Niğde’de Üniversite öğrencilerinin organizasyonuyla gerçekleştirilmek istenen “Ali ; Düşlerinde Özgür Dünya” Belgeseline Valilikten izin verilmeyince öğrenciler film gösterimini “Ali İsmail Korkmaz Sansürlenemez” diyerek belgeseli kültür merkezi önünde bilgisayarda izlediler.

 

Niğde’de pazar günü akşam saatlerinde Niğde Kültür Merkezi’nde gösterime sunulacak olan belgesel filmine valilikten sansür geldi. Gerekçe olarak Bakanlığın etkinliği olacağını öne sürüldü.

 

Belgesel saatinde Kültür Merkezi’ne giden öğrenciler hiçbir etkinlik olmadığını ve kapıların kilitlendiğini

görünce “Ali İsmail’i katlettiler , davasını kaçırdılar , ama sansürleyemeyecekler” diyerek  belgeseli bilgisayar ile Kültür Merkezi önünde gerçekleştirdiler. 

 

 

Film gösterimi sonrasında slogan atan gruba müdahale etmeye çalışan polislerle sözlü arbede yaşanırken grup sözcüsü bir öğrenci polislere; ”Kültür merkezinde ayarladığımız organizasyon yalan dolan dilekçelerle iptal edildi. bizim burada slogan atmamıza siz karışamazsınız, asıl siz burayı terkedin.” şeklinde konuştular. Belgeseli Niğde’de tekrar gösterme sözü veren öğrenciler  sloganlarla eylemlerine son verdiler.

 

ETKİNLİĞE KEMERHİSAR’DA DA SANSÜR

 

Kemerhisar Merkez Park’ta da yapılmak istenen belgesel gösterimi, Jandarma tarafından “biz bu etkinliği burada yaptırmayız” diyerek  engellendi.








Editör: TE Bilişim