Ak Parti Bor Belediye Başkan Adayı  Sıtkı Erat, geçtiğimiz akşam seçim iletişim merkezi önünde düzenlediği mitingde  binlerce kişiye hitap etti.

Seçim bürosu önünde kalabalık bir topluluğa hitap eden Başkan Erat, konuşması sırasında aynı anda bir salonda konuşma yapmak üzere  Bor İlçesine gelen Sağlık Eski Bakanı Osman Durmuş’un bakanlığı sırasında   Bor Fizik Tedavi Hastanesi inşaatını ziyareti sırasında söyledikleri sözler  geceye damgasını vurdu.

Eski Milletvekili Erdoğan Özegen’in de bulunduğu ve bir konuşma yaptığı gövde gösterisine dönüşen  mitingde birlik beraberlik mesajları da verdi.

Ak Parti Bor Belediye Başkan Adayı Sıtkı Erat, her gece seçim bürosu önünde yaptığı mitinglerinden birini geçtiğimiz gece yaptı. Toplanan kalabalık karşısında hayli mutlu olduğu görülen Sıtkı Erat,  Meydanların artık dar geldiğini Yeni Kent Meydanı yapacaklarını ve 2019 yılında yeni kent meydanında buluşacaklarını belirttiği konuşmasında ilginç  konulara değindi.

SEÇİMDE GÜÇLÜ BİR DESTEK VERİN ANKARA’DA GÜÇLÜ OLALIM.

Başkan Erat; Artık son son düzlüğe girdik. Hep beraber, ayın 30’da Ak Parti damgasını vuracağız ve bu işi bitireceğiz. Seçimden yana hiçbir sıkıntımız yok, bu meydanlar her şeyi gösteriyor. Ama sizden bir ricam var, bizim daha güçlü gelmemiz için, bir Niğde rekoru, bir Türkiye rekoru ile  güçlü bir şekilde, Ankara’da başımızda milletvekillerimiz ile masaya vuracağız, hizmetleri getireceğiz. Bizde cek-cak yok. Biz icraatlarımızla, son beş yılda Bor İlçemize kazandırdıklarımızla, hizmetlerimiz ile   konuşuyoruz.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUYALIM.

Seçimden yana endişemiz tekrar tekrar söylüyorum yok, biz bu saatten sonra, kardeşlik hukuku ile Bor Güç Birliği ile MHP’li, CHP’li ve diğer Partili kardeşlerimiz ile birlikte hep beraber bir mücadele yürüteceğiz. Bu mücadele sadece bu memleketin iyiliği için hizmet noktasında olacak. Bundan dolayı da sizden ricam hiçbir tahrike aldırmayacaksınız, tahriklere kapılmayacaksanız. Ne yapılırsa yapılsın. Bu kardeşlik ruhunu bozmayalım, birlik ve beraberliğimizi koruyalım.

BİZ 80 ÖNCESİ BU FİLMİ SEYRETTİK, BİZE YUTTURDULAR

Bizim hedefimiz belli, Başbakanımız ne diyor, hedef 2023 diyor. Bizimde Bor’da hedefimiz 2023 ve daha da  ötesi olacak. Burada ayrılık gayrılık yok. Biz bu filmi   80 öncesinde seyrettik. Kızılcalı, Kemerhisarlı Bor’a gelemiyordu. Biz Niğde’ye gidemiyorduk, Kemerhisar’a gidemiyorduk. Ama döndük baktık ne varmış aramızda, Kemerhisarlı ile, Kızılcalı ile, Çukurkuyu ile  kardeşliğimiz varmış. Ama bize sol – sağ dediler bunu yutturdular. İşte bundan dolayı kesinlikle bölünmeyeceğiz. Kesinlikle bizi tekrar bölmelerine izin vermeyeceğiz.

Ülkemiz üzerine bir çok oyun oynanıyor. Tekrar  süikastler, terör yine  gündeme geldi, getirmeye çalışıyorlar. Seçimleri yaptırmama üzerine endişe var. Sandıkta galip gelemeyeceklerini  bilenler güzel ülkemizi karıştırmak, kaostan faydalanmak ve seçimi yaptırmamak istiyorlar. Başbakanımızı indirelim de ne olursa olun diyorlar. Ama görüyorsunuz Türkiye’yi,  İstanbul’u,  Samsun’u, Denizli’yi… Sandıkları patlatacağız. Niğde’yi hep beraber gördük. İnşallah Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Bor’da Ak Parti’nin zaferini ilan edeceğiz hem de güçlü şekilde.

