Niğde'de  CHP Kadın Kolları üyesi bir grup bildiri dağıttı. Başbakan Erdoğan'a  ile ilgili 2 Aday 12 Fark şeklinde dağıtılan buröşürlerin içeriği nedeni ile Erdoğan Gönüllüleri tarafından şikayet edildi. Savcılık tarafından CHP'li kadınlar gözetim altına alındı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmaları kapsamında bugün CHP Kadın Kolları üyesi bir grup partili Niğde'de Oskar Pastanesi önündeki meydanda açtıkları stand ile bildiri dağıttılar. 

Bildirilerden birisi de Cumhurbaşkanı Adayları arasındaki " 2 Aday 12 Fark" şeklindeydi. Bildirinin altında da "Temiz Ahlak Platformu" imzası vardı.

Dağıtılan bildiriyi  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a iftira ve hakaret içeriyor iddiası ile Erdoğan Niğde Gönüllüleri Platformu İl Seçim Kurulu ve Savcılığa şikayet etti. 

Şikayet üzerine CHP'liler sorgulanmak üzere gözetim altına alındı. Yaşanan bu olay üzerine yarın bir basın açıklaması yapacaklarını sosyaly medyadan duyuran  CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak; 
Bugün, Niğde merkez de çalışmalarımıza esnaf ziyaretleriyle devam ederken, Kadın Kollarımız da şehir merkezinde açtığı stand da çalışmalarını sürdürmekteydi. Ancak Saat 15.30 civarında savcılığın talimatıyla Kadın Kolları Başkanımız Nevriye Sayın ve 6 üyesi gözaltına alınmıştır. Olay yerine gelerek kendilerine gereken desteği verdik. Demokrasi adına utanç verici bu olayı kınıyorum. Yarın basın açıklaması yapacağız ve gereken mesajımızı orada vereceğiz"dedi. 




Editör: TE Bilişim