İlimiz Bor İlçe Belediye Başkanı Sıtkı Erat, 5 yıllığına seçildiği Belediye Başkanlığı görevinde 4 yılı geride bıraktığını belirterek; “Hizmete devam diyoruz. Doğduğum, büyüdüğüm, yaşadığım bir yerde Belediye Başkanlığı yapıyorum. Bununla da gurur duyuyorum” dedi.


“Güzel çalışmalar yapıyoruz, iyi hizmetlere imza atıyoruz” diyen Başkan Erat; “Bor Belediyesi olarak şükür cenabı hak ta yardım ediyor, güzel çalışmalar yapıyoruz. Biz şu an seçim yokmuş gibi çalışmaya devam ediyoruz. 24 Saat ilçemiz için ne yapabiliriz, onu düşünüyoruz” diye konuştu.

DEVR ALDIĞIMIZ PARANIN ÜZERİNDE HİZMET İÇİN PARAMIZ VAR

Bor Belediyesinin İlçeye ve halka kazandırdığı bu hizmetleri yapmasına rağmen şu anda borçlarının bulunmadığına dikkati çeken Başkan Sıtkı Erat; “Kasamızda paramız da var. Ben Belediye Başkanı olduğumda eski parayla 2 Trilyon civarında bir parayla Belediyeyi devralmıştık.  İşte, bu kadar hizmet yaptık. Devraldığımız paranın daha üzerinde bir paramız hizmet için hazırda var” dedi.

Bor İlçe Merkezinde şu ana kadar güzel hizmetler yaptıklarına inandığını vurgulayan Başkan Erat; “Halkımızın teveccühünün bizden yana olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu. “Kendi yaptırdığımız anketler de var” diyen Belediye Başkanı Erat; “Buralarda da güzel sonuçlar çıktığına inanıyorum. Tabii ki, bu güzel sonuçlara da layık olmak için de daha fazla çalışmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönem ne olur bilemem” dedi.

Mart 2014 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde Bor Belediye Başkanlığına yeniden aday olup olmayacağına ilişkin Hamle’nin yönelttiği sorusuna dobra dobra cevap veren Başkan Sıtkı Erat; “Aday olacağım.  Tabii ki, bu cenabı Allah’ın nasibine bağlı… Bu dönemi Allah bize nasip etti, Belediye Başkanı olduk” şeklinde konuştu.

“Ama bazı şeyleri hesaplamayacaksınız” diyen Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat; “Niye derseniz; kaza olur, ölüm olur Allah korusun. Onun için ben Belediye Başkanı olacağım demenin bir anlamı olmadığına inanıyorum. Tabiî ki, aday olacağız. Ama halkımızın teveccühünü göstermesi lazım...  İnşallah, cenabı hak nasip ederse, halkımız da isterse, gelecek dönemde Belediye Başkanı olmayı istiyoruz” dedi.

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Hamle Gazetesi Muhabiri İsmail Çizmeci’nin sorularını cevaplandırırken şunları söyledi:

“Bor Belediyesi olarak şükür cenabı hak ta yardım ediyor, güzel çalışmalar yapıyoruz. Bu hizmetleri yapmamıza rağmen şu anda borcumuz yok. Kasamızda paramız da var. Ben Belediye Başkanı olduğumda eski parayla 2 Trilyon civarında bir parayla Belediyeyi devralmıştık. İşte, bu kadar hizmet yaptık. Bu kadar işlerden sonra şu anda rakamı vermeyeceğim ama aldığımız paranın daha üzerinde bir paramız hizmet için hazırda var.

Güzel çalışmalar yapıyoruz, iyi hizmetlere imza atıyoruz. Son zamanlarda asfaltlama çalışmalarımıza başladık. Doğal gazımız tamamlandı. Elektrik tellerimizin yer altına alındığı bölgelerimizde asfaltlama çalışmalarını hızlandırdık. Müteahhit ihaleye verdiğimiz kısımda çalışıyor. Aynı zamanda Bor Belediyesinin kendi asfalt ekibi de Mehmetçik Mahallesinde çalışmalarına devam ediyor.

Kayabaşındaki Parkın düzenlemesi devam ediyor. Yeşil derede kamulaştırmaları yaptık. Biliyorsunuz orada bir deremiz vardı. Bu derenin çok büyük balçıklar bulunuyordu. Hakikaten sinek noktasında, koku noktasında halkımız çok rahatsızdı. Buradaki ıslah çalışmalarımız bitti, beton kanalı aldık.

BOR'DA DEĞİŞİM TAMAM DA DÖNÜŞÜM İÇİN BİR DÖNEM DAHA

Çevresinin kamulaştırmasını yaptık.  Pazar yerimize rahatlıkla Yukarı Mahallerde yaşayan halkımızın rahat ulaşabileceği şeklide hem kamulaştırma. hem ıslah çalışması yaptık. Bunu bitirdik, halkımızın hizmetine sunduk.

Şu anda da Niğde-Bor arasındaki 2x3 olan yolda orta refüj çalışması devam ediyor. Şu anda oranın su hattını çektik, çiçeklendirmesini yapıyoruz. Yine eski Hükümet Meydanı dediğimiz yerde daha önce biliyorsunuz burayı yıkmıştık. Orada ortada kalan dükkanlarımız var. O dükkanları Emniyete, PTT’nin olduğu alanın ön tarafına ihalemizi yaptık.

Şu anda inşaat devam ediyor. Burada kalan dükkânlarımızı oraya taşıyacağız. Şehrin tam göbeğinde geniş bir alanda yeni bir Meydan çalışması yapacağız. İnşallah yılbaşına kadar yani seçimden önce orayı da bitiririz diye düşünüyorum. Hizmete devam diyoruz.

Doğduğum, büyüdüğüm, yaşadığım bir yerde Belediye Başkanlığı yapıyorum. Bununla da gurur duyuyorum. Yine İlçemizin manevi koruyucusu Ahmet Kuddusi Hazretlerinin Çukur Mahalledeki evinde ve çevresinde kamulaştırma çalışmalarımız bitti.

Orada Vakıf da eski binalarını yıktı. Yeni binalarını yapıyorlar.  Orada bir düzenleme yapacağız. Burada “İnanç Turizmi” açısından hem de memleketimizin manevi büyüğüne saygı açısından çok güzel bir uygulama yapıyoruz.

Ahmet Kuddusi Hazretlerinin şehir mezarlığındaki kabristanında bir düzenleme yaptık. Eski Halk Evi dediğim yerdeki türbenin düzenlemesini de bir ay içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz. Bunun yanında diğer çalışmalarımız devam ediyor.

İnşallah önümüzdeki 5 yıl da bize nasıp olur ve bir 5 sene sonra insanların Bor’daki değişim tamam ama dönüşümü bir kere  daha gözlerinin önüne sereceğimi düşünüyorum.”


Editör: TE Bilişim