CHP'den Niğde Belediye Meclis Üyeliği aday adayı olan Av. Ferhat Bakıral; Siyasi partilerin sıkça gençlerin siyasete katılımını desteklediklerini ancak bu konuda istenilen düzeyde adımların atılmadığını belirttiği açıklamasında ; Gençlerin siyasette olmaları gerektiğine inanıyorum"dedi.


30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler seçimlerinde Niğde Belediye Meclis üyeliğine Cumhuriyet Halk Partisinden aday adayı olan Av. Ferhat Bakıral Niğde Barosunu ziyaret ederek Baro Başkanı Avukat Hüseyin Demirbilek ile “Gençlerin siyasete katılımı, kent yönetimi, Belediye Meclis Üyeliğinin önemi gibi konularda görüş alış verişinde bulundu.

Av. Ferhat Bakıral gençlerin siyasette olmaları gerektiğine çok inandığını, siyasi Partilerin sıkça bu önemi dile getirdiklerini ancak bu konuda istenilen düzeyde adımlar atılamadığını, ancak başta Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisinin, gençlerin siyasette aktif rol almasına özel bir önem verdiğini, ancak aday olmasında sadece genç bir siyasetçi olmasının etkisi olmadığını, yaşadığı kenti sevdiğini ve Niğde’ nin sorunlarıyla aktif olarak ilgilenmek istediğini, bu yüzden Niğde Belediye Meclisi aday adayı olduğunu, gerek parti yönetiminin gerek parti üyelerinin gerekse partilerinin gençlik kollarının  bu kararı almasında önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Aynı havayı soluyan insanların mutlu bir hayat sürmeleri için öncelikle yaşadıkları kentin sorunlarına sahip çıkmaları gerektiğini ifade eden Bakıral, gençlerin siyasete katılımının desteklenmesi gerektiğini, tecrübeli siyasetçilerle birlikte yapılacak çalışmaların Niğde’de ciddi bir sinerji oluşacağını, kent yaşamının da canlanacağını söyledi. Bakıral, Belediye Meclislerinde hukukçularının yer almasının önemine vurgu yaparak, Belediye Meclislerinin Belediyenin yürütücü organlarına yetki veren kararlar aldığını, dolayısıyla alınan kararların hukuka uygun olması gerektiğnin önemli olduğunu ifade etti.

Niğde Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek;

“Niğde Barosuna kayıtlı idealist bir meslektaşımızın Niğde Belediye Meclis üyeliği için aday adayı olmasından dolayı son derece mutlu olduk. Bunu tüm meslektaşlarımız adına söylüyorum. Belediye Meclis üyeliği seçimi en az Belediye Başkanlığı seçimi kadar önemli olmalıdır. Bu düşünceyi özümseyen kentler başarılı kentlerdir. Ne yazık ki yerel seçimlerde hatalı olarak daha ziyade Belediye Başkanlarının yarışmasına odaklanılmaktadır. Belediye meclis üyelikleri seçimi ve dolayısıyla partilerin belediye meclis aday listeleri ikinci planda tutulmaktadır. Halbuki Belediyeler Başkanıyla meclisiyle encümeniyle birlikte değerlendirilir. Doğrusu budur. Biz Türkler Belediye Başkanına şehremini demişsek de bu Belediyelerin tüm organlarına şamildir. Şehrimizi emanet edeceğimiz insanların seçimi de hepimiz için önemli olmalı ve siyasi partilerin bu konuda oluşturacakları listelerde hassasiyet göstermelidir. Belediye Meclisi şehrin aynasıdır. Şehrine emek verecek, sorunlara kafa yoracak ve kesinlikle hukukun dışına çıkmamaya özen gösterecek güvenilir insanlardan oluşmalıdır. Bu listeler belirlenirken çoğunlukla kimin ne kadar oy getireceği kaygısının taşınması kesinlikle hatalıdır, yanılgıdır.

Partilerin Belediye Meclisi listelerinde hukukçulara özellikle ve önemle yer vermesi gerekir inancındayım. Bu yerel yönetim işinin tabiatı gereğidir. Hukuka gösterilen saygının, her türlü hizmetin hukuka uygun yapılmak istendiğinin bir göstergesidir.

Av. Ferhat Bakıral meslektaşlarımızca sevilen, kentimize katkı sağlayacak düzeyde idealist biridir ve bu görevi layıkıyla yapacak bilgi birikimine de sahiptir. Kendisini destekliyor ve başarılar diliyoruz” dedi.


Editör: TE Bilişim