Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka tavsiyelerde bulunduğu şifa listesiyle ilgili eleştiride bulundu.

Dün Tartıştılar... Bugün Ömer Kılıç Vilayetler Birliği Temsilcisi Seçildi Dün Tartıştılar... Bugün Ömer Kılıç Vilayetler Birliği Temsilcisi Seçildi

AKP kadrolarının halktan kopuk yaşadığını her fırsatta dile getiren CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, "Ne yazık ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’da, Tokat'ta verdiği tavsiyelerle bunu tescilledi. Cumhurbaşkanının şifa listesinde manda yoğurdu, Medine hurması, yulaf, kestane balı var. Tabi bu öneriyi verirken çarşıdaki fiyatlardan bihaber olarak bu öneriyi verdiği de belli. Verilen şifa listesinin 1 kişi için tutarı 400 TL üzerinde. 50 kuruşa daha ucuz ekmek almak için kuyruklarda bekleyen halk, bu listeyi nasıl alıp yiyecek” dedi.

Listede yer alan ürünlerin fiyatlarını da veren Başkan Adem, “1 kilogram Medine hurması 120 lira, 5 kilogramlık manda yoğurdu 78 lira, 460 gramlık kestane balı 180 lira ve 350 gramlık yulaf ezmesinin 27 lira. Şeker fiyatları aldı başını gidiyor, Ayçiçek yağı krizini halk hala atlatamadı. Tek yiyeceği ekmek olan halk, bunu da ucuza almak için sabahın erken saatlerinde halk ekmek önünde kuyruğa giriyor. Kırmızı et fiyatları aldı başını gidiyor. Halk her geçen gün yoksullaşıyor. Cumhurbaşkanı ve kurmayları ise hiçbir şey yok gibi halka zengin usulü şifa listesi veriyor. Tavsiyemiz CHP gibi halkın içine inin. Halkın sorunlarını saraylardan göremezsiniz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim