Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 90.Kuruluş Yılı münasebetiyle CHP Bor İlçe Başkanlığı tarafından Eski hükümet meydanında törenle kutlandı. 

Kutlama Törenine CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi,Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser ve parti üyeleri katılımda bulundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ve Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk büstüne çelenk sunumu gerçekleşti. 


Kurtuluş Savaşında kahramanca mücadele eden şehit ve gazilere dualar olundu. 


CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi,“Cumhuriyetimizin kuruyucusu CHP daha da büyüyecek ve gelişecektir" dedi.



Gevrekçi; partisinin kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, partiye emek veren herkese şükranlarını sunduğunu dile getirdi.


CHP'nin 9 Eylül 1922'de kurulduğunu hatırlatan Gevrekçi, "19 Mayıs'ta başlayan Kurtuluş mücadelesi, binlerce yoksul yurt sever yurttaşımızın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yan yana, omuz omuza verdiği destansı mücadeleyle 9 Eylül 1922'de sona ermiştir. Kazanılan bu zaferden tam bir yıl sonra 9 Eylül 1923 tarihinde Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları Cumhuriyet Halk Partisi'ni kurmuştur" dedi.


CHP'nin Türkiye'de en uzun süre iktidarda bulunan parti olduğu belirten Gevrekçi, konuşmasında şunları kaydetti: "Çağdaş Türkiye'nin temellerini atan partimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni ve demokrasisini inşa etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız, laik, demokratik, onurlu çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi, halkımızın mutluluğu için mücadele etmiştir ve bundan sonra da mücadele etmeye de devam edecektir. Partimiz çağdaş, laik, demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusudur. İlk Genel Başkanımız, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir" sözleri bizler için gurur kaynağı ve sorumluluk duygusunun nedenidir." 

Cumhuriyet'in kazanımlarının birer birer yok edildiğini savunan Gevrekçi "Ülkemizin boğulduğu bu karanlığı aydınlatmak için sosyal demokrat anlayışı paylaşan, Atatürk devrimlerine gönülden bağlı herkese, örgütlerimize ve bizlere büyük görev düşmektedir. Herkes şunu iyi bilmelidir ki, Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığımız, haksızlıklara karşı kararlılığımız devam edecektir. Bu karşı duruşta en büyük gücü halkımızdan, değerli partililerinden alan CHP, daha da büyüyecek ve gelişecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Türkiye'yi bugünlere taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi'ne, partimize emek veren tüm partililerimize şükranlarımı sunuyor, partimizin kuruluşunun 90. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.









 
Editör: TE Bilişim