PROJELERİNİ AÇIKLADIKLARI SALON ÖNCEDEN NASILDI? UNUTTUNUZ MU?

Bizim rakibimiz Fahrettin Bey, projelerini açıklıyormuş. Benden Projelerini açıklamak için 50 Yıl sitesindeki  Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezini istediler. Hay hay dedim buyrun. Ama Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezi biz göreve gelmeden önce nasıldı? Hepiniz biliyorsunuz. Ben gururla bu salonu verdim.  Soruyorum size bu salon eskiden  nasıldı, ne hale getirdik sizler biliyorsunuz.

Yanına Gostivar Parkı yaptık. Makedonya’da soydaşlarımız, dindaşlarımız vardı. Bu Gostivar ile kardeş şehir olduk ve şelaleli parka Gostivar ismini verdik. Türk Dünyası Belediyeler Birliğine başvurduk ve üyeliğimiz  kabul edildi. Bizim Milliyetçiliğimiz burada… Birileri gibi bunun edebiyatını yapmıyoruz. Ben olsam şehitlerimiz üzerinden siyaset yapmam. Geçtiğimiz gün 3 şehidimiz oldu. Bunun bile siyasetini yaptılar. Bu toplulukta şehitlerimize üzülmeyen, ağlamayan var mı?

Arkadaşlar proje hazırlıyorlarmış, ama ısrarla bir şey soruyorum ama cevap alamıyorum. 5-6 Ay önce sosyal medyada anket yapılıyor ve soru şu “Niğde’nin en başarılı Belediye Başkanı Kim?” Fahrettin Abi  orada Sıtkı Erat diye oy kullanıyor. Şimdi aday oluyor, bilbordlarda görüyorsunuz “ Emaneti Ehline Verin” diyor. Fahrettin Abi sen emaneti ehline vermeyi 6 ay önce söylemişsin zaten.

ÇALMAYLA ÇIRPMAYLA PROJE OLMAZ

Bugün proje açıklıyorlarmış, çalmayla çırpmayla proje olmaz. Ben size Yeni Mahalledeki o muhteşem toplantımızda, Kilisenin tamiratını hükümetimizin katkısı ile Belediyemizin cebinden hiç para çıkmadan yapıldı dedik. Burayı Kent Müzesi yapacağımızı söyledik. Şimdi oda burayı kent müzesi yapağını söylüyor, adama gülerler.  Biz Toki’den Fizik Tedavi hastanesine kadar Bulvar açacağız dedik. Arkadaşlar bulvar açacağız diyor.  Yine arkadaşlar güneş tarlaları kuracaklarmış. Günaydın diyorum günaydın… Biz kaç yıldır bunun mücadelesini veriyoruz. Enerjisi İhtisas bölgesi hazırlığını tamamlıyoruz.  Biz her hazırlığını yapmışız arkadaşlar proje açıklıyorlar. Biz Hayvancılık Organize Sanayi kuruyoruz diyoruz,  her şeyini bitirdik diyoruz. Hayvancılık tesisleri kuracağız diyorlar. Proje diye sunuyorlar.

BİLMEDİĞİNİZ KONULARDA KONUŞURSANIZ MAHCUP OLURSUNUZ

Bor’un dertleri ile dertleneceksiniz, bilmediğiniz konularda konuşursanız mahcup olursunuz. Hiç bir şeyden haberleri yok. Şimdi arkadaşlar diyor ki “Biz soğuk hava deposunu yıkmışız, yerine Yeni Mahalle Düğün Salonu yapmışız” bana söyleyin orada Soğuk Hava Deposu var mıydı? Yapmayın… O ilkel binayı yıktık yerine çok güzel düğün salonu yaptık. Altına da spor salonu yaptık binden fazla bayanımız başında hocaları ile  orada spor yapıyor

BİZ AKKAYA DERKEN, SİZ NEREDEYDİNİZ?

Akkaya üzerinden kimse siyaset yapmasın, Akkaya ile ilgili baştan sona her şeyinde biz varız. Her adımında biz varız. İnşallah bunu da çözeceğiz bu işi bitireceğiz. Emen ovasına bir arıtma yapacağız bu işi bitireceğiz. Ama bunu da yaparsak biz yaparız.  Bilbordlarda diyorlar ki asbesli boru… Benim hemşerilerimin kafasını bulandırmayın. Bütün depolarımızı mebran ile kaplattık. Bütün asbesli boruları attık. Biz bütün asbesli boruları değiştirdik. Ankara’da oturacaksınız burada ahkam keseceksiniz. Önce geleceksiniz burada yaşayacaksınız . Ne zaman seçim olsa geliyorsunuz. Peki biz Akkaya derken neredeydiniz, biz burada karında , yağmurunda, çamurunda, tozunda  yaşarken neredeydiniz.

BOR’DA YAŞAMAK DA, BAŞKAN OLMAK DA, MUHTAR OLMAK DA HERKESE NASİP OLMAZ

Biz projelerimizi açıkladık. Çok olumlu tepkiler aldık. İnşallah önümüzdeki 5 yılda bu emaneti bize vereceksiniz, bizde bunları bir bir yapacağız. Dün ne dediysek 10 katını yaptık. Bugün de ne dediysek 5 yıl sonra hesabını vereceğiz.

Bor Şehri Nur Şehri diyoruz. Bor Medine’nin bir mahallesi olduğunu ilçemizin manevi koruyucusu Ahmet Kuddusi hazretleri bunu söylüyor. Herkese burada belediye başkanlığı nasip olmaz. Herkese milletvekillik, muhtarlık, meclis üyeliği nasip olmaz. Herkese bu memlekette yaşamak da nasip olmaz. Allah nasip ederde  5 gün sonra vekalet aldık mı, sadece önümüze bakacağız. Sadece size layık olmak için hizmete başlayacağız.

 

SAĞLIK ESKİ BAKANI BOR FİZİK HASTANESİ İÇİN “İYİ MARKET OLUR” DEMİŞTİ

Sağlık Eski Bakanı MHP’li Osman Durmuş bugün buradaymış. Kendisine hoş geldiniz diyorum. Ama bakın rahmetli Doğan Baran Bor’da Fizik Tedavi Hastanesinin temelini attı. O bina kaderine çürümeye terk edildi.  Sağlık Eski  Bakanı Osman Durmuş’un her şey elinde,  iktidarlar, bir sözü ile Fizik Tedavi Hastanesi yapılır. Kendisi Bor’a geldi ve hastaneyi inceledi. Orada dedi ki “ Doğan Baran Abi buraya çok güzel bir market yapmış” dedi. Dün bize Fizik Tedavi Hastanesini dahi layık görmeyenler, bugün geliyor size hizmet edeceğiz diyorlar. Yorum sizin, ben yorum yapmıyorum, hemşerilerim her şeyi biliyor. Burada değerli milletvekillerimiz Mahmut Çetin, Erdoğan Özgen, Muharrem Selamoğlu milletvekilimiz ve Alpaslan Kavaklıoğlu , Ömer Selvi milletvekilimiz ile Bor Fizik Tedavi Hastanesi kazandı. 17 Nisan’da yeni Bor Devlet Hastanesi ihalesi yapılıyor. Biz hizmet için geldik, hizmete devam edeceğiz.

Biz bu işi biliyoruz, artık çıraklık dönemi bitti. Bakın burada arkadaşımız diyor ki “bu dönem kitapçık bastırdın, gelecek döneme ansiklopedi bastırırsın” diyor. İnşallah oda olacak. Burada bu memleket için kim hayırlısı ise o olsun.

İMAR ALANI AÇ DİYORLAR “OLMAZ” DİYORUZ, KOŞUYORLAR ÖBÜR TARAFA SPONSOR OLUYORLAR… BİZİM RANTÇILARLA İŞİMİZ YOK.

