Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan İsrail mallarına boykot çağrısında bulundu.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Kadir gecesinin ve Ramazan Bayramının akan Müslüman kanının son bulmasına vesile olmasını diledi. İsrail'in Gazze'ye yönelik yaptığı saldırılara tepki amacıyla İsrail mallarına boykot kararı aldıklarını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan katliamları kınadı.


İsrail gücünü sattığı ürünlerden alıyor

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "İsrail'in bir katliam yaptığı görülen bir gerçek. Yaptığı bu katliamın neticesinin soykırıma kadar gittiğini söyleyebiliriz. Savunmasız insanları çocukları, yeni doğan çocukları göz göre göre açık bir şekilde dünya kamuoyunun önünde acımasızca, insafsızca, vicdansızca katlediyorlar. Bir soykırımı gerçekleştiriyorlar. Bunu artık kınamamak mümkün değil. Kınamayan insanın insanlığından şüphe duymak gerekir. Bu bakımdan şiddetli bir şekilde kınadığımız gibi, Türkiye'mizde İsrail menşeli piyasada satışta olan her türlü malı millet olarak boykot etmemiz gerekiyor. Tüketmememiz gerekiyor. Çünkü İsrail bu gücü bu mallardan alıyor. Her şey paranın üzerine tesis edilmiş ve İsrail'in bir takım markaları var. Bu markalardan elde ettiği gelirlerle silah, bomba ve mermi yapıyor. Bu da savunmasız insanların ve özellikle de Müslümanların üstüne bombaları, silahları doğrultup atmaktan onları katletmekten geri kalmıyor. Bu bakımdan hem İsrail üretimi malların tüketimi noktasında boykot etmek hem de buradaki zulmü, katliamı, soykırımı Türk Milleti olarak herkes tarafından kınanması gerekir diye düşünüyorum" dedi.

Niğde Belediyesi olarak tesislerimizde İsrail menşeli ürünler bulundurmuyoruz ve satmıyoruz

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediyesi ve Niğde Belediye Başkanı olarak yapılan katliamı şiddetli bir şekilde kınıyoruz. Niğde Belediyesi olarak tesislerimizde İsrail menşeli ürünler bulundurmuyoruz ve satmıyoruz. Herkesi bu noktada İsrail ürünlerini boykot noktasında hassas davranmaya davet ediyorum. Çünkü İsrail her şeye dayanabilir ama parasızlığa dayanamaz. Müslüman ülkelerden elde ettikleri gelirlerle Müslümanlara dünyada zulüm ediyorlar. Müslümanlar olarak kısacası şuurlu olmamız ve bilinçli davranmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı dünya da akan Müslüman kanının durmasına vesile olsun

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kadir gecesinde yapılacak duaların, Ramazan ayında yapılmış olan duaların, yapılmış olan ibadetlerin, yapılmış olan isteklerin inşallah Cenab-ı Hakk tarafından kabul buyrulmasını diliyorum. İsrail'i kahretsin. Kadir Gecesi dünya da akan Müslüman kanının durmasına vesile olsun. Hiç bir toplum hangi inanca sahip olursa olsun. Savaştan uzak bir toplum, dünyada insan kanı akıtılmayan bir dünyanın tesisine bin geceden daha hayırlı olan kadir gecesi vesile olsun. Tüm inananların, Müslümanların, milletimizin Kadir Gecesini, Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Nice Ramazanlara millet olarak, ülke ve devlet olarak huzur içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde girmeyi görmeyi Cenab-ı Hakk bize nasip etsin" şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim