Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Merkez İlçe Teşkilatının düzenlediği “Çözülen Türkiye ve Güç Birliği” konferansı yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Geçtiğimiz akşam saat 18.30’da Kültür Müdürlüğü konferans salonunda yapılan konferansa konuşmacı olarak Emekli Büyükelçi ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Deniz Bölükbaşı katıldı. Konferansta Adalet ve Kalkınma Partisinin 8.5 yıllık iktidar dönemi, AKP’nin gizli gündemleri, Seçim sonunda Türkiye’yi bekleyenler, 2011 seçimlerinin önemi anlatıldı.

            Konferansa Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Halil Öztürk, MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan, MHP İl Başkanı Şakir Sevdi, MHP Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, MHP Bor İlçe Başkanı Mustafa Tecimer,  MHP Milletvekili Aday Adayları Hikmet Bekil ve Mahide Yaramış, Kamu-sen İl Başkanı Osman Sert, çok sayıda partili ve davetli katıldı. Katılımın yoğun olduğu gözlenen konferansta MHP Niğde Teşkilatı güç birliğini göstererek seçimlere hazır olduklarını gösterdi.

7’den 70’e birlik içerisinde iktidara hazırız

Konferansın açılış konuşmasını yapan MHP Niğde İl Başkanı Şakir Sevdi 7’den 70’e birlik ve beraberlik içersinde Milliyetçi Hareket Partisini iktidar yapmak için çalıştıklarını vurguladı.

            MHP İl Başkanı Sevdi “ Biz Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Teşkilatı olarak bütün kardeşlerimizle, 7 den 70e 2011 yılının MHP yılı olmasında büyük bir gayret ve azim içerisindeyiz. Türkün ateşle imtihanının ikinci perdesi sahneye konulmuştur. MHP bu memleketin kaderinde, her alanında var olmuştur. Ve bundan sonra da var olacaktır.  Bundan sonra olmazsa ne olacağını memleketin bütün evlatlarının bilmesinde yarar olduğunu düşünüyorum. Zira bugün içerisinde bulunduğumuz şartlar ne kadar olumsuz olursa olsun her MHP’li Sayın Gelen Başkanımızın emir ve direktifleri doğrultusunda büyük gayretler sarf ederek çalışmaktadır. Genel Başkanımız her arkadaşımızdan 24 oy istemişti. Biz bunu 24 oy gibi mütevazi bir sayıda değil bu sayının en az 2-3-4-5 katına çıkarmak için çalışacağız. Buna hepimiz gönülden inanıyoruz. Bu şekilde MHP’yi iktidar Genel Başkanımız Sayın Doktor Devlet Bahçeli’yi başbakan yapacağız.”dedi.

            Konferansın ana konuşmacısı olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı ise konuşmasında AKP’nin 8.5 yılında Türkiye’yi bir yıkıma götürdüğünü bunun telafisinin ise MHP ile olacağını söyledi.

            Genel Başkan Yardımcısı Bölükbaşı “Türkiye 8. yılını geride bıraktığımız AKP iktidarının yıkım sürecinin her alanda derinleştiği bir kriz ve kargaşa ortamında genel seçimlere gitmektedir. Yaşayacağımız seçim Türkiye’nin en kritik seçimi olacaktır. Türkiye’nin bundan sonraki istikametinin nasıl olacağını, çocuklarınızın nasıl bir Türkiye de yaşamasını istediğiniz gibi çok ağır bir tarihi sorumlulukla karşı karşıya kalacağınız bir seçim sizleri beklemektedir. Bu sorumluluğun icabını en hayırlı kararı vereceğinize inanıyoruz. Bugün bu nezih toplantıda son 8,5 yılın değerlendirmesini yapmak ve AKP’nin önümüzdeki döneme ilişkin gizli gündem ve beklentilerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Türkiye manzarası çok karanlık bir tablodan ibarettir

