Bor Belediye Başkanı ve Ak Parti Bor Belediye Başkan Adayı Sıtkı Erat,Mehmetçik mahallesi sakinleriyle biraraya geldi.



Bor Belediyesi Düğün salonunda gerçekleştirilen toplantıya Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun ve Mehmetçik Mahallesi sakinleri katıldı.



Toplantıda Mehmetçik mahallesi sakinlerine   hitap eden Sıtkı Erat,5 yıl önce bastırdığımız kitapçıkta söz verdiğimiz her şeyi yaptıysak, yarında bu söz verdiğimiz her şeyi yapacağız.




Yeni Bor Devlet Hastanesi Projesi, imar uygulaması, arsa tahsisi her şeyi bitti. 17 Nisan’da ihalesi yapılıyor. Fizik Hastanesi yanına yeni Devlet Hastanemiz yapılıyor.


Mehmetçik Mahallesine şuanda atıl bir durumda olan futbol sahasını , Gençlik ve Spor İl müdürülüğünden tahsis ederek , kapsamlı bir Gençlik Merkezi yapıyoruz.

İhalesi bitti müteahhit çok yakında işe başlayacak.


Yine  büyük projelerimizden bir tanesi, Toki Mahallesinden başlayarak, Fizik Tedavi Hastanesinin olduğu bölgeden geçen, Pınarbaşı’na kadar büyük bir bulvar düşünüyoruz. Bu bulvarın yanında yürüyüş yolları, parklar, bisiklet yolu, oyun gruplarının olacağı, modern ve Bor için 50 yıl üzerinde yetecek bir bulvar yapacağız. Bu yolu Pınarbaşı’nın oraya kadar uzatmayı düşünüyoruz. Vahşi depolamadan artık vazgeçildi. Bizim çöplerimizde Niğde’de bulunan katı atık tesisine gidecek. Çöplüğün olduğu bölgeden de geçer şekilde Pınarbaşı’ndan, Toki Mahallesine kadar giden bir geniş bulvar yapmayı düşünüyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı da yaptık.

MEHMETÇİK MAHALLESİNDEN TOKİ'YE YENİ SU HATTI

 

Mehmetçik Mahallesindeki su kuyularımızdan Toki’ye yeni bir su hattı döşüyoruz. Olgun evlerde su problemi vardı. Toki’ye 1 senedir şehrimizden su veriyoruz. Bor ilçe merkezinde hangi su akıyorsa Toki’de de o su akıyor. Önümüzdeki dönemde bu suyu besleyeceğiz. Mehmetçik Mahallesinden, Toki’ye kadar yeni su hattı döşüyoruz. Burada Bor Belediyesinden bir kuruş çıkmayacak. Toki tarafından yapılıyor. 800 milyar gibi bir rakam, Ayın 14’ünde ihalesi yapılacak. İktidar olmanı avantajı ile bunu bize yük olmadan yapılıyor.




Mehmetçik Mahallesi eğitim kurumlarının çok olduğu bir mahalle oldu. Önümüzdeki dönemdede İmamhatip lisesini yine Mehmetçik mahallemize yapacağız.Şuanda içinde bulunduğumuz pazarın yanında olan iptidai hale gelen düğün salonunu  kaldırıyoruz. Tebligatlarını yaptık, her şeyi bitti. Mehmetçik mahallesine çok amaçlı işyerleri ile birlikte sosyal salon yapıyoruz. Yine düğün salonu ve bayanlar için spor salonu ama farklı olarak bir market ve bir çok işyerleri açıyoruz. İnşallah Belediye Başkanı seçilirsek bir ay içinde ihaleye çıkacağız diyerek  önümüzdeki dönemde de hizmet kervanının artarak devam edeceğini belirtti.Konuşmasını tamamladıktan sonra Erat,Mehmetçik mahallesi sakinlerinin yoğun teveccühü ile mahalleden ayrıldı.



Editör: TE Bilişim