Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, MHP Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur’un belediye ekmek fabrikası ile ilgili iddialarına cevap verdi.

 

MHP Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur’un belediye ekmek fabrikasının malzemelerinin oksijen kaynağı ile kesilip hurda fiyatına satıldığı yönündeki iddialarına Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde’de yayın yapan  Niğde Anadolu Haber Gazetesine bir açıklama yaptı.

 

Akdoğan , konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama da ; Belediye ekmek fabrikasını biz işletmesi için özel bir firmaya ihaleyle verdik. İhaleyi alan firma fabrikayı iki yıl çalıştırdıktan sonra zarar ettiği gerekçesi ile fırını kapattı. İhale şartnamesine  göre, firmanın tüm malzemeleri nasıl aldıysa öyle bırakması gerekiyordu. Firma fırın içinde bazı revizyonlar yapıp bazı malzemeleri sökmüş, o malzemeler şu anda belediye ye ait depoda bekletiliyor” dedi.

 

FİRMA MAHKEMELİK

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, belediye ekmek fabrikasına teslim aldığı şekilde bırakmayan firma için mahkemeye başvurduklarını da belirterek “ Biz firmaya sözleşmeye uyması için uyarı verdik. Ancak firma söktüğü malzemeleri geri takmayarak sözleşmeye aykırı hareket etti. Bu nedenle mahkemeye verdik. Mahkeme bilirkişi tayin etti. Zararımız neyse firmadan alacağız” dedi.

 

Akdoğan ayrıca malzemelerin hurda fiyatına satılmasının söz konusu olmadığını da sözlerine ekledi.

  

MHP Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur’un konu ile ilgili önceki basın açıklaması için TIKLAYIN

 

Editör: TE Bilişim