Aslında söylemek istemiyordum ama arkadaşlarımız çok ısrar ediyor. Şunu da son olarak söylemek istiyorum. Beş yıl önce bütün seçim masraflarımı kendim karşıladım. A’dan Z’ye  hepsini kimseye borçlu kalmadım. Yine bu seçimde de bütün masraflarımı kendim karşılıyorum. Helali hoş olsun. Bunu neden söylüyorum biliyor musunuz. Artık alalen söyleniyor. Bizim rantla işimiz yok. Birileri petrol ruhsatı istiyor, “olmaz” diyoruz koşuyor gidiyor. Birileri yeşil alanı  imara  açtıralım diyorlar. “olmaz” diyoruz. Koşuyorlar o tarafa gidiyorlar. Sponsor oluyorlar.   Birileri merayı bana ver diyor. Olmaz diyoruz. Burası 40 bin 600 kişinin  diyorum, koşuyor gidiyor. Bizim dönemimizde bunlar olmayacak. Rantçılar başka kapıya… Bizim sadece borcumuz Borlu hemşerilerimize. 40 bin 600 kişiye borcumuz var. Başka kimseye borcumuz yok.”dedi.

ÖZEGEN; BORLU ARİF İNSANDIR

Eski Milletvekili Erdoğan Özegen’de  “Borlular arif insandır, Bor burada, Borlu seçimini yapmış. Hayırlı olsun. Şafak 5 gün, İnşallah 30 Mart günü, değişen Türkiye’de, gelişen Türkiye’de , değişen Bor’un, gelişen Bor’un kararını vermişler. Ziya Paşa’nın çok güzel bir sözü var. “Aynesi iştir kişinin lafa bakılmaz” diye. Şimdi Sıtkı Başkanımız, 5 yıldır burada, sizlerle beraber, iç içe, el ele belediyecilik destanı yazıyor. 2011 seçimlerinde seçim çalışmalarım sırasında Bor’daki değişikliği fark ettim ve o zaman kendisini tebrik etmiştim. Başkanım Fizik Tedavi’yi güzel izah etti. Bırakın Fizik Tedavi Hastanesini, Bor’a yeni bir şehir kuruldu. Toki kuruldu. Bu şu anlama geliyor. Bor büyüyor, Büyüyen Bor’da ekonomi büyüyor, sosyal hayat büyüyor, kültürel hayat büyüyor. Biliyorsunuz Kayabaşı resturan vardı. Orada tatsız olaylar gelişiyordu. O dönemde orayı dönüştürdük, tebrik ediyorum orada harika bir park yapmış.

BİZ İKTİDARA GELDİĞİMİZDE BOR OSB TARLAYDI. PEKİ ŞİMDİ NASIL?

Seçim işleri geçer gider, söylenen sözler hoş bir seda olarak kalır. Asıl olan burada yaşayan hemşerilerimizin yaşam kalitesinin ne kadar arttığı görmek açısından.  Bakın Niğde’nin her tarafında yapılan bölünmüş yollara, 2001 yılında Yüksek Planlama Kurulu kararı ile programdan  çıkarılmış olan Niğde - Pozantı otoyolu ki bunu daha önce ilan etmiştik. Ama bugün Niğde’den, Kemerhisar’dan  Habur’a kadar yine  Niğde’den Ankara’ya kadar, şimdi rica ettik. Niğde’den Kayseri’ye kadar bu  otoyolun uzanmasını istedik ve o uzanacak.  Bundan Bor’un ne faydası olacak. Bir kere ticaretin gelişmesi için yol lazım. Ürettiğinizi satmak, ulaştırmak için yol lazım. Şimdi Niğde sadece otoban değil, 2023 hedeflerinde Hızlı Tren var ve Hızlı Tren gelecek.

Biz iktidara geldiğimizde Bor Organize Sanayi tarla halindeydi, şimdi ki görüyorsunuz.  Artık burada üretilen ürünler bu otoyollarla ve hızlı trenle son noktasına ulaştırılacak.

Sıtkı Başkanımız Bor’un 100 yılında olmayan  hizmetleri inşallah önümüzdeki dönem 5 yıla sığdıracak.  Ben şimdiden Borlu hemşerilerimizin bu doğru tercihlerinden dolayı kutluyorum. Ancak, işin cilası açısından, burada bulunan 5-6 bin kişi günde bir komşusunu ziyaret etsin, bu hizmetin devamı için oy vermeye ikna etsin, güçlü bir sonuç alalım. Güçlü hizmetler yapalım”dedi. 


 

Editör: TE Bilişim