Siyasi baskılardan bunalarak Çorum’a tayinini isteyen Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz’dan sonra Niğde Ziraat Odası Başkanı Bayram Ali Özdemir de; kendisi ile ilgili siyasi baskıların giderek arttığını söyledi.
 
Başkan Bayram Ali Özdemir; 2011 Şubat ayında yapılması planlanan Ziraat Odası seçimleri öncesinde iktidar partisinin siyasilerinin diğer adayın seçilmesi için ‘etik olmayan bir şekilde’ muhtarları etkilemeye çalıştıklarını açıkladı.
 
Siyasi baskılardan bunalan Niğde Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, Çorum’a tayin istemesinin ardından, Ziraat Odası Başkan Bayram Ali Özdemir de; Oda seçimleri ile ilgili olarak siyasi baskıların giderek arttığını söyledi. Özdemir iktidar partisine mensup bir milletvekilinin kendisini istifa etmeye zorladığını da açıkladı.
 
2011 Şubat ayında yapılması planlanan Ziraat Odası seçimleri öncesi siyasi atmosfer bir anda elektriklendi. Niğde’de sakin tutum ve davranışlarıyla tanınan Ziraat Odası Başkan Bayram Ali Özdemir, “İktidar partisinin siyasileridiğer adayın kazanması için müdahale ederek seçimi etkilemeye çalışıyor” dedi.
 
1997 yılından beri Niğde Ziraat Odası Başkanlığı’nı yürüten Bayram Ali Özdemir, Oda’da yaşananları değerlendirerek seçim sürecine girildiğini ve iktidar partisi siyasetçilerinin seçime müdahale ettiğini ifade etti.
 
İNADINA YENİDEN ADAYIM
 
Bayram Ali Özdemir, 29 bin üyeli Oda’nın 6 bin faal üye ile bu ay sonuna kadar delegelerini seçeceğini ve bu delegelerle Şubat ayında kongreye gideceklerini açıkladı.  5 dönemdir Ziraat Odası Başkanlığı’nı yürüten Özdemir, bu seçimin önceki seçimlerden daha hareketli geçeceğini söyledi. Ziraat Odası Başkanlığı için rakip adayın Naci Ünlü olduğunu da ifade eden Özdemir, özellikle siyasi müdahalelere şahit olduklarını belirtti. Özdemir; “İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Ayduğan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nun son dönemde muhtarlarla bir araya gelerek vaatlerde bulunarak diğer adayın kazanması için çalıştıklarını, kimilerine iş, kimilerine başka vaatlerde bulunduklarını biliyoruz. Bizler yasal olarak çiftçinin temsilcisiyiz. Yanlış ve eksik gördüğümüz şeyleri söyleyerek yapıcı eleştirilerde bulunuyoruz. Ama iktidar partisi bunu kendisine muhalefetmiş gibi anlıyor. Ben bu yüzden sırf bunlara inat yeniden son defa adayım” dedi.
      
BENİ ARAYARAK İSTİFAMI İSTEDİ
 
Bayram Ali Özdemir, 1997 yılı öncesini hatırlatarak “Bırakın kongre yapmayı, yönetim kurulu bile oluşmuyordu. Bizler ilk yönetim kurulunu 97 yılında bir kahvehanede yaptık. Bugün kurumsal yapı kazanana kadar burada gece gündüz emek sarf ettik. Şimdi ne tür bir rant görüyorlar da burayı bu kadar önemsiyorlar?” diye sordu.
 
Özellikle köy muhtarlarının yoğun baskı altında olduğunu ifade eden Özdemir, “Yönetmeliğe göre her muhtarlık bölgesinde bir delege var. Toplam 127 delege ile seçime gireceğiz. Burası yıllık 15 TL’lik üyelik ücreti ile dönen bir kurum. İnsanları boş vaatlerle kandırmayın” dedi.
 
Bayram Ali Özdemir, son olarak da AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nu işaret ederek “ Geçtiğimiz günlerde beni arayarak istifa etmemi istedi. Vekil Niğde’nin bütün sorunlarını çözmüş de şimdi Ziraat Odası ile mi uğraşıyor” diyerek siyasi baskılara boyun eğmeyeceğini ifade etti.
 
Naci Ünlü’nün arkasına aldığı siyasi destekle kendisine rakip olarak çıktığını ifade eden Özdemir, son kararı yine çiftçinin vereceğini ifade ederek seçim sürecinde sorunsuz bir kongre olmasını diledi.
 
USANMAZI BİLE USANDIRANLAR
USLANABİLECEK Mİ?
 
Bilindiği gibi önceki gün de siyasi baskılardan bunalan Niğde Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, Çorum’a tayin istemişti. Usanmaz; Niğde’de çeşitli kişi ve kuruluşlarla uyum içinde uzun süre görevini sürdürmüş başarılı bir bürokrattı. Ancak Bor’daki mera satışlarına engel olduğu gerekçesiyle siyasi baskılardan adeta bunalan Usanmaz, “Bu siyası baskılardan artık bıktım, usandım... Tayini mi istedim” demişti. Böylece siyasiler tarafından, hakkında bağlı bulunduğu bakanlığa defalarca şikâyet ulaşan, ancak görevindeki başarısı dolayısıyla bu şikayetlerin Bakanlık tarafından pek ciddiye alınmamıştı.
 
İktidar partisi yandaş ve yöneticilerinin; Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz’dan sonra tarım konusunda etkinliği olan Ziraat Odası Başkanı Bayram Ali Özdemir’i ve bu kuruluşun genel kurulunu hedef alması da kamuoyu tarafından dikkatle izleniyor. Ekonomisinde can suyu olarak tarımdan başka bir şeyi kalmayan Niğdelilerin bu son durumu nasıl karşılayacağı ise bir hayli merak konusu.
 
Kaynak : Yeniyıldızgazetesi
Editör: TE Bilişim