Hizmetlerin her alanda devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Adana yolunun 40 yıllık makûs talihinin yenildiğini söyledi.
 
Başkan Akdoğan; “Adana yolunun aslında makûs bir talihi var. Burası 40 yıldır bozuk zemine sahipti, tüm şehrimize gelen taşıtlar buradan geçiyor. 40 yıldır zemini bozuk olarak burası hizmet verdi. Burayı yapmak bizim dönemimize nasip oldu. Burası zeminin bozuk olmasından dolayı temel malzemenin fazlaca kullanıldığı yine bimder dediğimiz asfalt malzemesinin aşınma payının yoğun bir şekilde olduğu bir yol. Bu yolun bize maliyeti yaklaşık olarak maliyeti dört trilyon civarında olacak . Burayı da yine temelli asfalt dediğimiz son derece kaliteli, günümüz şartlarına, bu yolun zemin şartlarına uygun ve garanti kapsamında olan bir asfaltlama çalışması. Bu yolu biz seçimden önce de söylemiştik. Niğde’mizin üç girişini yapacağız diye. Geçen bahar bir tanesini yaptık, şimdi bir tanesini yapıyoruz, önümüzdeki yıl da üçüncü tarafı yapmış olacağız. Aslında kimse burayı yapacağımızı hayal bile etmiyordu. Biz parti olarak da belediye olarak da her zaman alışılmışın dışında hizmet yapıyoruz. Yani hayalleri gerçekleştiriyoruz. Niğde Belediyesi olarak hayalleri gerçek yaptığımızı söyleyebiliriz. Daha öncede ifade ettiğim gibi bu sene Niğde’mizde 15 milyonluk bir asfaltlama çalışması gerçekleştiriyoruz. Bu Niğde Belediyesi gibi belediye ölçeğindeki bir belediye için ciddi bir rakam. Şöyle söyleyebilirim Niğde İl Özel İdaresinin toplam bir yıllık bütçesi 25 trilyon civarında. Niğde Belediyesinin toplam bütçesi 45 trilyon civarında ama 45 trilyonun 15 trilyonunu bu yollarımızın asfaltlanmasına ayırdık, ayırmaya da devam edeceğiz. Başka yerlere de kaynak ayırıyoruz. Bildiğiniz üzere Zahire Pazarından kapalı pazar yerlerine kadar hayvan barınağından eğlence mekanlarına yeni yerler yapılmasına kadar park ve bahçeler gibi birçok alanda içme suyu arıtma tesisleriyle ilgili yine bununla ilgili arsenik arıtma tesisi 2,5 trilyon para harcayan bir belediyeyiz. Bu bakımdan ele aldığımız zaman Niğde Belediyesi iki yılda çok önemli hizmetlere imza atmış ve atmaya devam edeceğiz. Beş yılda düşünülenin üzerinde bir hizmet yapmanın gururunu hep birlikte yaşacağız. Durmak yok yola devam. Duran kişinin hizmet makamını işgal etmemesi gerekiyor. Onun için biz de durmayacağız” şeklinde konuştu.
 
Niğde’de Park Anlayışını Değiştirdik
 
Niğde’ye modern ve tam donanımlı çocuk oyun alanları ve park alanları kazandırdıklarını belirten Başkan Akdoğan, park anlayışını değiştirdiklerini belirtti.
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde’mizde sayısı çok ama içinde bir şey olmayan adına park denilen alanlar vardı. Biz bunu değiştirdik. Birçok parkımızın içindeki oyun alanlarını, eskimiş, demode olmuş malzemeleri kaldırarak yerine yenileriyle insanlarımızı, çocuklarımızı buluşturduk. Hem modern hem günümüz çağına uygun hem de daha gelişmiş bir park anlayışını Niğde’ye sunduk. Bunun içerisinde hep özlemi çekilen ama bizim dönemimize kadar yapılmayan 15 tane fitness aletinin de montajını gerçekleştirdik. Alımı gerçekleştirilen 15 tane fitness aletinin de montajına başlandı. Toplamda 300 tane malzemeyi parkalarımıza monte ettik. Parklarımızın içerisini oyun ve oturma gruplarıyla pergolalarla destekledik, yeşillendirdik, güzelleştirdik ve ağaçlandırdık. Ciddi bir ağaç dikim çalışması başlattık. Bunun yanı sıra yeni parkları da yaptık. Şehir planımızda park olan yerler park yapılmamıştı buraları park haline getiriyoruz. Bazı alanları da kamulaştırarak park haline getiriyoruz. Mesela Sıralı mahallesinde, Dere mahallesinde, Aşağı Kayabaşı, Selçuk mahallesin de bunu yaptık. Geçtiğimiz mecliste kamulaştırma kararı aldığımız İlhanlı Mahallesi bir yer kazandıracağız. Şelale yapacağız şehrimizin girişine denk gelen bir bölge. Dolayısıyla Niğde’yi üst seviyeye getirmek için biz belediye olarak üzerimize düşen neyse onu yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu bir lütuf değil, bunlar bizim görevimiz. İnsanımız her şeyin iyisine layık. Bu bakımdan gece-gündüz demeden insanımıza layık olmaya ve yaptıklarımızla da onların gönlünü kazanmaya gayretimiz devam ediyor” dedi.
 
Yapılan Hizmetlerimiz Saymakla Bitmez
 
Niğde’ye hizmet etmek bizim görevimiz diyen Başkan Akdoğan çalışmalarını yerinde inceliyor.
 
Kısa süre içerisinde Niğde için çok önemli hizmetlere imza attıklarını dile getiren Niğde Belediye Başkanı Akdoğan; “İki buçuk sene oldu ama on yılda yapılacak kadar çok hizmeti gerçekleştirdik. Bu gayet doğal ve normal. İlhanlı düğün salonunu Niğde’nin en büyük düğün salonu ve sosyal tesis olarak hizmete açtık. Bunu yanı sıra Nar mahallesine sosyal tesisini, düğün salonunu dört tane dükkanıyla beraber inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah iki ayın sonunda ya da yılbaşına kadar hizmete açacağız. Bu hizmetimizde de Nar mahallesi sakinlerine ve Niğdeli hemşerilerimize sunulmuş olacak. Birinci ayda gerçekleştireceğimiz ihaleyle de İnönü mahallesine bir sosyal tesis yapacağız buradaki sosyal tesisimizin içinde bulunacak salon çok amaçlı olacak. Kongrelerin yapılabilmesine uygun, yarışmaların yapılabilmesine uygun olacak bir salon yaparak Niğde’mize kazandıracağız. Yedi, yedi bucuk milyona mal olacak olan bir de katı atık dönüşüm tesislerini on ikinci ay gibi hizmete almayı planlıyoruz. Burayı da Niğde’mize kazandırdığımızı söyleyebiliriz %90 tamamlandı. Kalan %10 luk bölümü tamamlandıktan sonra yine katı atık dönüşüm tesislerini de Niğde’mize bizim dönemimizde kazandırmış olacağız. Bu tesislerin Niğde’mize hayırlı olmasını diliyorum. Pazartesi pazarının üstünün kapatılma çalışması tamamlandı hizmete açıldı. Pazar pazarının kapatılması çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarımız her noktada devam ediyor. Asfalt finişeri aldık onu da hizmete sokacağız. Önümüzdeki günlerde araç parkımızı güçlendirmeye ve yenilemeye devam edeceğiz. Niğde’ye hizmet etmek bizim görevimiz, işimiz bu” şeklinde konuştu.           


Editör: TE Bilişim