AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi’nin verdiği soru önergesine aleyhte yanıt vermek amacıyla Meclis kürsüsünden bir konuşma yaptı.

Van depreminde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında Kavaklıoğlu, Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın çalışmalarından ve depremlerden bahsetti. Kavaklıoğlu konuşmasında patates ürününde çiftçilerimizin gördüğü don zararlarını unutmadı.

Ak Parti iktidarı döneminde afet ve acil müdahale mevzuatında yapılan değişiklikler ve getirilen yeni yapılanma sonuçlarının Van depremindeki etkilerinin araştırılması, sonuçlarının tespiti ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi için meclis araştırması açılması önergesi aleyhindeki konuşmasında Kavaklıoğlu, ülkemizde görülen depremlerden ve Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD’ın kuruluşundan ve faaliyetlerinden bahsetti.

Patateste don zararları yakın takipte

Alpaslan Kavaklıoğlu konuşmasında patates üreticilerinin gördüğü don zararlarını da unutmadı. Konuyu yakından takip ettiklerini vurgulayan Kavaklıoğlu, sorunun çözümüne dek her ortamda ve fırsatta gündeme taşımaya devam edeceklerini belirtti. Kavaklıoğlu şunları söyledi: “Niğde ilinde meydana gelen don afeti neticesinde zarar gören patates üreticisi çiftçilerimize geçmiş olsun diler, hükümetimiz tarafından gerçekleştirilmekte olan çalışmaları yakından takip ettiğimizi belirtmek istiyorum”.

Öte yandan önceki gün Bakanlar nezdinde görüşmelerle devam eden patatesteki sorunların inceleme safhasının ardından da bazı çalışmaların olacağı, Alpaslan Kavaklıoğlu’nun konuyu Meclis gündeminde tutmaya yönelik çalışmalarının süreceği bildirildi.



Editör: TE Bilişim