Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde Televizyonunda katıldığı canlı yayın programında yaptığı hizmetleri ve gündeme dair soruları cevaplandırdı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Kesintisiz devam ettiğimiz hizmet yolunda Niğde için, hemşerilerimiz için durmadan yılmadan çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Akdoğan; “Yediden, yetmişe insanlarımızın rahatlığı için yeşil alandan sosyal donatı alanlarına, kültürel etkinliklerden günlük yaşama kadar her alanda hizmet ürettik, üretmeye devam edeceğiz” dedi.

“Niğde AK Belediyecilikteki hizmet farkını gördü” diyen Başkan Faruk Akdoğan; “Niğde Belediye Başkanlığı olarak halkımızın hizmetkârıyız. Hizmetkârı da olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde TV Genel Müdürü Hamza Tav’ın sunduğu programda, Niğde Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sezgin ve Anadolu Gazetesinden Kazım Karakaya’nın sorularını yanıtladı.

Belediye hizmetlerinin şehrin en ucra köşesine kadar ulaştığını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kentsel dönüşüm projesi hakkında da merak edilenleri cevapladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Projemizi bakanlıktan onaylattık. 800 dairenin yapım işini TOKİ ihale etti. İhaleyi ERAS adlı bir firma kazandı. Ne yazık ki, ilgili firmanın finansman konusunda sıkıntıları olduğunu öğrendik. Bu proje sonuçta yapılacak. Bununla ilgili firmanın yapım süresi var. Bununla ilgili gecikmelerden dolayı TOKİ Başkanlığıyla milletvekillerimizle beraber görüşüyoruz” dedi.

SEÇİMLERDEN ÖNCE NE SÖZ VERDİYSEK GERÇEKLEŞTİRDİK

Seçimlerde bulunduğumuz vaatleri bir bir hayata geçirdik diyen Başkan Akdoğan; “Seçimlerden önce vatandaşımıza neyi yapacağımızı söylediysek yaptık. Seçim öncesi Niğde Üniversitemize Tıp Fakültesi yapmak için gayret göstereceğiz demiştik. Tıp Fakültesi yaptırabilmek için gayret gösterdik” diye konuştu.

ÜNİVERSİTEYE YENİ FAKÜLTE

“Ancak Niğde nüfusunun Tıp Fakültesi yapılması için yeterli olmadığı kanuni gerekçesi ortaya çıktı” diyen Başkan Akdoğan; “Sonuç olarak Tıp Fakültesi şimdilik olmadı. Ancak ziraat ile alakalı tarımla ilgili bir Fakültenin Niğde’ye kazandırılması sağlandı”  dedi.

ECEMİŞ BÜYÜK PROJE

Diğer yandan Ecemiş suyunun Niğde'ye getirilmesi içinde gayret gösterdiklerini belirten Akdoğan; “Ecemiş suyunun Niğde’ye akması büyük bir proje. Bu konuda bakanlık nezdinde girişimlerimiz oldu” şeklinde konuştu.

HER ALANDA HİZMET

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, konuşmasına devamla; “Diğer yandan kale ve çevresinin düzenlenmesi… Buda kentsel dönüşümle alakalı olarak ilerleyecek bir proje. Niğde için her alanda hizmet ürettik. Üretmeye de devam ediyoruz. Biz söz verdiğimiz çalışmaların yanı sıra ihtiyaç olan hizmetleri de halkımızın yaşamını kolaylaştırmak için yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

KENT MEYDANI PROJESİ

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Kent Meydanı Projemizin 15 gün içersinde ihalesi yapılacak ve bayramdan sonra yapım çalışmalarına başlanacak. Kent meydanı projesi için siyasi partilerle ve bürokratlarla görüşerek onlarında olumlu yönde fikirlerini aldık. Bir düşünce paylaşımı yaptık. Bayram sonrası barakalar yıkılıp hazineden arsa devirlerini alacağız. Kent meydanı projemizi iki kat otoparklı bir proje olarak hazırladık. Proje tamamlandığında yaptığımız otoparkı halkımıza ücretsiz olarak sunacağız” dedi.

YEŞİL ALAN ÇALIŞMALARIYLA PARK ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRDİK

Niğde'de park anlayışını değiştirdiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Kişi başına düşen yeşil alan miktarını 4 metrekareye çıkarttık. Park alanlarını spor aletleriyle donattık. Çocuklarımız için çocuk oyun aletleri yaptık” diye konuştu.

MODERN PARKLAR

Başkan Akdoğan; “Eskiden parkların sadece adı vardı içerisinde kırık ve çocuklarımız için tehlikeli olabilecek metal birkaç parça oyun aleti vardı. Ama artık park alanlarımızı kullanılır hale getirdik. Çocuklarımızın sağlığı için park alanlarımızın zemini plastik kaplama yapılarak oyun gruplarımızı modern hale getirdik” dedi.

KALEYE ÇAY BAHÇESİ

“Parklara bizimle birlikte hayat geldi” diyen Başkan Akdoğan; “Park alanlarımızda insanlarımız dilediğince güzel vakit geçirebiliyor. Diğer yandan Niğde Kalesine çay bahçesi yapıyoruz. Bu çalışmamızı da tamamlayarak önümüzdeki günlerde Kale çay bahçesini insanımızın hizmete açacağız” şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim