Ak Parti Bor Belediye Başkan Adayı Sıtkı Erat’ın Bahçeli Kahve önündeki seçim bürosunda her geçen gün yeni katılımlarla Borluların büyük desteğini alan Sıtkı Erat, yaklaşık 10 gündür geceleri yaptığı mitinglerle ve burada değindiği konularla gündemi oluşturuyor. Bu gece yapılan açık hava toplantısına Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’da katıldı ve kısa bir konuşma yaptı.

 

BİRİLERİ “BİTSE DE GİTSEK” DİYOR… BİZ “BİTSE DE BOR’LUYLA TEKRAR BULUŞSAK”  DİYORUZ.

 

Her gece bir öncekinden daha yoğun katılımın görüldüğü açık hava toplantılarından  birini dün gece yapan Sıtkı Erat,  adaylık sürecinden bu güne kadar ki özellikle son 15 gün içinde kendisine ve partisine büyük teveccüh gösterildiğini, farklı fikir ve ideolojideki  sivil toplum kuruluşlarının  Bor ilçesindeki kanaat  önderlerinin büyük desteklerinin yanında olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirttiği konuşmasında;

 

“Adaylığımın kesinleşmesinden bu yana Bor’da yaşayan her bir vatandaşımızın, hemşerilerimizin büyük teveccühüne mahzar oldum. Bu sevgilerini sokakta, evde, pazarda ve işyerlerinde bana hep gösterdiler. Bu durum beni memnun ettiği gibi onların gözlerindeki ışıltı, sevinç, gülümseme beni ayrıca büyük bir sorumluluk altına soktu.  

 

 

Hemşerilerimizden gördüğüm bu ilgi elbette son 5 yılda yaptıklarımızın aynası oluyordu. Biz onların başını öne eğdirmedik, onları mahcup etmedik, çok şükür mahcup olmadık. Alnımız ak, başımız dik aralarındayız, onlarla birlikteyiz. Şunu bilmenizi isterim ki özellikle son 15 gün içinde çok farklı kesimlerden, çok farklı ideolojideki kişilerden, çok farklı fikirdeki sivil toplum kuruluşları ve toplum önderlerimizden büyük destek görüyorum, buradan kendilerine teşekkür ediyorum.

 

HER KESİMİN SEVGİSİNE NASIL MAZHAR OLDUK?

 

Partisi, ideolojisi, konumu, yaşam biçimi, dünya görüşü ne olursa olsun bu hemşerilerimizin böylesi ilgisine mahzar olmayı nasıl başardık.

 

Biz asla partizanlık yapmadık. Kapımıza gelene, MHP’liymiş, CHP’liymiş demedik. Yapılacak bir şey ise kamu menfaati var ise hiç hayır demedik.  Biz 5 yıl önce ne söz verdiysek yaptık, üstelik sözümüzün dışında yüzlerce işi de başardık.  Biz mahcup olacak hiçbir şey yapmadık. Ne Borlunun başını öne eğdirdik, ne kendi başımızı öne eğdirdik. Çok şükür başımız dik, onurluca sizin aranızdaydık, sizinle beraberdik, yine burada beraberiz.  Biz geçmişi de deşelemedik, kim ne yaptıysa, Bor ilçemiz için kim bir taş koyduysa, bunun için iyi niyet gösterdiyse başımızın üstüne koyduk. Biz farklı hesaplar içinde olmadık. Bizim hesabımız hep Bor oldu, Borlu oldu… Her ortamda, her yerde bunun hesabını sorduk, sorguladık.

 

ÜÇ-BEŞ KİŞİNİN MENFATİ İÇİN 40 BİN KİŞİNİN HAKKINI YEDİREMEZDİK, YEDİRMEDİK… ONLAR DA  SOLUĞU BAŞKA PARTİDE ALDILAR

 

Biz 3 kişinin menfaati için yüzlerce  kişiyi mağdur etmedik. Bir kaç rant düşkünü için 40 bin kişinin hakkını yedirmedik. Özel istekleri olanlar oldu, reddettik, geri çevirdik. Bunlar sağda solda kara propagandamızı yaptı ve girdikleri yeni limanda hala yapıyorlar. Bana  bu ilçenin Şehr-i Eminliğini verdiğiniz. Yani, güvenilen kişisi olarak bu güzel ilçemizi emanet ettiniz. Bana verdiğiniz bu emanetin,  bu sorumluluğun hep idrakinde oldum.

