Amasya'da düzenlenen 2'inci İl Belediye Başkanları Toplantısı dün sona erdi. Toplantıya, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ve aralarında Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın da bulunduğu 30 ilin belediye başkanları katıldı.


Amasya'da 3 gün boyunca devam eden toplantılarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “17 Ekim 2014 günü Amasya’da düzenlenen İl Belediye Başkanları toplantısına katıldık. Toplantı 30 AK Partili belediye başkanının katılımıyla gerçekleşti. Bu toplantıya Sağlık Bakanımız, Orman ve Su İşleri Bakanımız, İçişleri Bakanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanımızda katıldı. Toplantımız Genel Başkan Yardımcımız Abdulhamit Gül’ün başkanlığında başladı. 2. Günü Başbakanımızda bu toplantıya katıldı. Toplantımızı Pazar günü bitirdik. Burada ki toplantıda tamamen amaç ve gaye yerel yönetimler olarak belediyelerin sorunları, illerimizin sorunları, yine belediyelerin yerel yönetimlerin, merkezi idarelerin devretmesi gereken konular varsa bunların görüşülmesi, belirlenmesi ve merkezi idarelerin belediyelere iletilmesi gereken yetkiler varsa yine bunlarında görüşülüp burada bir metin meydana getirilerek bunun hükümetimize sunulması noktasında bir çalışma yapıldı tamamlandı. Bunda Niğde’mizin, tüm illerimizin, tüm belediyelerimizin faydalanacağı  kasaba bölgelerimize ilçe belediyelerimize il belediyelerine kadar tüm belediyelerimizin faydasına olabilecek, Türkiye’mizin faydasına olabilecek, bir takım görüşler orda beyan edildi. İnşallah AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı bu sunumları, Başbakanımıza ve Meclisimize sunacak. Bu görüşülen konularla ilgili yönetmelik ve kanun değişikliği teklifleri verecekler. Görüştüğümüz konular belediyelerin yerel yönetimlerin yani sonuçta halkın menfaatine olacak konulardır. Niğde’miz ile ilgilide sorunlar istekler dile getirildi. İnşallah isteklerimizle ilgili ve Niğde’mizle ilgili sunduğumuz konuların çözümleri bulunur, çözüme kavuşur” dedi.

Niğde Belediyesinin borcu diğer belediyelerin altında

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Amasya’da yaptığımız görüşmelerde ve şunu gördük ki Niğde Belediyesinin en az borçlu belediyelerden bir tanesi. Yani Niğde Belediyesinin borcu diğer belediyelerin altında. Yine iş yapabilir ihale yapabilir konumda 30 belediye arasında en iyi belediyelerden bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz. Bu noktada Niğde Belediyesi olarak epeyce bir mesafe kat ettiğimizi de ifade edebilirim. Bu toplantı 3 ay sonra yine tekrarlanacak, neler yapıldı neler yapılamadı bunlarla ilgili değerlendirme yapılacak. Belediye Başkanlarının birbiriyle görüş alışverişinde bulunması konusunda faydalı bir toplantı olduğunu söyleyebilirim. Bundan sonra ki süreçte de bu toplantıların daha verimli olacağını düşünüyorum. 6 ay önce 1.si Genel Merkezde yapılan bu toplantının daha detaylı ve kapsamlısı 2. Sı olarak Amasya da gerçekleştirildi. Bundan sonraki süreçte her 3 ayda bir başka bir ilde yapılmak üzere toplantılar gerçekleşecek. Bundan sonraki toplantının hangi ilde olacağını Genel Merkez belirleyecek. Toplantıların Niğde’mize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 


Editör: TE Bilişim