            Bu konuları dört başlık altında topladım. Bunlardan birincisi Türkiye yoksullaşmaktadır. İkincisi, Türkiye her alanda cephelere yarılmaktadır. Üçüncüsü Türkiye soyulmaktadır. Dördüncüsü ise Türkiye etnik ayrımlarla parçalanmaya çalışılmaktadır. Bu dört ana başlık AKP ve Recep Tayip Erdoğan’ın iktidarından satır başlarıdır. Bu gün Türkiye’nin en büyük sorunların başında yoksulluk gelmektedir. Türk milleti çok ağır ekonomik sorumluluklar altında ezilmektedir. 13 Milyon kardeşimiz yoksulluk aşamasında yaşamakta, iş arama ümidini kaybetmiş kardeşlerimizle birlikte 6 milyon sınırına işsizliğin dayandığı, Türkiye genelinde her dört gençten birinin işsiz olduğu, İşsizlerin yüzde 40’ının üniversite mezunu olduğu bir Türkiye var karşımızda. Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın büyük istihdamlar yaratacak iş sahaları, sanayi tesisleri temel atma töreninde gördünüz mü? Siz Başbakanı ileride daha da ağırlaşacak olan Türkiye’nin enerji sorununun çözümünü sağlayacak bu hayati sorunun giderilmesi yönünde büyük bir barajın açılışını yaptığını gördünüz mü? Hiçbiri olmadı. Cephelere ayrılan Türkiye’ye baktığımız zaman Türkiye’nin milli ve manevi cephelere bölünmüştür. Toplumsal huzursuzluk konuları artmış, bu ilkesiz ve inançsız AKP döneminde başörtüsü sorunu sonuçsuz bırakılmıştır. Ahlaki çöküntü son safhaya çıkmış yaralı bir toplum ortaya çıkmıştır.

AKP Kurumsal bir yolsuzluk markası oldu

            Her dönemde yolsuzluğun olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu insanların mayası ile ilgilidir. Mayası bozuk insanlar her zaman ortaya çıkmış ve bir takım yolsuzluklara karışmıştır. Ama hiçbir dönemde son sekiz yılda olduğu kadar Türkiye yolsuzlukla karşılaşmamıştır. Toplum ve devlet hayatımızın her kademesini sanki kanser uru gibi sarmamış ve hiçbir dönemde hiçbir iktidar Adalet ve Kalkınma Patisi gibi kurumsal bir yolsuzluk markası haline gelmemiştir.”dedi.

MHP bu sorunları nasıl çözecek?

            Bölükbaşı konuşmasında MHP’nin seçim beyannamesi ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Bölükbaşı Cumhuriyet tarihinde bir ilk olarak seçimlerden çok önce seçim beyannamesi yayınlayan ilk parti olduğunu söyledi. Bölükbaşı ayrıca beyannameden satırbaşlarını da anlattı.

            Bölükbaşı konuşmasında “Seçim beyannamemizin ana başlıkları hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Ana başlıklar halinde gidersek bizim iktidarımızda; terörün kökü kazınacak, yargı bağımsızlığını teminat altına almak, GAP projesi en öncelikli stratejik yatırım olarak ele alınacak ve en kısa zamanda tamamlanarak bölge halkının istifadesine sunulacaktır.

Tarımda Ötv-Kdv yok

Küçük çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum ve fide gibi tarımsal girdiler üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacaktır. Önce milli güç, sonra bölgesel güç ve nihayet küresel güç olması gerçekleştirilecektir. Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasını sağlamak. Gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek.

Yılda 700 Bin kişiye iş olanağı sağlayacağız

Ekonominin yıllık ortalama yüzde 7 büyümesin ve yıllık 700 bin kişiye iş imkanı oluşturması sağlanacak.2019 sonunda kişi başına milli geliri 19 bin dolara yükselteceğiz. Toplam çalışan sayısı 28 milyona ulaşacak. Tutukluluğun cezalandırılmaya dönüştürülmesi önlenecektir. HSYK üyelerinin seçimi demokratik usullere uygun olarak yeniden düzenlenecektir.Kamu ihale sistemi bütünüyle yeniden düzenlenecektir.

Dokunulmazlık kaldırılacak

Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılacaktır. Yüce Divan yetkisi ve görevi yargılanmanın adil ve bağımsız mahkeme tarafından yapılması anlayışıyla yeniden yapılacaktır.Sansürün olmadığı, ahlaki ilke ve standartlara uygun hür ve bağımsız bir medya yapılanması tesis edilecektir.Türk dünyası dış politikamızın öncelikli alanı olacaktır.İstihdam dostu, sürdürebilir bir büyüme ortamını tesis etmek ve gelir dağılımını daha adil hale getirmek.

Sermayenin tabana yayılması temel hedefimizdir. Daha fazla küçük ve orta ölçekli yatırımcının sisteme girmesi sağlanacaktır. Hilal Kart ismiyle aylık temel ihtiyaçlarını karşılayacakları bir harcama kartı verilecek. Üniversite sınavı kalkacak. Asgari ücretten vergi alınmayacak, 2011 yılı itibariyle 825 TL olacak.”dedi.

 

Editör: TE Bilişim