Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Dikmen Köyü’ne yaptırılan 8 derslikli Aksaray Oğuz Ata İlköğretim Okulu binasının açılışını MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli yaptı. 

         Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, 'Ülkücü Gençlik Oğuzata İlköğretim Okulları Eğitim Konakları Projesi' kapsamında 'Gelecek Okulla Başlar, Okulsuz Her Köye Bir Eğitim Konağı' sloganıyla başlattığı kampanyanın ilki olan Aksaray merkeze bağlı Dikmen Köyü’ne yaptırılan Oğuz Ata İ.Ö.O’nun açılışı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla gerçekleşti.

         MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Aksaray’ın Dikmen Köyü’nde yaptırılan İlköğretim okulunun açılışında yaptığı konuşmada 9 ilde yapılması planlanan Eğitim Konaklarının ilkinin gerçekleştiğini söyledi.

         Okumanın ve öğrenmenin yaşının ve yerinin olmadığını dile getiren MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Eğitim veren okullar bir ışıktır. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından tutuşturulan bu eğitim meşalesinden yayılacak ışıklar, 9 ayrı bölgemizdeki çocuklarımızı aydınlatacak ve geleceğin sanatçısı, bilim adamı, siyasetçisi ve bürokratının yetiştirilmesine katkı sağlayacaktır. Bu konuda, Dikmen Köyü halkı ve çocukları çok şanslı. Daha önce taşımalı eğitim ile başka bir kasabadaki okula gitmek zorunda kalan çocuklarımız kendilerine ait topraklarda okumanın ve öğrenmenin, her şeyden önce üretmenin mutluluğunu yaşayacaklar. Bildiğiniz gibi yeni eğitim ve öğretim yılı geçmişten gelen sorunlarla birlikte açıldı. Ancak Dikmenli çocuklar bu sorunlardan arınmış olarak bu okul sayesinde başladılar.

Çocuklarımız sorunsuz eğitim alarak, gelecekten endişe etmeden, ülkenin ve kendi bölgelerinin gelişmesinde bende pay sahibiyim diyebilecekler. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Oğuz Ata İlköğretim Okulu ile yakılan meşaleden gönülleri aydınlanacak, sınıflarda sevgi, kardeşlik ve dostluk duyguları dolup taşacak, millet olarak nereden gelip, nereye gitmek istediğimizin sorumluluğunu kazanacaklar, milli ve manevi değerleri yüceltecekler” dedi.

         MHP Genel Başkanı Bahçeli, eğitim ve öğretimin bir Milletin geleceğini tayin edecek kadar önemli olduğunu vurgulayarak, “İlim yuvalarını bir kilim gibi sevgi ve ilgi ile dokursanız geleceği imar edecek mimarları elde edersiniz. Öğrenmenin ne kadar kuvvetli bir güç olduğunu günümüz dünyasında daha iyi görebiliyoruz. Eğitim Konakları Projesi ile kurulacak okullarımızın parıltısı ve bilgi pınarı cahilliğin kirini silecek, dar görüşlülüğü yıkacaktır. Birlikte yaşamanın değerini gelecek nesillere öğretecektir. Eğitimde atılan her adımın, kesilen her kurdelenin meyvesini gelecekte vereceğini hep birlikte göreceğiz. Projemizin başından beri okullarımızın vücut bulmasında katkılarını esirgemeyen başta eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu hanımefendi olmak üzere emeği geçen herkese ve Dikmen halkına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

         Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Harun Öztürk ise 16 Temmuz 2010 yılında temeli atılan ve 14 Şubat 2011 tarihinde tamamlanan 8 derslikli 163 öğrencinin eğitim gördüğü Dikmen Oğuz Ata İlköğretim Okulu’nun açılışından duyduğu mutluluğu dile getirdi.



Editör: TE Bilişim