İl Genel Meclisi toplantıları devam ediyor. Bugün yapılan toplantıda gündem dışı teklifler yer aldı. 

Haber: Selim GÖKEL

Niğde İl Genel Meclis toplantıları devam ediyor. Bugün yapılan Niğde  İl Genel Meclis toplantısında  gündemde yer alan konular  değerlendirildi ve karara bağlandı.

3 PARTİNİN 3 ÜYESİNDEN AZATLI SPOR'A DESTEK

İl Genel Meclis toplasında  CHP İl Genel Meclis Üyesi  Rasim Yılmaz, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ali Dede Tekin ve MHP İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Eren Niğde'nin Bal Liginde mücadele eden Azatlı Spor için teklifte bulundular.

Mecliste bulunan üç partinin üç üyesi tarafında ortak olarak verilen teklifte, Niğde'nin BAL Liginde mücadele eden Azatlı Spor'un antremanlarına ve alt yapısına destek çıkmak için Azatlı kasabasına bir Halı Saha yapılması teklifinde bulundular. 

İl Genel Meclis Üyeleri, Rasim Yılmaz, Ali Dede Tekin ve Tahsin Eren'in ortak olarak verdiği teklif, meclis genel kurulunda değerlendirildi. İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, konuyu olumlu bulduğunu, Azatlı Kasabasına halı saha yapımı konusunda teklifi değerlendirip gerekli çalışmanın yapılacağını belirtti. 

Azatlı Belediye Başkanı Şenol Polat'ın da Azatlı'da İl Özel İdaresi tarafından Halı Sahası yapılması halinde Belediye tarafından yer tahsisi konusunda da yardımcı olacağı bilgisi edinildi. 

Diğer yandan, İl Genel Meclisi Eylül ayı ilk toplantısında Niğde'nin 6 ilçesine İl Özel İdare kaynakları ile İtfaiye alınması konusu da tartışma oluşturdu. 

MHP'li Meclis Üyesi Tahsin Eren gündem dışı yaptığı konuşma ile 6 itfaiyenin neden Bakanlık kaynakları değilde, İl Özel İdare bütçesinden alındığını sordu ve itfaiyelerin Bakanlık bütçesinden alınması gerektiği. İl Özel İdare kaynaklarının ise başka alanlarda kullanmasının daha uygun olduğunu belirtti. 



Editör: TE Bilişim