Geçtiğimiz gün bir dizi açılış ve ziyaret için Niğde’de programlara katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in programında istiklal marşı müdahalesi hakkında o programı sunan Şengül Tilki bir basın açıklaması yaptı.

Haber : Dahi GEDİK

Sunucu Tilki açıklamasında ; ‘’ Şehrimizde dün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız M.Mehdi Eker'in katılımlarıyla gerçekleştirilen temel atma töreninde yaşanılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın programdan zaman kısıtlılığı nedeniyle çıkartılmış olması yerel ve ulusal bazda yazılı-görsel basında yer almış olmasından üzüntü duydum,ve o programın sunucusu olarak bir açıklama yapma gerekliliği duydum.

Ne yazık ki talihsiz bir durum olarak nitelendiriyorum. Herhangi bir organizasyon eksikliğinden yahutta sunum hatasından kaynaklı olmayıp son dakika da firma yetkililerince valilik tarafından geldiği söylenilen bir kararla programdan çıkartmamız gerektiği söylendi. Vali Bey'in böyle bir talimatı verme olasılığı olduğunu bile düşünmüyorum, büyük bir yanlış anlaşılmaya maruz kalındı belli ki. Hassasiyeti ve önemi yüksek bir konu olduğu için yanlış aksettirmelerden dolayı kendimi ifade etmek istedim, saygı duruşu ve milli değerlerimizden biri olan İstiklal Marşı'mızı bir programdan çıkarmak, yer almasını istememek gibi kasti bir fikre sahip olmamız mümkün değil. Tarihini, Milletini, Bayrağını ve Vatanını seven biri olarak, yıllardır yaptığım hiç bir programda böyle bir hataya sebebiyet vermiş olmam imkansızdır’’ şeklinde duygularını ifade etti.

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN...



Program Sunucusu Şengül TİLKİ



Editör: TE Bilişim