Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Niğde’deki programının ardından öğleden sonra Bor İlçesine geçti. 

Haber-Foto-Video : Fatih ÖZATA

VİDEO VE FOTOĞRAF EKLENECEK

Bakan Canikli ilk olarak Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin düzenlediği Ahiler Haftası kutlama törenlerine katıldı. Bakan Canikli daha sonra MÜSİAD'ı ziyaret etti. Müsiad binasının altındaki markete giren Bakan Nurettin Canikli burada Niğde Belediyesi'nin askıda ekmek uygulaması hakkında Başkan Faruk Akdoğan'dan bilgi aldı. Bakan Canikli markette 1000 ekmek ödemesi yaparak bu uygulamaya destek verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli Müsiad ziyaretinin ardından KİP Mağazasının açılışını yaptı. Niğde Organize Sanayi Bölgesine geçen Bakan Canikli burada Niğde Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü'nü hizmete açtı.

Bakan Canikli açılış sırasında yaptığı konuşmada;  AK Parti iktidarı döneminde geçmiş dönemde kapatılan gümrük müdürlüklerini açarak, ekonomiye ve ihracata destek verdiklerini söyledi. Yeni gümrük müdürlüğü açılacağı zaman belirli kriterler arandığını anımsatan Canikli, "Bu kriterlerin başında da elbette ihracat rakamları geliyor. Genel kural böyle olmakla birlikte potansiyel taşıyan illerde gelişmeye katkı sağlamak amacıyla adeta itici faktör oynaması çerçevesinde gümrük müdürlüklerini açıyoruz" dedi.

1999 YILINDA KAPATILAN NİĞDE GÜMRÜK BİNASI AÇILDI


Gümrük Müdürlüğünün Niğde ekonomisine önemli katkılar yapmasını beklediklerini vurgulayan Canikli, şunları kaydetti: "Niğde Gümrük Müdürlüğü ilk kez 1996'da açılıyor daha sonra 1999'da Türkiye'deki birçok gümrük müdürlükleriyle kapatılıyor. Biz daha sonra onların önemli kısımların açtık. Yani bir gümrük müdürlüğünün kapatılması demek artık neredeyse oradan ümidin kesilmesi anlamına geliyor. Ticari anlamda, gelişmesi anlamında, kalkınması, yapacağı ihracat potansiyeli açısından adeta ümidin kesilmesi, kendi kaderine terk edilmesi anlamına geliyor. Bütün kapatmalar bu içeriktedir. Hamdolsun burası tekrar açıldı."

Canikli konuşmasının arından kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi ve müdürlük binasını gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

BOR OSB'DE 4 FABRİKA AÇILIŞI YAPILDI

 Bor Organize Sanayide çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 4 ayrı fabrikanın açılışı yapıldı. Bor Belediyesi Tuluk Ekibinin gösterileri ile karşılanan Bakan Canikli Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgiler aldı. Bor OSB'nin gelişme göstermesinden dolayı menmuniyetini iletin  
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli geri dönüşüm fabrikasında yaptığı konuşmada hükümetin teşvik ve desteklerinden bahsetti.

Canikli, “Çok büyük teşvik düzenlemeleriyle yatırımcımıza artık neredeyse yatırım yapmamayı imkansız hale getiren düzenlemeler teşvikler sağladık. En son Başbakanımız tarafından açıklanan teşviklerden bir tanesi de yeni alınacak işçilerin maaşının 6 ay boyunca iş başı eğitimi boyunca devlet ödeyecek. Eğer iş başı eğitim alan kişi daha sonra çalışmaya devam ederse 4 yıl boyunca SSK işveren primini devlet ödeyecek. Kredi kullanırsa yine burada yarısını devlet ödüyor. Ödeyeceği faizinin yarısını devlet ödeyecek. Yatırım indirimden faydalanıyor, kurumlar vergisinin oranı yüzde 2, yani böyle şartlar altında üretim yapmamak mümkün mü? Bir iş adamı için onun üretim maliyetlerini en aza indirecek ne varsa hepsi veriliyor. Hiçbir dönemde böyle yüksek bir destek verilmedi. Yatırımcının maliyetlerini açacak, onun önünü açacak teşvik sistemini devreye soktuk. Bugün 3 bin dönümlük organize sanayi bölgesi kurulmuşsa ve ikinci genişletme çerçevesinde ikinci bir parçanın yaklaşık 4 bin dönüm yürütülen teşvik politikalarının neticesidir” dedi.



Bakan Canikli’ye Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, daire amirleri ve vatandaşlar  eşlik ederken Bakan’ın son programı ise AK Partinin Kemerhisar beldesinde mitinge katıldı.

KEMERHİSAR'DA MİNİ MİTİNG

Ak Parti Kemerhisar Belde Başkanı, Ak Parti il Başkanı ve Milletvekillerinin birer konuşma yaptığı mitingte kürsüye çıkarak meydanda biriken labalığa seslenen Canikli; “7 Haziran seçimleri yaklaştı az bir zamanımız kaldı. Seçimler yaklaşınca bazı siyasilere birşeyler oluyor. Yer yerinde duramıyorlar. Hemen bir piyasa açıyorlar. Vaade piyasası söz taahhüttü piyasası desteksiz atış piyasası. Bu maalesef türk siyasetinin hastalıklarından bir tanesi. Yenideğil eskiden de öyleydi'' dedi

İNSANLAR 2 ANAHTARINI DA KAYBETTİ

Canikli konuşmasında devamla; ''1994 seçimlerinden önce ilk defa taahhüt konusunda Çiller’in bir açıklaması olmuştu. Dedi ki ben “iktidara geldiğim zaman iki tane anahtar vereceğim. Bir tanesi ev anahtarı bir tanesi araba anahtarı. Herkesi ev ve araba sahibi yapacağım dedi. İktidara geldi bırak yeni anahtarı elindeki anahtarı kaybetti. Benim bir arkadaşım vardı maliye müfettişi dövizle borçlandı bir araba satın aldı. Sonra Çiller iktidara gelince dövizin fiyatı 1994 yılında hatırlarsanız bir günde üçe katlandı. Bizim arkadaş taksitleri ödeyemez hale geldi. Arabayı sattı ödedi borcu bitmedi. O borçta arabayı almak için yaptığı borçtu. Karşılayamaya yetmedi daha sonra 4-5 yıl taksit ödedi anca borcu temizledi.'' dedi.

Kemerhisar programının ardından akşam saatlerinde Bor İlçesine geçen Bakan Nurettin Canikli, Bor Üstün Park'ta yemeğe katıldı. Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve Bor Ticaret Odası Başkanı Nurettin Eriç tarafından günün anısına Bor İlçesini simgeleyen hediyeler verildi. 


http://www.borhaber.net/siyaset/bakan-nurettin-canikli-bor-ilcesinde-h16745.html

Posted by Bor Haber on 14 Mayıs 2015 Perşembe
Editör: TE Bilişim