Milliyetçi Hareket Partisi Aday Adayı, Yusuf Aydın, “Ses Ver Türkiye El Ver Niğde ” sloganı ile yola çıktığını belirterek, Niğde’nin sorunlarına çözüm getirecek büyük projeleri olduğunu söyledi. 
 
         MHP Niğde Milletvekili Aday Adayı Yüksek Makine Mühendisi İş Adamı Yusuf Aydın, Niğde’nin problemlerinden ilkinin işsizlik olduğunu ve Niğde’nin hizmet alamadığının dile getirerek, “Özel sektörde işletmeci olduğum için yanımda çalışan insan sayısı şu an 830 kişi. Özel sektördeki iş adamları ile yakın bir diyalog içerisindeyim. Özel sektörün yapacağı yatırımlara ön ayak olarak Niğde’de işsizliği bu yolla çözmek mümkün” dedi.
 
          Melendiz halkının yoğun isteği üzerine MHP’den aday adayı olduğunu dile getiren Aydın,“Niğde halkı ve Genel Merkezimiz ile Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli de uygun görürse memleketim olan Niğde’ye en iyi hizmeti verebilmek için bu yola çıktım. Partimizin çitasını yükseltmeye ve bayrağı taşımaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum”dedi.
 
     HİZMET YAPAMIYORSAM BÜYÜK VEBALİ VARDIR
 
       Milletvekili olmanın çok büyük sorumluluk gerektirdiğini ifade eden Aydın, “ TBMM’ye girdiğimde hizmet yapamıyorsam, bunun büyük vebali vardır. Hizmet yapmayacak olsam İl’in ve onca insanın vebalini alma cesaretini gösteremem” diye konuştu.
         MHP Aday Adayı İş Adamı Yusuf Aydın, geleceğe yönelik planları arasında Niğde’ye Kalsit Fabrikası ve Süt Entegre Tesisleri kurmak olduğunu söyledi. Niğde Merkez’in yanı sıra Çiftlik, Çamardı, Altunhisar, Bor ve Ulukışla İlçelerine yayılacak olan entegre tesisi kolları sayesinde pek çok kişinin istihdam edilebileceğini ifade eden Aydın, “ Kalsit Fabrikasıyla birlikte bu tesislerde en az 1000 kişi istihdam edilecek, bu sayede Niğde’nin en büyük sorunu olan işsizlik ile mücadele başlayacak” dedi.
         Niğde Üniversitesi’nin bazı bölümlerinin ilçelere açılmasının da en büyük hedefi olduğunu söyleyen Aydın, “ Örneğin Çiftlik’te bir meslek yüksek okulu açılırsa o bölgenin de üniversitenin de daha da gelişeceğini düşünüyorum” dedi.
             Niğde’de işsizliğe çare bulunduğu zaman göçün de otomatik olarak çözüleceğini ifade eden Aydın, “ Göç olayının yaşanmasındaki en büyük sebep işsizlik, huzursuzlukların en büyük sebebi de işsizlik. İşsizliği çözerseniz pek çok sıkıntı da ortadan kalkacaktır” diye konuştu. Aydın Niğde’nin Kalsit yönüyle ciddi zenginliklere sahip bir il olduğunu da belirterek, “Niğde’ye bir Kalsit fabrikası, süt entegre tesisleri kurmanın sözünü veriyorum. Bütün bu projelerimizi devlet destekli değil özel sektör destekli yapacağız” diye konuştu.
 
    LİSTESİNDE YER ALMASAM DA
 SEÇİLENİN YANINDA OLACAĞIM
 
 
         Aydın, MHP Genel Merkezi tarafından açıklanacak olan Aday listesinde yer almasa da seçilenin yanında olacağını MHP için sahada çalışmaya devam edeceğini dile getirdi.
MHP Aday Adayı İş Adamı Yusuf Aydın,1968 yılında Niğde’nin Çiftlik İlçesi Mahmutlu Kasabası’nda doğduğunu belirterek, “ Evli ve 1 çocuk babasıyım iş adamıyım yurt dışında 2 tane şirketim var. Bunun yanında Kazakistan’a 23 otobüs filosuyla işçi taşımacılığı da yapıyorum. Bir Niğde aşığıyım. Niğde’yi köyleri, kasabaları ve sorunlarıyla birlikte iyi bilirim. Niğde’nin Niğde’yi bilen birine ihtiyacı var. Niğde’yi Türkiye’ye değil dünyaya tanıtacağım” dedi.
 
Editör: TE Bilişim