja su taşıyan dereler kurumuş durumda . Baraja gelen Niğde atık suları . Bunlar için de  fiziksel ve kimyasal biyolojik arıtma  sağlayacak kapsamlı ve  kapasiteli bir  arıtma gerekli .Çevre Müdürlüğünün de yıllar önce açıkladığı gibi Niğde, Koyunlu, Fertek, Üniversite,organize, Bor  atıklarını içine alacak  Emen Ovasının sonunda çok kapsamlı modern bir  arıtma tesisi yapılarak kapalı sistemle atıklar orada arıtılmalı ve  kentlerin geleceği bu yolla kurtarılmalıdır. Aksi takdirde  100 bin insan önemli sağlık sorunu riski ile karşı karşıyadır. Bu bağlamda  Meclis araştırma önergesi verdik. AKP ret oyu vererek önergemizi reddetti. Yeni dönem daha uyumlu gidecek görülüyor bu nedenle bu girişimi bir kez daha yenileyip konunun çok boyutlu ele alınması için çalışmalara devam edeceğim”dedi.

TREN YOLUNA HEMZEMİN GEÇİT
Niğde Milletvekili  Ömer Fethi Gürer Bor’da tren kazasında yaşamını kaybeden işçilerin evlerine de ziyaretlerde bulundu başsağlığı diledi. Gürer,  DDY’nin farklı yerlere hemzemin geçişlerine üst ve alt geçit yapılması için geçmişten beri uğraş verdiğini, yıl başında  Kemerhisar geçişi için de Bakanlığa soru önergesi de verdiğini belirtip, “Yaşanan acı olaylardan sonra önlemler alınıyor. Bor ve Niğde’ de tren geçişi  olan yerlere mutlaka alt üst geçitler yapılmalıdır”dedi. O arada Niğde- Bor arası Organize Sanayi ile Üniversitenin  bulunduğu alanda da bir yonca üst geçidin mutlaka olması gerektiğine de bir kez daha dikkat çekti.
 
PANCAR ÜRÜNÜNDE SORUN VAR
 Niğde   Milletvekili Ömer Fethi Gürer esnafların sorunlarını da dinledi. Tek tek iş yerlerinde ziyaretlerde  bulundu. Bu arada pancar üreticileri bu yıl pancar ürününde rastlanan ve bir tür mantar olarak tanımlanan  zarar nedeni ile mağdur olduklarını da anlattılar. Gürer  konuyla ilgileneceğini belirtti.

 
Editör: TE Bilişim