Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, siyasi partilerin il başkanlıklarını ziyaret etti.

CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Niğde’deki belediyecilik hizmetlerinden memnun olduklarını belirtirken, SP Parti yöneticisi Nahit Altıparmak, son yıllarda Niğde’de güzel şeylerin yapıldığını vurguladı. AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, “son 6-7 yıl içinde Niğde’nin çehresi değişti” derken, MHP il Başkanı Ali Güngör ve BBP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Karataş ise Başkan Akdoğan’a Niğde’ye yapılması gereken hizmetler açısından çeşitli önerilerde bulundu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, siyasi partilerin il başkanlıklarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Geçtiğimiz yıl başlattığı uygulamayı bu yıl da devam ettiren Başkan Akdoğan, AK Parti, CHP, MHP, SP ve BBP il başkanlıklarına yaptığı ziyaretinde, “Bu şehir hepimizin. Siyasi partilerimizin görüşleri, halka hizmet yolunda bizim için önem taşıyor” dedi.

İLK DURAK CHP

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın siyasi partilerin il başkanlıklarını ziyaret turu kapsamında ilk durağı CHP Niğde İl Başkanlığı oldu. Başkan Akdoğan  belediye meclis üyeleriyle birlikte ziyaret ettiği CHP Niğde İl Başkanlığında, il Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve Partililer tarafından karşılandı. Başkan Akdoğan, ziyaretlerinin amacının hemhal olmak, hatır sormak ve Niğde için yapılacak hayırlı işlerde siyasi partilerin görüşlerini de almak olduğunu ifade etti.

IPARD, HIZLI TREN VE HAVAALANI

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ziyaret sırasında CHP Niğde Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı’nın Niğde’ye yapılacak havaalanı ve hızlı tren projesiyle, IPARD ile ilgili sorularını yanıtladı. Başkan Akdoğan, bir Avrupa Birliği hibe projesi olan IPARD’ın 2000’li yıllarda Niğde’nin ekonomik verilerinin yüksek gösterilmesinden dolayı, bugün için projede Niğde’nin yer almadığını, ancak 2016 yılı içinde Türkiye’deki tüm illerin bu kapsama dahil edileceğini ifade etti.

Başkan Akdoğan, Türkiye’de Yüksek Hızlı Tren ve Hızlı Tren uygulamasının bulunduğunu, Niğde’nin Yüksek Hızlı Tren uygulamasında olmasa da Hızlı Tren uygulamasında yer alacağını ifade ederek, “Zaten Niğde için en hayırlı olanı da Hızlı Tren uygulamasıdır. Çünkü Niğde taşımacılıkta da önemli bir merkezdir. Bu kadar yük taşımacılığının olduğu bir ilde Yüksek Hızlı Tren hatlarının kapasitesi yeterli olmayacağından dolayı, hızlı tren uygulaması Niğde’de hayata geçecektir” dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, havaalanıyla ilgili olarak da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 7 Haziran seçimlerinden önce Niğde’ye havaalanı kurulacağı yönünde söz verdiğini anımsatarak, “Dünyada teknoloji hızla gelişiyor. Şu anda yolcu uçaklarımız 150-200 kişilik olsa da önümüzdeki yıllarda dolmuş tipi küçük uçakların geleceğini düşünürsek, Niğde ölçeğindeki tüm vilayetlerde havaalanı olacaktır. Bunun önümüzdeki 5 yıl içinde yapılacağını düşünüyorum. Havaalanı ile ilgili tespit çalışmaları yapıldı. Yeri belli 2018’de hizmete girer diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

DAVARCI, “HİZMETLERDEN MEMNUNUZ”

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederken, CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı da Niğde Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduklarını söyledi. Hizmetlerde herhangi bir eksik görmediklerini anlatan Davarcı, “Eksik gördüğümüz hususlarda da tabii ki diyalog içinde olacağız. Bizlere vakit ayırıp ziyaret gerçekleştirdiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

MHP’YE ZİYARET

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın, siyasi partileri ziyaret turu kapsamında ikinci durağı MHP Niğde İl Başkanlığı oldu. Başkan Akdoğan ve beraberindeki heyeti, MHP Niğde İl Başkanı Ali Güngör ve partililer karşıladı. Başkan Akdoğan, ziyaretinin amacının Niğde’ye yapılacak hizmetlerde, diğer siyasi partilerin de görüşlerini almak, onlarla hemhal olmak ve ortak akılla Niğde’ye hizmet getirmek olduğunu ifade etti.

MHP Niğde İl Başkanı Ali Güngör de ziyaretten mutluluk duyduğunu belirterek, “Niğde Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan, nezaket gösterdiler ve bizleri ziyaret ettiler. Bizim görüş ve önerilerimizi değerlendireceklerini bildirdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

BU ŞEHİR HEPİMİZİN

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, daha sonra SP Niğde İl Başkanlığını ziyaret etti. SP İl Başkanı Ahmet Bilici ve parti yöneticisi Nihat Altıparmak ile partililer tarafından karşılanan Başkan Akdoğan, “Aynı çeşmeden su içiyoruz, aynı şehirde yaşıyoruz, aynı havayı soluyoruz. Partilerimiz ne kadar farklı olursa olsun aynı memleketin insanıyız. Faydalı işler yapmak ve şehrimizi güzelleştirmek adına gayret içinde olmalıyız. Ayrım yapmadan bütün siyasi partilerimizi ziyaret ediyoruz” dedi.

ALTIPARMAK, “NİĞDEMİZ’DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR”

SP Niğde il yöneticisi Nihat Altıparmak da Niğde’de belediye hizmetleri anlamında son yıllarda güzel şeyler olduğunu belirterek, “ Eskiden şehrimiz bir köy ve kasaba görünümü içindeydi. Parke taşlarından kurtulduk. Yapılan kavşaklar ve çevre düzenlemesi ile şehrimiz gerçek bir şehir görüntüsüne kavuştu. Bunların hepsi özverili çalışmaların sonucu olarak ortaya çıktı. Hayırlı her işinizde duacıyız, alkışlarız ve tebrik ederiz. Bugün Niğde’ye yapılan her şey 50-100 yıllık gelecek için atılmış adımdır. Emeği geçen tüm arkadaşlara ve projesi olanlara, bu fikri ortaya koyanlara minnettarız, teşekkür ediyoruz. Rabbim hepsinden razı olsun ,daha güzel hizmetlere imza atmayı Rabbim nasip etsin. Biz sizin başarılı olmanızı isteriz, sonuçta bu şehirde beraber yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

BBP’YE NEZAKET ZİYARETİ

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Belediye Meclis Üyeleri daha sonra BBP Niğde İl Başkanlığını ziyaret etti. BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Bünyamin Karataş, İl Başkanı Ali Ayhan ve partililer tarafından karşılanan Başkan Akdoğan, ziyaretle ilgili amaçlarını burada da yineledi. BBP Parti yöneticisi Bünyamin Karataş da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

AK PARTİ’YE NEZAKET ZİYARETİ

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan son olarak AK Parti Niğde İl Başkanlığını ziyaret etti. Başkan Akdoğan, AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir ve parti yöneticileriyle bir süre sohbet etti. AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Niğde’de son 6-7 yıl içinde belediyecilik hizmetleri açısından adeta bir çığır açıldığını ifade ederek, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve belediye personeline teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilişim