Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.



 
Belediye Başkanı Akdoğan seçimler sonrası ilk ziyaretlerini Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki'ye yaptıklarını belirtti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de şehirleri büyütmenin yolları hakkında açıklamalar yaptı.


 
Kayseri ziyaretinde Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın yanı sıra AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın ve belediye meclis üyeleride yer aldı.
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Anadolu'daki hemen hemen tüm illerin sıkıntıda olduğunu ve küçüldüklerini söyledi. Başkan Özhaseki, "Bazı illerin avantajları var; ama bizim gibi vilayetlerin sadece insan avantajı var. Şehirlerde özel bir gayretle ortaya çıkıp büyük projeler yapıyorsanız şehirler gelişiyor ve büyüyor. Yoksa yerinde sayıyor veya geriliyor. İnşallah iyi işler yaparız ve bu vesileyle şehirlerimizi büyütürüz" dedi.


 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Zaten Türkiye'nin en başarılı illerinden bir tanesi Kayseri. Sizi tebrik ediyoruz. Ayrıca seçimi yeniden kazanmış olduğunuz için başarınızda dolayı da tebrik ediyoruz. Niğde Belediyesi olarak ilk ziyaretimizi bu yıl Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne gerçekleştirdik" dedi.


Cenab-ı Hakk güzel hizmetler yapmayı nasip etsin
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasaki; "Allah utandırmasın seçimler hayırlı olsun. Cenab-ı Hakk güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Bizim gibi denize sınırı olmayan, başka ülkelerle sınır durumu olmayan tabii olarak avantajları bulunmayan şehirlerde insanların özel gayreti gerekiyor. Bazı şehirler şanslı. İstanbul gibi bir vilayet şanslı. Özel bir gayrete özel bir programa gerek yok. Kendiliğinden gelişiyor. Boğazın vermiş olduğu yapı. Asya ve Avrupa'nın birleşim noktası ve sonrasında tabii güzellik olması İstanbul'a bir avantaj sağlıyor. Fakat bizim gibi vilayetlere bakarsanız o avantajlarımız yok. Ne var insanların gayreti var, çalışması var. Ekmeğini taştan çıkarması var. Şehirlerde de siz özel bir gayretle ortaya çıkıp büyük projeler yapıyorsanız şehir gelişiyor ve büyüyor. Eğer yoksa yerinde sayıyor veya geriliyor. Doğuya doğru bakın, bir çok vilayetler medeniyetlerin merkezi, hatta başşehri. Eski medeniyetlere başkentlik yapmış iller var. Fakat şimdi vardığınız zaman bizim ilçelerimizden küçük. Bizim gibi orta Anadolu'daki illerin özel bir gayreti olması veya çok sıkı temasları olması, yardımlaşması lazım. Özel projeler ortaya koymaları lazım. Böyle olursa şehir gelişiyor. Yoksa kendi haline bırakırsanız şehir geriliyor. İnşallah bizler iyi gayretler ederiz, iyi işler yaparız. Bunun neticesinde de ilimizi büyütür dua alırız" şeklinde konuştu.


Kayseri her zaman değerli

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kayseri'miz her zaman değerli. Türkiye'de kendini ekonomik olarak hissettiren, eğitim olarak hissettiren bir ilimiz. Bir büyük şehrimiz. Yapılan bu Harikalar Diyarı da çok güzel olmuş. Kayseri'ye yakışmış ve Kayseri'nin madalyası olmuş diyebiliriz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki Bey'i başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bu mekanın Kayserililere hayırlı olmasını, Türkiye'mize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'de yapılmış 700 dönüm arazi üzerine yapılmış büyük ve ilk proje. Türkiye'ye örnek olacak bir proje. Kayserililer Mehmet Özhaseki Bey ile ne kadar övünseler azdır. Vatandaşlarda zaten 5 dönemdir Mehmet Özhaseki Bey'i seçiyorlar. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki Bey'i tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.


Editör: TE Bilişim