Bor ve Bor’a bağlı köylere olan ulaşımlarında otobüse binme ve inme işlemlerinin trafik açısından daha güvenli ve sağlıklı, yapılabilmesi amacıyla Bor Belediyesi tarafından modern bir köy garajı yapımı devam ediyor. 
Bor kentinin ekonomisinin kalkındırılmasında önemli yeri olan;  Bor kasabaları ve köyleri halkının ihtiyacı olan ve yapılması elzem hale gelen Köy Garajı Projesi, Köy Garajı yerinin tespiti ve bu Köy Garajı yerinin alt yapısının zemin etüt çalışmalarının kısa sürede tamamlanıp ve bu tespit edilen zemin alanın toprak dolgu işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte asfaltlama işleri tamamlanmış, ayrıca kaldırım ve çevre düzenlemesine başlanmış,  büyük bir bölümü tamamlanmasıyla birlikte, inşaatına ağırlık verilmiş ve Köy Garajı inşaatının boya, kapı pencere işleri takılı hale getirildi. 
Çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini belirten Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, ‘’Önümüzdeki günlerde halkımızın talepleri doğrultusunda planladığımız projeleri gerçekleştirmek için ara vermeden hızla çalışmalara devam etmek üzere ’’ olduğunu belirtti.  
Şehrin modern bir görünüme kavuşması için çalışmalarını çok amaçlı sürdürdüklerini belirten Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, kentimize ve vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek için aralıksız çalıştıklarını ifade etti.  
Başkan ERAT, “ Bor kasaba ve köylerinde yaşayan vatandaşlarımızı şehre taşıyan minibüslerin çarşıda gelişigüzel park edilmeleri trafik sorununu da beraberinde getirmektedir. Şehrimizde yaşanan bu sorunun bir an önce çözüme kavuşması için tüm minibüslerin bir arada bulunabileceği modern bir garaj yapımına başladık. Kent merkezinde; Yeniyol ve Çay mahalleleri arasında inşaatına başlanan ve Bor Sebze Pazarı bitişiğinde bulunan Köy Garajı kentimize hem ulaşım hem de ekonomik anlamda fayda sağlayacaktır. Projemizi de bu yönde değerlendirmek istedik. Burası oldukça geniş bir alan ve aynı zamanda semt olarak da uygun bir yer. Köy Garaj Binası içerisinde; 4 adet dükkan,1 adet çay ocağı, 1 mescit,2 adet umumi tuvalet ve kalorifer dairesinden oluşan bölümler bulunmaktadır. Burada başlattığımız çalışmalarımızı bir an önce bitirip hizmete sunacağız” dedi.
 
Editör: TE Bilişim