Bor İlçemizde uzun yıllar hükümet konağı olarak hizmet veren tarihi bina  kentsel dönüşüm çerçevesinde yol genişletme ve yeni iş yerleri açmak için yıkıldı.
Bor İlçesinde; Cumhuriyet dönemi ilk hükümet konakları arasında yer alan eski hükümet konağı binası 1946 Yılında dönemin ileri gelenleri Niğde Valisi Niyazi MERGEN, Bor Kaymakamı Nail ÖKTEM ve özellikle,Bor’lu Halit Mengi (Eski Belediye Başkanı), Nafi DEMİRKAYA’ nın (Siyasetçi-Devlet Bürokratı) çaba ve çalışmalarıyla yapılan Eski Hükümet Binası uzun yıllar günümüze kadar çeşitli resmi kurumların faaliyetlerine tahsis edilip bu güne kadar hizmet vermiştir.
Yeni Hükümet Konağının yapılmasının ardından, Eski Hükümet Konağı binası Bor İlçesinde Kaymakamlık, Bor Mal Müdürlüğü, Bor Vergi Dairesi ve  Bor Sağlık Ocağı gibi kurumların hizmet etmesinde tahsisiyle, Bor’da ev sahipliğinde bulundu.
Gelişen ve büyüyen Bor kentinin Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları içerisinde; Eski Hükümet Meydanının revize ve düzenleme çalışmaları ve Eski Hükümet Konağı Binasının mevcut konumu İlçe kent merkezinde öncelikli şehir trafiğini büyük ölçüde aksatmakta ve ulaşımı zorlaştırması, dar alan şehir içi ana yolunun büyük ölçüde rahatlatılması yönünde yapılan projeler sonunda hayata geçiriliyor.
Bor İlçesi Eski Hükümet Konağı binası uzun zamanlardan beri yıkılması gerekliliği eski dönem siyasetçilerin hep söyleminde kalmıştı. Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, göreve gelmeden önce, Bor halkına vermiş olduğu taahhüdünü ilgili makamlarla üst seviyede yaptığı girişimleri neticesinde istenilen mutlu sonucu elde etti.
 
“ Bor’un Gelişim ve Değişimi Önündeki Yollar Açılıyor ”
Şehir merkezinde ki yolu kapatan Eski Hükümet Binası konusunda eleştirileri haklı bulan Bor Belediye Başkanı ERAT, bu eski binayı yıkmanın çözüm olduğunu söyleyerek, kent içerisinde yol üzerindeki bulunan eski binanın yıkılmasını istedi.  
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, Bor kentimizin daha yaşanabilir bir kent olması önündeki en büyük uygulamalarımızı başlattık ve sırasıyla hizmetlerimize devam ediyoruz.
Geçtiğimiz günlerde Kent Merkezinde; Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili ön çalışmalarımızı Mimar ve Mühendislerle birlikte ön çalışma girişimini başlattık. Bugün yaşadığımız kent merkezimizde köklü değişimlere büyük ölçüde ihtiyaç bulunuyor. Kentin yapısını modern çağdaş yapıya dönüştürecek sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeler sağlayacak olan hamleleri başlattık. Sırasıyla hayata geçiriyoruz. Öncelikli başlattığımız hizmetler; Sebze Pazarının yeniden Modern Kapalı Pazar Alanına dönüştürülmesi, Köy Garajının Yapılması, Sazlıca, Kaynarca ve Okçu Köy yollarının yeniden genişletilerek yapılması, Bor Niğde ana yolunun 3 şeritli hale dönüştürülmesi ile Bor’a ulaşımın kolaylaştırılmasını sağlamakla birlikte, Fen Lisesinin Bor ilçesinde yapılması, Doğal Gaz kullanım hizmetinin Bor’a kazandırılması, Bor Karma Organize Bölgesinde esnaflar ve girişimcilere yeni işyerleri arsalarının tahsisi gibi öncelikli sorunların giderilmesiyle işe başladık.Bor Kent merkezimizin öncelikli yapısal sorunlarından birisi  trafik ve ulaşımın rahatlatılması gelmektedir. Köklü tarihi olan Bor Kentimiz bu zamana kadar yaşanılan zaman içerisinde genelde hep aynı çerçeve yapısı içerisinde kalmış, kabuğunu maalesef kıramamış bulunmakta idi. Bizler yeni bir anlayışla Bor Şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesi ve kalkınması yönünde güzel ve faydalı projelerimizi hayata geçiriyoruz. Halkımızın talepleri doğrultusunda Belediye hizmetlerimizi söylemde değil, yapıldıktan sonra bunun tartışmasının yapılması gerekliliğinin anlamlı olacağı düşüncesi değerini taşıyoruz. Hayal bile edilemiyecekleri yapmaya çalışıyoruz. Bor’a ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Dedi.

Editör: TE Bilişim