Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Milletvekili Adayı Hikmet Bekil, dün hayvan pazarını gezerek vatandaşla sohbet etti. Hikmet Bekil; “Niğde’de hayvancılık bitme noktasına gelmiş. Şimdi de gelip bunlar vatandaşlarımızdan oy istiyor” diyerek hükümeti eleştirdi.
 MHP’nin seçim çalışmaları tam hızıyla sürüyor. MHP’li Hikmet Bekil, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Bucak Çayırı Mevkii’ne kurulan Hayvan Pazarına giderek besiciler ve vatandaşla birebir sohbet ederek hükümeti şikayet etti.
MHP’li Bekil; “Bugün Niğde her alanda kayıp vermektedir. Bu alanlardan hiç kuşkusuz en önemlisi Niğdeli köylünün temel geçim Kaynağı olan hayvancılıktır. Artık köylülerimiz hayvan yetiştirmemektedir. Zira uygulanan politikalar sonucu ülkemiz maalesef dışarıdan et ve canlı hayvan ithale derken yerli üreticimiz dışlanmıştır. Değil kredi vermek onlara, üstüne değişik sebeplerden dolayı icra üstüne icra göndermiştir. Doğal olarak hayvancılık bugün Niğde’de bitme noktasına gelmiştir. Düşünün bu Pazar tüm gün hareketli olması gerekirken sabahın ilk saatlerinde canlılığını yitirmiş, halkımız maalesef ticaret yapamaz konuma gelmiştir. Şimdi yerli ve köylü üreticimizi desteklemeyen, artan yem fiyatlarıyla birlikte girdileri frenlemeyen hükümet bugün çıkıp karşınıza sizin oyunuza talibim diyecektir.İyi de sen onlara ne verdin. Büyük çiftliklere sağladığın kredinin ne kadarını küçük üreticiye verdin. Dahası yurt dışından adını bile duymadığımız hayvanlar ithal edeceğine üreticimize al bu ineği, koyunu yetiştir dedin mi? Düşünün doğal zenginlikleri olan, geniş meralara sahip ülkemizde günlük et ihtiyacımızı karşılayan hayvan yetiştirilmemektedir. Bunun sorumlusu bugün ki iktidar değil de nedir. Sizin oyunuza hangi yüzle talip oluyor bilmiyorum. Ama Milliyetçi Hareket Partisi iktidarlığında çiftçinin ve hayvan yetiştiricisinin kazancı bizim güvencemiz altında olacak. Hak ettikleri saygıyı da değeri de göreceğiz. Uzun vadeli düşük faizli krediler dışında, uygulanacak olan devlet destekli hibelerle hayvancılığımız yeniden eski günlerine kavuşacaktır. Böylece üreticimizin yüzü güldüğü gibi vatandaşımızda sofrasında unuttuğu ete, süte yeniden kavuşacaktır. Kooperatifler işlevlik kazanarak çağa uygun halde üretim stratejileri uygulayacaktır. AKP iktidarı bu ülkeyi uçuruma götürürken, MHP iktidarı bu ülkeyi uçurumun kenarından alıp, yeniden düzlüğe çıkaracaktır” dedi.
MHP heyeti Hayvan Pazarı’ndan çıktıktan sonra Terminal Caddesi ile Bankalar Caddesi’ndeki esnafı ziyaret ederek, Ağaçacar’a hareket etmek üzere Niğde’den ayrıldılar.

Editör: TE Bilişim