Niğde Belediye Başkanı Akdoğan Sözünde Durmadı: “Niğde’ye 15 Katlı Bina İçin İzin Verdi!”


Ekim 2012 Belediye Meclis Toplantısında yoğunluk artışı getirmeyen imar tadilatlarına izin vereceklerine ve acilde bekleyen, rant sağlamayan imar tadilatlarını yapacaklarını ifade eden Başkan Faruk Akdoğan, Aralık ayı meclis toplantısında biri 8 kattan, 15 Kata çıkmak üzere,  14 adet rant sağlayan imar tadilatını onaylattı.

 

Özel Haber: Gökhan ÖZBEK

 

Niğde Belediyesi’nin olaylı geçen Meclis görüşmelerinin yankısı sürmeye devam ediyor. Nazım İmar Planı taslağının meclise bir türlü gelmemesinden dolayı bekleyen imar tadilatları jet hızıyla onaylandı.

 

5 Ekim 2012’de yapılan Belediye Meclis Toplantısı’nda Başkan Akdoğan, 2 yıldır imar tadilatları yapmadıklarını ifade ederek, imar tadilatlarının açılacağını ve rant sağlamayan, yoğunluk artışı gerçekleşmeyen tadilatların yapılacağını vurgulamıştı.

 

7 Aralık 2012’de Belediye İmar Müdürlüğü’nün talebi üzerine komisyona oradan da meclise havale edilen 23 imar tadilat dosyası mecliste karara bağlandı.

 

Karara bağlanan 23 maddelik talebin 14 tanesi rant sağlayan ve yoğunluk artışı gerçekleştiren maddeler olması dikkat çekti.

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın sözüne rağmen, gerçekleşen bu rantlar meclis üyelerinde rahatsızlık yarattı. Muhalefetin hayır oyu verdiği bu kararlardan bazıları dikkat çekiciydi. Yoğunluk hesabına göre 26.5/3= 8 kat olması beklenen Eli Demiray’a ait ve İsmail Kendirli’nin vekalet ettiği Kumluca Köyü’ndeki arsaya yoğunluk artırılarak 47.5/3 ile 15 kat izni verilerek Niğde’nin ilk 15 katlı binasına izin verilmiş oldu.

 

3194 sayılı İmar Kanunu’nun Planlı Alanlar TİP İmar Yönetmeliği’nin 18 maddesinin 1. Fıkrasına, 28. Maddenin 2. Fıkrasına, TİP Yönetmeliğinin 3. Bölümünün 27 maddesine aykırı olarak yapılan bu değişiklikle birlikte, Niğde’de Nazım İmar Planı olmadan yapılan en büyük değişiklikler oldu.

 

AKP’li Niğde Belediyesi döneminde yapılan en büyük imar tadilatlarıyla birlikte, gerçekleşen kat artırımlarıyla mülk sahipleri milyonlarca lira kar elde ederken, konu ile ilgili kamuoyundan gizlenen ve önümüzdeki dönemde mecliste oylamaya sunulacak olan Nazım İmar Planı taslağına göre yapılan değişiklerinin ne kadar planla örtüştüğü merakla bekleniyor.

 

Editör: TE Bilişim