Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski milletvekili Meral Akşener, MHP Genel Merkezi tarafından teşkilatı kapatılan iller arasında olan Aksaray'ı ziyaret etti. 

Haber: Selim GÖKEL 


Kapatılan MHP il yönetimi, eski Milletvekili ve MYK Üyesi Turan Yaldır tarafından karşılanan Meral Akşener, Aksaray Hükümet meydanına geldi. Burada yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Akşener, Hükümet meydanında esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü.

 

Niğde’de katılım oldu

 

Meral Akşener’in ziyaretine eski milletvekillerinden Vedat Bayram ve Mümin İnan ile birlikte MKYK Üyesi Hikmet Bekil ve bir çok Niğdeli partili de katılım sağladı.
 

Yoğun izdihamın yaşandığı gezi sırasında Meral Akşener, izdiham nedeniyle esnaf gezisini bitirmek zorunda kaldı. Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezine geçen Akşener, türbeyi ziyaretin ardından bir otelde yemeğe katıldı. 


Otel önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akşener, şunları söyledi:
“Şimdi sizin de söylediğiniz gibi gerçekten büyük bir coşku ve sevgi ile karşılandık. Hem arkadaşlarım, hem de şahsım adına il başkanımızda, milletvekilimiz de, onların şahsında teşkilat mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Tabi Aksaraylı hemşehrilerimize de teşekkür ediyorum. Ben çok geldim Aksaray’a. Yani gerçekten ilk defa bu kadar heyecanlı ve kalabalık bir toplulukla karşılaştık. Bu ilgi ve alaka için teşekkür ediyorum. Layık olmaya gayret edeceğiz. Şehirlerimizi geziyoruz. Kapatılan illerimiz var ya, hani dua ettiğimiz, Allah kapatmasın, millet kapatmasın dediğimiz illerimizi ziyaret ediyoruz. Onlara yanındayız diyoruz. Güç vermeye gayret ediyoruz. Dolayısıyla o nedenle buradayım. Çok iyi gidiyor, iktidar olacağız.” dedi.

 

BAŞBAKAN MERAL SLOGANLARI

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eski Milletvekili Meral Akşener, Aksaray’da öğleden sonra başlayan ziyareti gece toplantısı ile devam etti.


Kültür Merkezi’nde partililerle buluşan Akşener, yaptığı açıklamada, MHP Genel Merkezi yönetimine seslenerek cevap beklediklerini söyledi. 

 Akşener, “Esasında içinde yaşadığım süreci Meral Akşener’in genel başkanlık mücadelesi olarak tanımlamak mümkün değildir. Her biriniz, her birimiz koltuklarımızı eskitmeyeceğiz, ayakkabılarımızı eskiteceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi büyük delegasyonu ve milliyetçi irade, Türkiye’nin bu sürüklenişe karşı bir inisiyatif alma kararı vermiştir. Doğru olan ve yakışan odur ki bunun ilk ayağı Milliyetçi Hareket Partisi’nin büyük kongresinin toplanmasıdır. Bunun için hukuki şartlar tamamlanmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi Yönetiminin bu çağrıyı, bir kez de Aksaray’dan yaptığımız bu çağrıyı Türkiye adına cevaplamasını halen bekliyoruz. Bu çağrımız aynı zamanda genel başkan ve genel merkez yönetimine bir güven tazeleme imkanını da sunmaktadır. Siyaseti bir şey olmak için değil, bir şey yapmak için kullananlara sesleniyorum. Milliyetçi Hareket Partisi olarak gelin bir yol bulalım. Şüphesiz zaman milliyetçi iradenin iktidarına bugünden daha fazla ihtiyaç duyulduğuna şahitlik etmemiştir. Eğer bugün millete bir sesleniş yapılmayacaksa bu ne zaman yapılacaktır. Açıkça belirteyim ki, Türk milliyetçilerinin iktidar talebini tutku yerine tutsaklığa dönüştürme hakkı da kimseye verilmemiştir, müsaade de edilmeyecektir. Bize talep ettiğimiz yol açılırsa, Cenab-ı Hak nasip ederse, Allah’ın izni ile ülkemizin ve milletimizin içine sürüklendiği durum inşallah kutlu bir doğum sancısına dönüşecektir” dedi.

 

Editör: TE Bilişim