 

 

Bugün geldiğimiz noktada, temiz oylarınızla 5 yıl emanet ettiğiniz güzel ilçemizi, imkanlarımızın, şartların el verdiği  ölçüde güzel bir noktaya getirdiğimizi düşünüyorum. Bu 5 yıl içinde bir çok şeyi başardığımızı, değiştirdiğimizi düşünüyorum. Bize gösterdiğiniz teveccühten de bu anlaşılıyor.

 

BOR ARTIK SIÇRAMAK İSTİYOR, BUNU DA KİMSE ENGELLEYEMEZ VEBALİ VAR.

 

…Ama bu yetmez… Bor artık sıçramak istiyor, sıradanlığın dışına çıkmak istiyor, dönüşümü yaşamak istiyor. Bunu kimse engelleyemez, bu işlerin vebali var. Önümüzdeki dönem Allah’ın takdiri, sizlerin desteği ile görev geldiğimizde, ömrümüz varsa 2019 yılında yine sizlere hesap vereceğim. Yine sizlerin karşısında, yine sizlerin arasında olacağım…”dedi.

 

BOZUK PLAK GİBİ AKKAYA TÜRKÜSÜ SÖYLÜYORLAR

 

Konuşmasının bir bölümünde bazı kesimlerin, bazı partilerin  siyasi malzeme sıkıntısı çektiğini Borlular üzerinde korku oluşturarak siyasi rant peşinde olduklarını ama Borlunun kimseden korkmadığı, korkmayacağını belirten Erat; Bazı arkadaşlar bir partinin adayından umudu kesmiş ki önceki hesapları ve rantlarını da düşünerek paniğe kapılıp sahaya indiler. Görevde olduğumuz dönem içinde kendilerine siyaset yapacak hiç malzeme vermedik, alan bırakmadık.  Söyleyecek konu bulamıyorlar, üretemiyorlar. Aynı bozuk plak gibi dönüp dolaşıp  bir Akkaya türküsü söylüyorlar, kanser üzerine ağıt yakıyorlar. Bu yalan yanlış şekilde anlattıkları dedikodularını  açıklıyoruz… Anlamıyorlar, anlamak istemiyorlar. Aslında Bor’u, Borluyu  dertte etmiyorlar.  Şov peşindeler, şov yapmak için bile haklı bir sebebin olmalı. Bu güne kadar aklınız neredeydi, neredeydiniz?  31 Mart’tan sonra nerede olacaksınız? Diyoruz, bir çok soru soruyoruz,  sorularımıza cevap alamıyoruz.

 

KAĞIDA ADINIZI YAZIN DA KİM OLDUĞUNUZU BORLUM  BİLSİN

 

Bugünde tutmuşlar yine yalan siyasetlerini bir kağıda dökmüşler benim esnafıma, vatandaşıma dağıtıyorlar. Bir kere inandırıcı olmak için o yazdıklarınızın altına isminizi yazın, partinizi yazın, kalıbınızı basın da öyle inandırın benim hemşerilerimi, kimsenin arkasına sığınmayın, her şey hemşerilerimin gözünün  önünde olsun, saklanmayın saklamayın…”dedi.

 

TÜRK MİLLETİ DE, BORLU DA SAFINI BELİRLEDİ

 

Bor Belediye Başkan Adayı Sıtkı Erat, konuşmasının bir bölümünü ise Ülkemizdeki duruma ayırdı. Geçmiş koalisyon denemelerinden örnekler veren Başkan Erat, sandıkta bir sonuç alamayacaklarını anlayanların çeşitli kereler kaos çıkarmayı denediklerini, ülkenin milli menfaatlerini sıkıntıya sokan hareketlerde bulunduklarını, şer güçlerin ittifakının yaşandığını, ama buna karşı bir blok halinde, güçlü bir şekilde Türk Milletinin safını belirlediğini, bunun örneklerini Bor İlçesinde  son zamanda kendilerine gösterilen ilgiden de anladıklarını,   Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet yaşacağını, Türk Milletinin yenilmez olduğunu söyledi.


 

Editör: TE Bilişim