MHP Niğde Milletvekili Aday Adayı Sayın Hikmet Bekil, Libya’da yaşanan gelişmeler üzerine düşüncelerini Niğdeli vatandaşlarımızla paylaştı.
 
Bekil, yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti:
 
Kuzey Afrika ve Orta-Doğu’da başlayan halk hareketleri bu bölgede yaşayan ülkelerin kendi iç dinamikleri ve iç şartlarından kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla çözüm yine kendi içlerinden olmalıdır. Başta ABD olmak üzere İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin bu bölgede oluşacak yeni siyasi yapılarda etkili olmak için yaptıkları müdahaleler endişe vericidir.
 
Libya’da yaşananlar, dönüşüm sürecinin çok sancılı ve kanlı bir süreç olacağını göstermektedir. Kaddafi diktatörlüğünün Libya halkına karşı askeri güç kullanmasının hiçbir şekilde kabul edilmez olduğu açıktır. Ancak, Libya’ya karşı başlatılan askeri harekâtta, askeri hedeflerin dışında sivil yerleşim bölgelerinin de bombalanması ve sivil kayıplara yol açılması da kabul edilemezdir.
 
Başbakan Erdoğan ve hükümetinin bu gelişmeler karşısında sergilediği kararsız ve çelişkili tutum her bakımdan ibret ve esef vericidir. Hiçbir fikri hazırlığı ve stratejisi olmayan hükümet gelişmeler karşısında tavrını belirleyememekte, sürekli yalpalamakta, pusulasız bir şekilde savrulmakta ve sürüklenmektedir. Nerede durduğu, ne düşündüğü ve neyi savunduğu anlaşılamamaktadır.
 
İlk önce “NATO’nun Libya’da ne işi var” diyen Başbakan, NATO’daki süreçlerde devre dışı kalınca, bu kez askeri harekâtın NATO şemsiyesi altına alınması için sözde ön şartlarla ortaya çıkmış ve Türk kamuoyundaki imajını kurtarmak için NATO ile sanal müzakereler başlatmıştır. Bunun arkasında da ABD Başkanı Obama ile 21 Mart’ta yaptığı görüşmede Libya’ya müdahalenin NATO komuta-kontrol imkânları kullanılarak NATO içine alınmasına onay vermiştir.
 
Türkiye’nin milli birliğini ve varlığını tehdit eden, kanlı terörden beslenen etnik bölücülerin ve dış destekçilerinin bu yönde oluşturulacak bir emsali bahane olarak kullanmak, bölücü emelleri için bundan yararlanmak isteyebileceklerinin hatırda tutulması kaçınılmazdır.
 
AKP hükümetinin buna imkân verecek ve zemin hazırlayacak tutumlardan özenle kaçınması Türk milletinin beklentisidir. Milliyetçi Hareket Partisi:
ü Libya’da sivillerin hedef alınmasından kaçınılmasını,
ü Ateşkesin biran önce sağlanmasını,
ü İç barış ve istikrarın telafi edilemeyecek ölçüde bozulmasına zemin hazırlanmamasını,
ü İç savaş riskinin önlenmesini, askeri harekâtın işgalle sonuçlanmamasını
ü Demokrasiye geçişin iç dinamiklerle ve daha fazla kan dökülmeden gerçekleştirilmesini ümit ve temenni etmektedir.
 
Türk milleti, dost ve kardeş Libya halkının her zaman yanında olacaktır.
 
Editör: TE Bilişim