Türk Ocakları Niğde Şubesi Suriye’deki gelişmeler üzerine bir basın açıklaması yaptı.

 

Türk Ocakları Niğde Şubesi adına yapılan basın açıklaması şöyle;

 

Suriye’deki gelişmeler, baştan hiç öngörülemediği söylenemeyecek bir boyut kazanıyor. Irak’ın kuzeyinde Birinci Körfez Savaşında temelleri atılan Kürt Devletinin bir benzerinin çekirdeğinin oluşturulmaya çalışıldığı yönünde emareler var. Türkiye, uluslararası bazı odakların ve onların yönlendirdiği gayrı millî zihniyet sahiplerinin iktidara ve devlete telkin ettiği fikirlerin makes bulması sonucunda, “Kürt Meselesi” olarak masumlaştırılarak tanımlanan bölücü fitne konusunda yanlış bir rotaya girmiştir. Güneydoğuda ve Doğuda 30 yıldır devam eden problemin çok çeşitli yönlerinin olduğu, meselelerin sadece güvenlik politikalarıyla çözülmesinin mümkün olmadığı doğrudur. Ne var ki, işin esasındaki ayrılıkçı terörizm boyutunun malum çevrelerce sürekli hafife alındığı, uluslar arası boyut dahil siyasî ve askerî yönünün asla ihmal edilmemesi gerektiği de apaçık bir hakikattir. Suriye’nin, Irak’ın kuzeyindeki oluşumun da katkısıyla bölünmesi ve kuzeyinde bir Kürt özerk bölgesi oluşturulması girişimi de bu karmaşık sürecin yeni bir tezahüründen başka bir şey değildir.

Türkiye’yi yönetenler karşılaştığımız problemin boyutları ve gelecek için taşıdığı imaları çok etraflıca değerlendirmek zorundadır. Türkiye’nin birliği, bütünlüğü, bölge gücü olma iddiası bu kritik dönemde atılacak veya atılmayacak adımlara bağlıdır. Türkiye zamanında Irak’ta yapılan hatanın bir benzerini asla tekrarlamamalıdır. Kendi elleriyle ileride kendisini çevreleyerek kendisine karşı kullanılacak bir gücün oluşmasına katkı vermemelidir. Asla unutulmamalıdır ki, şu anda yapılmak istenen, büyük parçası Türkiye sınırları içinde olan bir Birleşik Kürdistan projesinin ikinci adımının hayata geçirilmesidir. Böyle bir girişimin, yıllardır kana bulanan Orta Doğu coğrafyasında çok daha vahim ve içinden çıkılamaz bir tabloya sebebiyet vereceğini akl-ı selim sahibi hiçbir kimse göz ardı edemez ve etmemelidir.


Türk Devleti, kendi güvenliğine ve dili, etnik kökeni, inancı ne olursa olsun bu ülkede ve komşu coğrafyalarda yaşayan insanların bin yıllık kardeşliğine halel getirmeden bu fitnenin önünü alacak, onu akim bırakacak her türlü tedbiri almalıdır.
Hükümetimizi ve devletimizin bütün organlarını gelişmeler karşısında hiçbir tereddüte mahal vermeden enerjik bir politika takip etmeye ve milletimizi birbirine düşürerek bölüp parçalamaya matuf girişimleri etkisiz hale getirmek için gereken bütün adımları atmaya davet ediyoruz.

 

 

Türk Ocakları Niğde Şubesi


Editör: TE Bilişim