Bor Atatürkçü Düşünce Derneği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının Ankara dışında kutlanmayacak kararının ardından Bor Hükümet Meydanında basın açıklaması yaparak karara tepki gösterdi.

 

Bor Atatürkçü Düşünce Derneği Bor İlçe Başkanı Ganime Şeren tarafından okunan basın açıklamasına İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım, Chp Bor İlçe Başkanı Mustafa Hacı Çopur bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

 

ADD Bor İlçe Başkanı Ganime Şeren açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

 

 

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçerliliği kabul edilmeyen açıklamalarla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın, Ankara dışında duvarlar ardına hapsedilmesi amaçlanmaktadır.

 

Cumhuriyet Bayramı törenlerini iptal edenlerin niyetleri, bugün daha net ortaya çıkmıştır.

 

Cumhuriyet yıkıcısı Mümtaz er Türköne ve onun gibi düşünenleri tarih affetmeyecektir. Oysa 19 Mayıs 1919’da Atatürk, Samsun’a çıkarken tüm yurtta hiç sönmeyecek aydınlanma ateşini yakmıştı. 19 Mayıs yıkılmış, yok olmuş, yayılması ülkeler tarafından işgal edilmiş yurdumuzun, Bağımsızlık Savaşı’nın ilk adımının atıldığı gündür.   Büyük Atatürk’ün doğum günüdür.

 

19 Mayıs Misak-i Milli ve Cumhuriyet Devrimlerinin başlangıcıdır. Tam bağımsızlığın, ulusal egemenliğin ruhudur.

 

Türk Ulusu’nun onurlu ve şerefli yaşamasının direnme günüdür. Milletin azim ve kararını şahlandığı gündür. İçte ve dışta ihanet içinde olanlara dur demenin haykırışıdır. Başı dik Türkiye yaratmanın beyinlerdeki adıdır. Emperyalizme kafa tutmanın, geçit yok demenin “YA BAĞIMSIZLIK YA ÖLÜM “ diyen Atatürk’ün sesidir.

 

Ulusal Bayramlarımız, ulus bilincinin oluşmasında ve gelişmesinde, birlik beraberlik içinde, yurt sevgisinin doruğa ulaşmasının en önemli unsurudur. Bizi dimdik ayakta tutan ulusal bilinçtir.

 

Açıkça söylüyoruz ki; Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı aydınlık yolda durağanlık göstermeden ileriye, daime ileriye gitme azmindeyiz. Ulusal Bayramlarımız tüm baskı ve dayatmalara karşı halkımızla büyük bir coşku içinde kutlanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

 

 

Diyoruz ki…!

Yer yarılsa gök kubbe üzerimize gelse, ne senden geçeriz Atatürk’üm, Ne Senin Eserlerinden…

 

Yönetim Kurul Adına

Ganime Şeren

Atatürkçü Düşünce Derneği

Bor Şube Başkanı

Atatürkçü Düşünce Derneği

Bor Şube Başkanı



Editör: TE Bilişim